تکنولوژی

همکاری اپل و پیکسار در واقعیت افزوده

اشتراک تصاویر و ویدیوها به وسیله اسمارت‌فون، امروزه اصلا کار سختی نیست. فرمت‌هایی همچون JPG و PNG برای تصاویر و MOV برای ویدیوها تقریبا در تمامی دیوایس‌های جهان پشتیبانی می‌شوند. حال که واقعیت مجازی و واقعیت افزوده در حال محبوب شدن در بین کاربران هستند، تولیدکنندگان نرم‌افزاری هم به‌دنبال استاندارد سازی و تسهیل روش‌های به‌اشتراک‌گذاری مدل‌های سه بعدی که در واقعیت افزوده و واقعیت مجازی استفاده می‌شوند، هستند.

اپل در کنفرانس WWDC خود که اوایل این ماه برگزار شد، اعلام کرد که با همکاری شرکت «پیکسار» (Pixar) قصد دارد فرمت جدیدی را با نام USDZ توسعه دهد و قرار است آی‌اواس 12 هم از آن پشتیبانی کند. با اینکه اپل تنها به یک معرفی مختصر از این فرمت جدید بسنده کرد اما شکی نیست که این نوع استاندارد سازی واقعیت افزوده اهمیت بسیار زیادی در جهت توسعه این تکنولوژی دارد.

USDZ چیست؟

USD در اصل مخفف واژه «Universal Scene Description» است که در پروسه‌های انیمیشن سازی شرکت پیکسار نقش اساسی دارد. فرمت USD در اصل توسط تولیدکنندگان محتوا استفاده می‌شود و از آن برای کدنویسی اشیاء 3بعدی و ذخیره آنها به همراه اطلاعات کامل و مفصل استفاده می‌کنند.

حال فرمت USDZ یک قدم جلوتر رفته و علاوه بر در اختیار داشتن عناصر USD که برای نمایش اشیاء سه‌بعدی در اپلیکیشن لازم است، قادر است محتوا را به‌صورت فایل زیپ (zip) ذخیره کند. هر فایل USDZ آرشیوی کامل از عناصری است که یک اپلیکیشن برای نمایش سریع محتوا بر روی نمایشگر و به‌صورت واقعیت افزوده به آنها نیاز دارد.

به‌کارگیری در آی‌اواس 12

اپل در جریان معرفی آی‌اواس 12 اعلام کرد این نسخه از سیستم عامل به ورژن جدید پلتفرم واقعیت افزوده ARKit مجهز شده است. این نسخه از پلتفرم با ویژگی‌های جالبی همراه است برای مثال در نسخه جدید کاربران می‌توانند یک صحنه واقعیت افزوده را هر یک از زاویه متفاوتی مشاهده کنند. البته مهم‌ترین ویژگی این نسخه از ARKit، پشتیبانی از فایل‌های دارای فرمت USDZ است.

بنابراین اگر شما هم به‌عنوان یکی از برنامه‌نوسیان اپل فعالیت می‌کنید و در حال اجرای آزمایشی آی‌اواس 12 هستید، می‌توانید به کلکسیونی از فایل‌های USDZ دسترسی داشته باشید و با استفاده از AR Quick Look شرکت اپل آنها را سریع مشاهده و اجرا کنید. پس از اینکه فایل را دانلود کردید، می‌توانید سریعا آن را در صحنه جلوی چشمتان جای دهید، دقیقا مشابه همان کاری که اپلیکیشن‌های واقعیت افزوده انجام می‌دهند.

حال نتیجه همکاری اپل و پیکسار هرچه که باشد، مطئنا باید چند ماه برای مشاهده آن صبر کنیم. تنها چیزی که در حال حاضر از آن مطمئن هستیم اینکه ای‌اواس 12 که قرار است اواخر سال 2018 عرضه شود، به‌طور کامل از فرمت USDZ پشتیبانی خواهد کرد.

منبع : آی‌تی‌ایران

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

دکمه بازگشت به بالا