هشدار مدیرعامل گوگل درباره هوش مصنوعی
ساندار پیچای مدیرعامل گوگل و البته شرکت بزرگ آلفابت ضمن ابراز نگرانی از ظهور دیپفیک و سوءاستفادهها از فناوری تشخیص چهره، اعلام کرد که میبایست قوانین سفت و سختتری در برابر رشد افسارگسیخته هوش مصنوعی وضع شود.
وی در این رابطه گفت که ما باید به دقت مراقب باشیم که هوش مصنوعی به بیراهه نرود. پیچای البته از دستاوردهایی که بشریت با کمک هوش مصنوعی به آن نائل شده نیز سخن گفت و افزود که برای مثال، شرکت گوگل توانسته با بهرهگیری از این فناوری، به روشی برای تشخیص سرطان سینه دست یابد که دقت آن حتی بیشتر از تشخیص پزشکان است.
اما او معتقد است که تاریخ مملو از نمونههایی است که نشان میدهد تکنولوژیها همیشه مفید نیستند و هیچ تضمینی در این زمینه وجود ندارد. برای مثال، اگرچه اینترنت ارتباط بیشتر و نزدیکتر میان انسانها را به دنبال داشته، اما مشکلاتی را نیز از قبیل انتشار اخبار و اطلاعات نادرست برای بشریت بوجود آورده است.
پیچای برای رفع این مسال نیز وضع قوانین جدید در حوزه هوش مصنوعی در سطح بینالملل را پیشنهاد داد و شرکتها میبایست در این زمینه، پیشگام باشند. به طور مثال، شرکتهایی همانند گوگل نمیتوانند صرفا تکنولوژیهای جدید را ایجاد کنند و به بازار اجازه دهند تا به هر شکلی که میخواهند از این فناوریها استفاده کنند.
مدیرعامل گوگل عنوان کرد که در تدوین قوانین حوزه هوش مصنوعی امنیت و انصاف میبایست به عنوان دو فاکتور کلیدی مورد توجه قرار گیرند تا از این طریق بتوان راهکارهایی را برای ایجاد توازن میان فواید و معایب تحولات عرصه فناوری ارائه داد.
ساندار پیچای در ادامه افزود که شرکت گوگل بنا دارد تا در زمینه وضع قوانین به رگولاتورها کمک کند و در این راه تجارب، مهارتها و ابزارهای مورد نیاز را در اختیار این نهادها قرار دهد. در این میان، شرکت آمازون نیز گامهای موثری را برداشت و اخیرا اعلام کرد که بزودی قوانین اختصاصی خود را در زمینه سیستم تشخیص چهره وضع خواهد کرد و از دیگر شرکتها نیز درخواست کرد تا نقش خود را در محدود کردن قدرت روزافزون این فناوریها، ایفا کنند.