تکنولوژی

بخت بزرگ جان تامپسون برای مدیرعاملی مایکروسافت

بعد از مدت‌ها گمانه‌زنی در مورد جانشین احتمالی استیو بالمر در سمت مدیرعامل مایکروسافت، حالا به نظر می‌رسد که جان تامپسون (John Thompson) بخت بیشتری در این زمینه دارد.

به نوشته فناوران گمانه‌زنی‌های زیادی در مورد مدیرعامل بعدی مایکروسافت صورت گرفته و از افرادی همچون استفان الوپ، مدیرعامل نوکیا به عنوان یکی از گزینه‌های اصلی نام برده شده است. از مدتی قبل هم بحث در مورد حضور آلن مولالی، مدیرعامل فعلی شرکت فورد بر سر زبان‌هاست که البته بنا به برخی گزارش‌ها او مسندش را در فورد تا ۲۰۱۴ ترک نخواهد کرد. شایعاتی درباره احتمال مذاکره مایکروسافت با مدیرعامل شرکت eBay نیز منتشر شده بود، اما جان دوناهیو به کلی این موضوع را رد کرد. گمانه‌زنی‌ها حتی به پل ماریتز، مدیرعامل شرکت Pivotal که در زمینه رایانش ابری فعال است و خود یکی از مدیران قبلی مایکروسافت بوده، و بالاخره تونی بیتز، مدیرعامل قبلی اسکایپ و رییس بخش تبلیغات و توسعه تجارت مایکروسافت هم رسید.

 

آرشیو: چهارگزینه اصلی مدیرعاملی مایکروسافت

 

اما گمانه‌زنی‌های تازه از انتخاب جان تامپسون، عضو هیات مدیره مایکروسافت به عنوان جایگزین بالمر خبر می‌دهد.

تامپسون که یک آفریقایی- آمریکایی است، در هفته‌های اخیر حضور پررنگی در برنامه‌های عمومی‌ مایکروسافت پیدا کرده است و سخنرانی‌های وی نیز نشان می‌دهد که احتمال دارد او نقش پررنگ‌تری را در این غول نرم‌افزاری ایفا کند. تامپسون که ۲۰ ماهی است سمت فعلی خود را در اختیار دارد، محبوبیت بالایی در میان کارمندان مایکروسافت دارد. علاوه بر این، گفته می‌شود که کارمندان خیلی راحت با وی درباره ضعف‌های مدیریتی بالمر صحبت می‌کنند.

منابع نزدیک به مایکروسافت می‌گویند که این مدیر ۶۴ ساله دیدگاه‌های روشنی در مورد استراتژی مناسب برای این شرکت و همین‌طور شیوه‌های مناسب بازاریابی دارد. وی پیش از این مدیرعامل شرکت سیمانتک بوده است. مایکروسافت خود فعلا در مورد این گمانه‌زنی‌ها سکوت کرده است.

 

تغییر استراتژی در کنار تغییر رییس بزرگ

گفته می‌شود که علت بازنشستگی استیو بالمر انتقاد شدید هیات مدیره به وضعیت اخیر مایکروسافت بوده است. زیرا به عقیده آنها در ماه‌های اخیر، تبلت‌ها و سیستم‌عامل‌های جدید این شرکت با استقبالی که انتظار داشتند مواجه نشده است. با این حال به نظر می‌رسد که در کنار تغییر مدیرعامل، باید شاهد تغییر استراتژی در این شرکت نیز باشیم. خیلی‌ها معتقدند که مایکروسافت می‌خواهد الگوی کسب‌وکار خود را به گوگل و اپل نزدیک کند. یعنی به جای کسب بخش اعظم درآمد از فروش لیسانس نرم‌افزار، دامنه فعالیت خود را به تولید سخت‌افزار، ارایه خدمات ابری و تبلیغات گسترش دهد. به بیان دیگر مایکروسافت با فروش تبلت و به زودی تلفن‌های هوشمند، بیش از پیش شبیه اپل می‌شود. در آن سو نیز با ارایه خدمات ابری و آنلاین مثل فضای ذخیره‌سازی، اپلیکیشن‌های آنلاین، سرویس جست‌وجو و نقشه بینگ و سرویس ایمیل اوت‌لوک مستقیما با گوگل رقابت خواهد کرد.

به طور کلی می‌توان گفت که مایکروسافت می‌خواهد خود را به یک شرکت جامع تبدیل کند و حتی شاید به زودی رو به طراحی سیلیکون نیز بیاورد. تنها چیزی که فعلا کم دارد، مدیری است که آینده را بهتر از حال بشناسد و مسیری سریع و موثر برای پیشرفت شرکت ترسیم کند.

منبع : بلومبرگ

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

دکمه بازگشت به بالا