اختراع باتری که یک دهه شارژ نگه میدارد
تمام شدن انرژی باتریهای قابل شارژ، مشکلی است که بسیاری از ما روزانه با آن سرو کار داریم اما محققان دانشگاه هاروارد، در پروژهای جدید به حل این مشکل مشترک کاربران در دنیای دیجیتال پرداختهاند.
محققان دانشگاه هاروارد موفق شدند، نوعی از باتری با تکنولوژی به خصوص تولید کنند که با استفاده از ترکیبی شیمیایی و تولید یک منبع انرژی قدرتمند ، برای مدت طولانی ( حتی حدود ده سال ) شارژ در خود نگه دارد.
این باتری ها ” Flow Battery” نام دارند و قادر هستند با تبادل یونی بین دو مایع، جریان الکتریکی تولید کنند. این سیستم انعطاف پذیر و کاربردی، در بسیاری از ابزار ها قابل استفاده است اما با گذشت زمان، قدرت اولیه خود را از دست میدهند و باید هر از چند گاهی تعمیر شوند.
این باتری به صورتی طراحی شده که قادر است با آب معمولی و الکترولیتهای قابل حل در آب پر شود. ار آنجاییکه این باتریها دیگر با مواد فاسد شدنی و خطرناک سرو کار ندارند، بسیار امنتر هستند و تولید آنها برای شرکتهای سازنده مقرون به صرفهتر است.
لازم به ذکر است که علاوه بر خطر کمتر ، این باتریها عمر بالاتری نیز دارند. این تیم تحقیقاتی موفق شدند با آزمایشهای متعدد، دوام بیشتر این باتریها را نسبت به باتریهای لیتیومی-یونی معمولی اثبات کنند.
در حال حاضر این باتریهای جدید، قابلیت استفاده با موبایل را ندارند اما با توجه به بازار وسیع و پر خواهان گوشیهای هوشمند، محققان قطعا به دنبال بسط و گسترش باتری های Flow و استفاده از آنها در ابزارهای مختلف دیگر نیز خواهند بود.
منبع : آی تی ایران