تکنولوژی

نگاهی به پردازش در آنر 9

یکی از پارامترهای مهمی که مشتریان هنگام خرید موبایل به آن دقت می‌کنند، قدرت پردازش دستگاه است. این روزها نه‌تنها دیگر کسی تحمل یک موبایل کند را ندارد و حاضر نیست حتی یکبار هنگ کردن آن را ببیند، بلکه انتظار عموم مردم هم از موبایل‌ها بالاتر رفته و همه می‌خواهند موبایل آنها کار کامپیوتر را به همان خوبی انجام دهد! خیلی از ما هنگام کار کردن با موبایل موسیقی هم پخش می‌کنیم یا هنگام صحبت با تلفن کارهای دیگری هم همزمان با موبایل انجام می‌دهیم و همه اینها نیازمند یک سیستم پردازش قابل اعتماد و قدرتمند است. در این مطلب تصمیم داریم سیستم پردازشی آنر 9 را از نزدیک بررسی کنیم و ببینیم این موبایل چگونه از پس آزمایش‌های ما برمی‌آید.

پردازنده

آنر 9 وظیفه پردازش را به پردازنده Hisilicon Kirin 960 سپرده است که نسبت به نسل قبلی خود بهبودهای چشمگیری داشته است. این پردازنده که به k960 مشهور است برای عملیات پردازش از 8 هسته استفاده می‌کند که به دو دسته چهارتایی تقسیم می‌شوند، 4 هسته Cortex A75 با 2.4 گیگاهرتز و چهار هسته Cortex A53 با 1.8 گیگاهرتز که نسبت به نسل قبلی یعنی K950 در دسته اول بهبود داشته است. 4 هسته پردازنده K950 از Cortex A72 با 2.3 گیگاهرتز بهره می‌برد که شاید در نگاه اول تفاوت زیاد نباشد اما در عمل همه چیز را تغییر می‌دهد. پردازنده K960 از مدل قبلی خودش 15 درصد سریع‌تر شده و همچنین باتری کمتری مصرف می‌کند و کمتر هم داغ می‌شود که همه اینها این پردازنده جدید هوآوی را برای رقابت با دیگر کمپانی‌ها آماده می‌کند.

اگر کمی تخصصی‌تر به بخش گرافیک یا GPU بپردازیم در K960 به Mali-G71 می‌رسیم که حرف‌های زیادی برای گفتن دارد. در پردازنده قبلی، نام بخش گرافیک Mali-T880 بود که هوآوی این بخش را هم بسیار بهبود بخشیده است. Mali-G71 در مقایسه با مدل قبلی خود در شرایط یکسان آزمایشگاه موفق شده تا مصرف باتری را 20 درصد کاهش دهد، سرعت پاسخگویی و عملکرد را 40 درصد افزایش دهد و جلوه‌های نوری را 2 برابر بهتر کند تا هم کیفیت تصویر بهتری را شاهد باشید و هم مصرف کمتری از باتری داشته باشید.

عملکرد

برای شروع کار ما در آی‌تی‌ایران زمان روشن شدن این موبایل را اندازه‌ گیری کردیم و از زمانی که این موبایل خاموش را روشن می‌کنید تا زمانی که آماده کار می‌شود 28.65 ثانیه زمان احتیاج دارد.

در مرحله بعد به سراغ نصب بازی رفتیم تا سرعت نصب سه بازی سنگین را بررسی کنیم. برای این آزمایش سه بازی با حجم‌های 1.64 گیگابایت، 627 مگابایت و 1007 مگابایت را انتخاب کردیم که این موبایل موفق شد هر سه بازی را در زمان 2 دقیقه و 14 ثانیه نصب کند.

در این بخش تصمیم گرفتیم تا 15 اپلیکیشن پرکاربرد را پشت سر هم با آنر 9 باز کنیم و ببینیم برای این کار چقدر زمان نیاز دارد. آنر 9 پانزده اپلیکیشن را در 1 دقیقه و 47 ثانیه باز کرد. این اپلیکیشن‌ها هیچکدام باز نبودند و در حافظه رم موبایل ذخیره نشده بودند و طبیعتا اگر اپلیکیشنی که یک بار باز شده را دوباره باز کنید سرعت بالاتر خواهد رفت. به همین منظور ما همین آزمایش را با شرایط مشابه یکبار دیگر تکرار کردیم با این تفاوت که این بار اپلیکیشن‌ها در پشت صحنه فعال بودند. در آزمایش مرحله دوم آنر 9 همه 15 اپلیکیشن‌ را در 24 ثانیه باز کرد.

بنچ‌مارک

یکی از مشهورترین آزمایش‌های امروز دنیا تست بنچ‌مارک است که توان یک موبایل را نشان می‌دهد و امروزه به یک ملاک مهم برای همه موبایل‌ها تبدیل شده است. موبایلی که آی‌تی‌ایران در این آزمایش استفاده می‌کند آنر 9 با سیستم‌عامل اندروید نسخه 7.0، حافظه رم 6 گیگابایت، پردازنده Hisilicon Kirin 960 و حافظه داخلی 128 گیگابایت است. در بخش امتیازات بنچ‌مارک هم این گوشی در تست Geekbench در حالت تک هسته‌ای موفق شد امتیاز 1868 و در حالت چند هسته‌ای هم امتیاز 6392 را کسب کند. همانطور که انتظار می‌رفت، این امتیازات با امتیازات کسب شده میت 9 و پی 10 برابر بود. ضمنا آنر 9 در جریان تست AnTuTu موفق شد امتیاز 142406 را کسب کند. آنر 9 در آزمایش تک هسته از آیفون 7 پلاس بسیار ضعیف‌تر عمل می‌کند اما جالب است بدانید در آزمایش‌های چند هسته‌ای از آیفون 7 پلاس امتیاز بیشتری دریافت کرده است.

منبع : آی‌تی‌ایران

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

دکمه بازگشت به بالا