تکنولوژی

سیستم‌عامل لپ‌تاپ با پردازنده موبایل

مایکروسافت و دیگر شرکت‌ها، سالهاست که به دنبال یافتن راهی بودند تا بتواند پلتفرم ویندوز را نه تنها روی پردازنده‌های x86 شرکت‌هایی مانند اینتل وAMD  ساخته، بلکه روی قطعات کوچک نیز تعبیه کنند. این امید وجود دارد که با توسعه این پلت فرم که Windows on ARM نام دارد، راه برای استفاده از آن توسط شرکت‌های سازنده موبایل هموارتر شود و یک راه حل ارزان‌تر و سیستمی قابل دسترس‌تر، جایگزین لپ‌تاپ‌های استاندارد فعلی شود.

اولین اقدام اصلی مایکروسافت، پلتفرم Windows RT بود که به روی اولین نسخه از لپ‌تاپ سرفیس اجرا شد که البته سرانجام چندان مثبتی نداشت. سال بعد، این موضوع به طور کامل فراموش شد تا دسامبر سال 2016 که مایکروسافت شراکت خود را با کوآلکام اعلام کرد و عنوان کرد که قصد دارد سیستمی کامل از ویندوز 10 را به روی قطعات پردازنده اسنپ‌دراگون (پردازنده‌ای است که در بیشتر در موبایل‌های اندرویدی دیده می‌شود) پیاده کند. حالا با گذشت یک سال دیگر پردازنده اسنپ‌دراگون که می‌تواند از ویندوز پشتیبانی کند در دسترس ما است.

به طور خلاصه، ویندوز روی اسنپ‌دراگون به پردازنده‌های مبتنی بر ARM  این امکان را می‌دهد که از نسخه ویندوز 10 پشتیبانی کنند. اولین پردازنده‌ای که به این قابلیت مجهز شد، اسنپ دراگون 835 کوالکام بود یعنی همان پردازنده‌ای که در گوشی‌هایی همچون گلکسی اس 8، پیکسل 2 و وان پلاس 5 به کار رفته است. سخنگوی شرکت کوالکام اعلام کرد از آنجا که هنگام آزمایش ویندوز به روی اسنپ‌دراگون، نسل جدید از قطعات هنوز در حال توسعه بود، فعلا سازگاری صد درصدی برای این قطعات وجود ندارد.

البته شاید پشتیبانی از یک سیستم جدید، ایده چندان جدیدی به نظر نیاید، اما این دستیابی می‌تواند به انواع بیشتری از گوشی‌های موبایل این امکان را بدهد که به ویندوز مجهز شوند. در دراز مدت این دستیابی می‌تواند به بیشتر شدن رقابت و همچنین پایین آمدن قیمت سیستم‌های مبتنی بر ویندوز کمک کند. اما این همه مسئله نیست!

مزایای وجود ویندوز روی انسپ دراگون چیست؟

هدف اصلی ویندوز RT، ارزان‌تر کردن راه‌های دسترسی به ویندوز است که برخلاف این موضوع، قیمت اولین سری دستگاه‌های مجهز به اسنپ‌دراگون پشتیبان کننده از ویندوز، رقمی حدود 800 دلار است که عملا رقم گزافی است. برترین مزیت ویندوز مجهز به اسنپ‌دراگون‌، مصرف بهینه آنها است، به علاوه به دلیل وجود مودم 4G LTE داخلی، اتصال بهتری به اینترنت برقرار می‌کنند. از آنجاییکه این قطعات بدون فن یا خنک کننده طراحی شده‌اند، صدای کمتری نیز تولید می‌کنند.

کوالکام همچنین اعلام کرده است از ‌آنجاییکه ابعاد این قطعات، کوچک‌تر از پردازنده‌های معمولی x86 است، لپ تاپ‌هایی که با اسنپ‌دراگون مجهز به ویندوز ارائه می‌شوند می‌توانند علاوه بر کوچک بودن، عملکرد بهتری نیز داشته باشند و قطعات ضروری دیگر مانند باتری، جای بیشتری خواهند داشت و می‌تواند مانور بیشتری روی قدرت آنها داد.

معایب این دستاورد چیست؟

یکی از ‌آشکارترین معایب ویندوز روی اسنپ دراگون، قدرت پردازش خام آن است. کوالکام اعلام کرده که برای بیشتر فعالیت‌ها مانند جستجو در وب، پخش ویدیو، فعالیت‌های معمولی، اسنپ دراگون 835 عملکردی مشابه همتای x86 خود دارد و چیز بیشتری ارائه نمی‌دهد. ما حدس می‌زنیم که اسنپ دراگون 835 با ویندوز سرعتی مشابه پردازنده‌های Core i3 و Core i5 دارد. به علاوه کاربردهای دیگر مانند گیمینگ، طراحی هی سه بعدی و یا ادیت عکس و فیلم، همچنان با کمک قطعات اینتل و AMD بهتر انجام می‌پذیرد. به عنوان مثال اگر کاربر بخواهد از برنامه x86 زیادی استفاده کند یا عملکرد سیستم Intel Core i7 CPUs را توقع داشته باشد، به طور قطع اسنپ‌دراگون‌های مجهز به ویندوز به کارش نخواهد آمد. اما اگر کاربر بیشتر از برنامه‌های ابری مانند گوگل داکز استفاده می‌کند یا قصد دارد پروژه پاورپوینت درست کرده یا در اینترنت جستجو کند، می‌تواند به لپ تاپ‌های مبتنی بر ARMARM-based laptops فکر کند.

کدام سیستم‌های ویندوز می‌توانند با اسنپ دراگون عمل کنند؟

در حال حاضر دستگاه‌های ویندوزی مجهز به اسنپ‌دراگون بیشتر شبیه به دستگاه‌های 2 در 1 موجود در بازار هستند. از نمونه‌های این دستگاه، Asus NovaGo است که مجهز به یک صفحه نمایش 13 اینچی قابل چرخش 360 درجه است. دستگاه HP Envy x2 نیز از دیگر محصولات تولید شده یا این تکنولوژی است که دو قسمت قابل جدا شدن دارد. البته به نظر نمی‌آید که این دستگاه‌ها تا قبل از سه ماهه اول سال 2018 آماده عرضه به بازار باشند. این دستگاه‌ها عملا تغییر خاصی در شیوه عملکرد با دیگر دستگاه‌ها یا پی‌سی‌های ویندوز دار ندارند. بعد از بررسی و مقایسه این دو سیستم جدید ایسوس و اچ پی، متوجه شدیم که عدم وجود فن، صدای هر دو لپ تاپ Asus NovaGo و HP Envy x2 را به طور محسوسی کمتر کرده است که برای کاربرانی که از سکوت استقبال می‌کنند، ویژگی خوبی است. البته همین حالا نیز لپ تاپ‌های x86 بدون فن در بازار وجود دارد و این قابلیت چندان اختصاصی نیست.

قیمت رسمی و زمان عرضه این محصولات هنوز اعلام نشده است اما احتمال می‌رود که هر دو سیستم در بهار سال آینده عرضه شوند و قیمتی مابین 800 الی 1000 دلار خواهند داشت.  Asus NovaGمجهز به صفحه نمایش 13.3 اینچی، 8 گیگابایت رم، 256 گیگابایت ظرفیت داخلی است و احتمالا 800 دلار قیمت خواهد داشت. HP Envy X2 که دو قسمت قابل جداسازی دارد، احتمالا با قیمت 1000 دلار عرضه می‌شود و مجهز به 8 گیگابایت رم و 256 گیگابایت حافظه داخلی است. این لپ تاپ همچنین همراه با قلم Windows Ink Certified Pen و یک کیبورد مغناطیسی تاشو عرضه می‌شود. هردو سیستم با سیستم عامل Windows 10S به صورت پیش‌فرض عرضه می‌شوند که در صورت خواست کاربر می‌توان آن را به ویندوز 10 کامل ارتقا داد.

منبع : آی‌تی‌ایران

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

دکمه بازگشت به بالا