تکنولوژی

مقایسه اینتل Core i5 و Core i7

برای بسیاری از کاربران دسکتاپ‌ها و کامپیوترهای خانگی، انتخاب پردازنده مناسب در اولویت قرار دارد. پردازنده‌ها انواع مختلفی دارند: اینتل Core i5 ،Core i7، Core i3  و m3 که منسوخ شده‌اند، Core i9 که برای کامپیوترهای قدرتمند و گیمینگ مورد استفاده قرار می‌گیرد و پردازنده‌های AMD که کلا در طبقه متفاوتی دسته‌بندی می‌شود. تمایز تفاوت‌های دو پردازنده اینتل Core i5 و i7، کار مشکلی است به خصوص اینکه قیمت این دو محصول نیز به هم نزدیک ست. در ادامه به تفاوت‌های این دو مدل می‌پردازیم.

به طور کلی، سیستم‌های مجهز به Core i5 ارزان‌تر از پی‌سی‌های شامل  Core i7 هستند و همچنین Core i7 قابلیت‌های بیشتری نسبت به نسخه پایین‌تر ارائه می‌دهد. پی‌سی‌های مجهز به i7 عملکرد بهتری در پردازش اجرای چند برنامه‌ای(Multitasking)، بازی‌ها و کاربردهای حرفه‌ای دارند. پردازنده‌های Core i7 برای افرادی که همیشه از سرعت پایین دستگاه خود شاکی هستند، قطعا راه حل مناسبی خواهد بود.

مسئله اصلی، سرعت پردازنده است. واضح است که اینتل Core i7 سرعت بیشتری دارد. سی‌پی‌یوی بیشتر کامپیوترهای دسکتاپ Core i7 و i5، به پردازنده‌های 4 هسته‌ای مجهز هستند اما برخی نسخه‌های مخصوص موبایل از هر دو مدل پردازنده، دو هسته‌ای هستند. حتی ممکن است پردازنده‌هایi7  Core ، نسخه  6هسته‌ای و یا 8 هسته ‌ای نیز مشاهده شود که فقط در  دسکتاپ‌ها دیده می‌شود. به عبارت دیگر، هر چه CPU شما هسته‌های بیشتری داشته باشد، سرعت بالاتری نیز خواهد داشت.

سیستم نامگذاری Core سال‌هاست که که در مدل‌های مختلف CPU مورد استفاده قرار می‌گیرد. سی‌پی‌یوهای Haswell، Broadwell، Sky Lake و Kaby Lake ، از سیستم نامگذاری 4 شماره‌ای بهره برده اند( مانند Intel Core i7-7700).  پردازنده‌های Broadwell در حال حاضر روی سیستم‌های closeout و پی‌سی‌های قدیمی‌تر پیدا می‌شود و پی‌سی‌های جدیدتر، بیشتر به پردازنده‌های Sky Lake و Kaby Lake مجهز هستند. عملکرد نسل‌های جدید پردازنده، به مراتب نسبت نسخه‌های قبلی خود با کیفیت‌تر شده است و هنگام خرید یک پردازنده، به سادگی می‌توان از طریق نام آنها به کیفیت سرعت محصول پی برد. مثلا Intel Core i7-7600U سرعت بالاتری نسبت به Intel Core i5-7200U دارد.

علاوه بر سرعت بالاتر، پردازنده‌های Core i7 کَش  یا حافظه نهان-cache- بزرگ‌تری نیز دارند و به همین دلیل دستورات تکرارشونده را با سرعت بیشتری انجام می‌دهند.  اندازه بزرگ‌تر حافظه نهان یا cache، برای انجام چند دستورات هم زمان نیز کارآمد است. روی دسکتاپ‌های کنونی، بیشتر سی‌پی یو‌های i5 بین 3 تا 6 مگابایت کش دارند درحالیکه بیشتر پردازنده‌های i7، بین 6 تا 8 مگابایت فضا برای کش اختصاص یافته است.

Turbo Boost از قابلیت‌های افزایش سرعت قطعات است که اینتل به روی پردازنده‌های خود ارائه می‌کند. این قابلیت به پردازنده امکان می‌دهد تا با سرعت بیشتری دستورات مختلف را اجرا کند. هر دو پردازنده Core i5 و i7، از توربو بوست بهره برده‌اند که البته i7 از سرعت اورکلاک( Clock Speed) بیشتری برخوردار است.

تکنولوژی دیگری که در پردازنده‌های اینتل وجود دارد ، Intel Hyper-Threding نام دارد که شرایطی ایجاد می‌کند تا سیستم عامل یا برنامه‌ها احساس کنند پردازنده تعداد هسته‌های بیشتری دارد. این تکنولوژی برای افزایش عملکرد دستورات چند رشته‌ای(Multithreading tasks) کارامد است. یکی از ساده‌ترین موقعیت‌های چند رشته‌ای یا مالتی تریدیگ زمانی است که کاربر می‌خواهد چند برنامه مختلف را هم زمان اجرا کند اما دیگر قسمت‌های سخت افزاری نیز از این تکنولوژی سی‌پی‌یوی اینتل بهره می‌برند مانند عملیات‌های مالتی مدیا یا جستجو در وب‌ و بارگزاری اطلاعات مختلف صوتی و تصویری به صورت هم زمان.

در حال حاضر تمام سی‌پی یو‌های core i7 از تکنولوژی Hyper-Threading بهره برده‌اند، یعنی یک سی‌پی‌یو 8 هسته‌ای می‌تواند 16 مسیر مختلف، سی‌پی‌یوی 4 هسته‌ای 8 مسیر و 4 هسته‌ای 4 مسیر مختلف را  مدیریت کند. core i5 با استفاده از تکنولوژی هایپر تریدیگ می‌تواند یک سی‌پی‌یوی 2 هسته‌ای را مجبور کند تا رفتاری شبیه یک سی‌پی‌یو 4 هسته‌ای داشته باشد.

کارت گرافیک ترکیب شده با سی پی‌یو

نسخه وستمر از  پردازنده‌های Core، معرف کارت گرافیک Intel HD هستند و که داخل هسته سی‌پی‌یو تعبیه شده است. نسل‌های قبلی کارت گرافیک قبلا به روی قطعه motherboard تعبیه می شد.

قاعده نامگذاری شماره‌ای در مورد کارت گرافیکی نیز استفاده می‌شود. به عنوان مثال Intel Iris Plus 650 پر سرعتتر ازGraphics 630 Intel HD است که گرافیک 630 نیز عملکرد بهتری از Intel ‌HD Graphics 510 دارد. Iris Plus و دیگر کارت گرافیک‌های Intel HD را بیشتر در پردازنده‌های Core i7 CPU می‌بینیم، درحالیکه پردازنده‌های Core i5 از نسخه‌های myriad اینتل بهره برده‌اند. در سیستم ترکیب کارت گرافیک با پردازنده، از آنجاییکه نیازی نیست تا تراشه جداگانه‌ای به کارت گرافیک اختصاص یابد، انرژی بیشتری صرفه جویی خواهد شد.

شرکت اینتل همچنین، سری پردازنده‌های جدید Core X را اخیرا معرفی کرده است که مخصوص کاربران حرفه‌ای است مانند گیمرها و تدوین گران فیلم‌ها. به عنوان مثال، پردازنده مدل Core i9-7980XE Extreme Edition  ، 18 هسته دارد و می‌تواند 36 رشته مختلف را هم زمان پردازش کند. این محصول با قیمت 1999 دلار به فروش می‌رسد.

پردازنده‌های ارزان قیمت سری X عبارت است از Core i5-7640X(242 دلار) با 4 هسته و پزدازنده Core i7-7820X(599 دلار) با 8 هسته. این محصولات طراحی مشابه Kaby Lake و Skylake دارند و با مادر بورد X299 و سوکت LGA2066 سازگار هستند.

پردازنده اینتل Core i5 برای کاربرانی طراحی شده است که نیاز به یک پردازنده با کیفیت با سرعت متوسط دارند و اینتل Core i7 برای افرادی است که به سرعت بیشتری احتیاج دارند. آن تعداد از کاربران که تمایل دارند به صورت حرفه‌ای از پردازنده خود استفاده کنند بهتر است از سری X محصولات اینتل استفاده کنند.

منبع : آی تی ایران

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

دکمه بازگشت به بالا