تکنولوژی

چرا گوگل برای خرید Nest سه میلیارد دلار پرداخت

شرکت Nest در زمینه تولید دستگاه‌های هوشمند خانگی با قابلیت اتصال به اینترنت فعالیت می‌کند

ندا لهردی-  با شروع سال میلادی جدید روند خرید شرکت‌های نوپای کوچک توسط شرکت‌های بزرگ تکنولوژی دوباره از سر گرفته شده است. گوگل هم به عنوان یکی از بزرگ‌ترین شرکت‌های تکنولوژی جهان سال جدید را با خریدهای کلان و استراتژیکی آغاز کرده است. این شرکت هر چند سال نو میلادی را با خرید یک استارتاپ سوئیسی ارائه aکننده اپلیکیشن‌های آندرویدی به نام Bitspin آغاز کرد، اما حالا خرید جدیدی انجام داده است که می‌تواند، سرآغاز تحول بزرگی در این شرکت باشد.

 

جهش به سمت سیستم‌های خانگی هوشمند

گوگل روز دوشنبه به صورت رسمی در یک بیانیه مطبوعاتی اعلام کرد که شرکت نوپا و کوچک Nest را با پرداخت

2/3 میلیارد دلار خریده و تصاحب کرده است. شرکت Nest Labs در زمینه تولید دستگاه‌های هوشمند خودکار و قابل برنامه‌ریزی خانگی با قابلیت اتصال به اینترنت مانند ترموستات‌های هوشمند و زنگ خطرهای تشخیص دود و قابل کنترل فعالیت می‌کند. این شرکت که تا پایان سال 2012 چیزی بیش از 130 کارمند داشته، توسط «تونی فادل» کارمند پیشین شرکت اپل و پدر آی‌پاد به همراه «مت روگرز» تاسیس و بنیان‌گذاری شده است. 

به این ترتیب حالا کارمند قبلی شرکت اپل، یکی از کارمندان شرکت گوگل شده است. 

در بیانیه گوگل در این مورد آمده است که تونی فادل از این به بعد به عنوان کارمند گوگل و عضو هیات‌مدیره Nest فعالیت خواهد کرد و مانند گذشته مدیریت امور این بخش را به عهده دارد.

«لری پیج» مدیرعامل گوگل درباره این موضوع گفته است: «موسسان شرکت Nest یعنی تونی فادل و مت روگرز تیم کاری خوب و بزرگی را شکل داده‌اند و حالا ما هیجان زده هستیم که آنها به خانواده گوگل پیوسته‌اند. آنها محصولات جالبی را تولید کرده‌اند که در حال حاضر در بازار عرضه می‌شوند؛ ترموستات‌هایی که در مصرف انرژی صرفه‌جویی کرده و زنگ خطرهایی که می‌توانند، دود و آتش را تشخیص داده و خانواده شما را از خطر حفظ کنند. ما خوشحالیم که چنین تجربه‌های خوبی را به خانه‌های بیشتری در کشورهای بیشتری ببریم و به اهداف و رویاهای آنها واقعیت ببخشیم.»

تونی فادل که یکی از موسسان و مدیرعامل شرکت Nest است، در این مورد گفته: «ما خوشحال هستیم که به گوگل پیوسته‌ایم. Nest با حمایت گوگل جایگاه بهتری برای تولید و عرضه محصولات ساده، اما هوشمند خواهد داشت؛ محصولاتی که زندگی در خانه‌ها را آسان‌تر کرده و تاثیر مثبت و خوبی بر دنیای ما خواهند داشت.»

این در حالی است که در ماه گذشته خبرهایی منتشر شد که نشان می‌دادند، گوگل در حال آزمایش ترموستات‌های هوشمند ساخت خودش است که شباهت زیادی به ترموستات‌های شرکت Nest دارند. 

حتی شایعات و خبرهای دیگری هم در این باره منتشر شد که نشان می‌داد گوگل یک اپلیکیشن مرتبط با این ترموستات‌ها را با نام EnergySense به‌زودی به بازار عرضه می‌کند. حالا اما شرکت گوگل به صورت رسمی شرکت Nest را خریده و در اختیار گرفته است تا جهش بزرگی به سمت بازار سیستم‌های خانگی هوشمند داشته باشد.

بد نیست بدانید که گوگل قبلا از طریق بازوی سرمایه‌گذاری خودش یعنی  Google Ventures، در شرکت Nest سرمایه‌گذاری کرده بود. حالا اما این خرید به معنای آن است که Nest به صورت رسمی بخشی از شرکت گوگل خواهد شد. گوگل در بیانیه‌ای به دنبال این اتفاق اعلام کرده است که Nest همچنان به فعالیت مستقل خودش با همین برند ادامه خواهد داد و تونی فادل هم فعالیتش به عنوان مدیر این مجموعه را ادامه می‌دهد.

 

دیدگاه‌های مشترک

گوگل با تصاحب شرکت Nest تلاش می‌کند تا در سیستم‌های خانگی هوشمند حضور پر رنگی داشته باشد؛ چیزی که بسیاری از شرکت‌های فعال در حوزه تکنولوژی این روزها به دنبال آن هستند و در نمایشگاه CES امسال هم محصولات متنوعی را در این زمینه معرفی کردند. حالا برای بسیاری این سوال مطرح می‌شود که چرا گوگل باید شرکت Nest را با قیمتی نسبتا گران و برابر 2/3 میلیارد دلار بخرد. 

دلیل این موضوع ساده است؛ آنچه Nest انجام می‌دهد دقیقا با دیدگاه لری‌پیج برای کارکرد گوگل تطابق دارد. Nest از تکنولوژی‌های مختلف و پیچیده بهره می‌برد، تا مشکلی را که بسیاری از مردم هر روز با آن درگیر هستند، حل کند و این همان هدفی است که لری پیج دنبال می‌کند. 

او می‌خواهد از تکنولوژی‌های پیچیده و مختلف استفاده کند تا به راه حل‌های ساده برای حل مشکلات بزرگ و پیچیده برسد که یکی از آنها کنترل هوا و دمای خانه با روشی کم مصرف است. لری پیج این موضوع را در پاییز سال 2011 و درست چند ماه قبل از آنکه دوباره مدیرعامل گوگل بشود، مطرح کرده بود. به عقیده پیج، گوگل یک شرکت موتور جست‌وجوی آنلاین و یک شرکت تبلیغاتی نیست، بلکه گوگل تلاش می‌کند تا با استفاده از منابع مالی هنگفت و تخصص فنی و تکنیکی‌اش به تولید محصولاتی بپردازد که میلیاردها نفر از مردم دنیا بتوانند هر روز از آنها استفاده کنند. ورود به بازار موبایل‌های هوشمند، خودروهای بدون سرنشین و روبات‌هایی که خانه‌داری می‌کنند، همه و همه تلاش‌های گوگل برای رسیدن به این هدف بوده‌اند.

منبع : روزنامه دنیای اقتصاد

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

دکمه بازگشت به بالا