تکنولوژی

حساسيت پنتاگون نسبت به انتشار ويديوهای جنگ روی اينترنت

بی بی سی – وزارت دفاع آمريکا به دقت ويديوهايی که در مورد جنگ ها توسط سربازان آمريکا بر روی اينترنت منتشر می شوند را بررسی می کند و مشخصا نسبت به فيلم هايی که تصاوير پس از نبرد را نشان می دهند، حساس است.

در ارتش آمريکا هيچ قانون معينی وجود ندارد تا مانع انتشار مواد تصويری توسط سربازان شود.

با اين حال سربازانی که ماموريت خود را در عراق و افغانستان انجام داده اند شنيده اند که بايد نسبت به انتشار ويديوهايشان بر روی اينترنت احتياط کنند.

سايت هايی نظير يو تيوب (YouTube) و اوگريش (Ogrish) صدها يا هزاران قطعه فيلم ويديويی سربازان را در خود جای داده اند.

بسياری از اين فيلم ها آنچه پس از بمب گذاری های انتحاری باقيمانده يا بعد از نبرد ديده می شود را به تصوير می کشند.

در اين فيلم ها بسياری از افراد، از جمله سربازان در سخنانشان کلمات رکيک به کار می برند.

“جنگ وحشيانه”

يکی از سربازان آمريکايی که در سال ۲۰۰۵ در عراق ماموريت انجام داده بود به بی بی سی گفته است که “نظارت شديدی” بر ويديوها و تصاويری که روی سايت مای اسپيس (MySpace) منتشر می شدند وجود داشته است. به گفته او پنتاگون افرادی غيرنظامی را استخدام کرده تا اينترنت را وارسی کنند.

بی بی سی هنوز نتوانسته است تاييد کند که اين افراد برای پاک کردن اينترنت از مواد نامناسب که توسط سربازان منتشر می شوند، فعاليت می کنند.

اما مرکز فرماندهی ارتش آمريکا که مسئول نيروهای نظامی در عراق و افغانستان است گروهی را مامور مطالعه وبلاگ ها و پاسخ به آنچه آنها نادرست تلقی می کنند کرده است.

سايتی نظير ميليتاری (Military) به انتشار برخی از فيلم ها و تصاوير جنگ می پردازد اما هدفش تجليل از ارتش است و هرگز ويديوهای مربوط به کشته شدن سربازان آمريکايی يا شاهدان بی گناه را منتشر نمی کند.

در مقابل ماموريت سايت اوگريش نشان دادن اين نکته به غرب است که جنگ واقعا شبيه چيست. هايدن هويت، يکی از بنيانگذاران اين سايت می گويد: “مردم فکر می کنند جنگ کاری نجيبانه است. آنها فراموش کرده اند که تا چه حد خشن و وحشيانه است”.

آقای هويت برآورد می کند در سايتش حدود ۱۰۰۰ قطعه فيلم در مورد عراق وجود دارد.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

دکمه بازگشت به بالا