تکنولوژی
تسکولو در جمع برترینهای استارتاپ استانبول
نام نویسنده: مهیار مهرجو
سالن لطفی کردار استانبول دیروز عصر و لحظاتی پس از اعلام نام استارتاپ ایرانی «تسکولو» به عنوان سومین استارتاپ برتر «استارتاپ استانبول» غرق شادی جوانان ایرانی شد که طی پنج روز در یک رویداد رقابتی و آموزشی بینالمللی گردهم آمده بودند.
استارتاپ تسکولو که یک پلتفرم برای مدیریت تیم و پروژه است یکی از چندین استارتاپ ایرانی بود که در کنار بیش از یک صد استارتاپ از سراسر جهان در این رقابت شرکت کرده بود و تنها استارتاپ ایرانی بود که توانست ابتدا به جمع ۳۰ استارتاپ نیمه نهایی و سپس به ۱۵ استارتاپ برتری بپیوندد که در روز آخر و در رقابت نهایی شرکت داشتند.
اما «استارتاپ استانبول» دیروز را با سخنرانیها و پنلهای مختلفی از افراد مشهور در فضای تکنولوژی و استارتاپی گذراند. سخنرانیهایی که روی چگونگی ساختن یک استارتاپ موفق و یا تجربه های شکست و موفقیت افراد مشهور متمرکز بود.
جان شواک یکی از مدیران فنی مایکروسافت درباره این صحبت کرد که چگونه این شرکت فضایی را برای حمایت از استارتاپها در نظر گرفته است. او در عین حال امکانات برخی از محصولات مایکروسافت مانند اژور (Azure ) را برشمرد و حتی گفت که ویژوال استودیو ۲۰۱۵ رایگان در اختیار همه قرار میگیرد.
کریس شرودر نویسنده کتاب استارتاپها برمیخیزند به نقش استارتاپها در کشورهای منطقه اشاره کرد و گفت : بسیاری وقتی صحبت از سرمایهگذاری و اهمیت بازار ایران میشد شروع به خندیدن میکنند اما باهوشترها کار را شروع کردهاند.
دیوید مک کلار بنیانگذار شرکت سرمایهگذاری Startup 500 که دیگر چهرهای شناخته شده برای بسیاری از استارتاپها و فعالان استارتاپی در سراسر جهان دارد هم یکی دیگر از سخنرانان این رویداد بود. او هم در صحبتهایش به ایران اشاره کرد و گفت که استعدادهای زیادی در این کشور وجود دارد. مک کلار همچنین از قصدش برای حضور در ایران بعد از پایان تحریمها خبر داد.
افراد دیگری چون پروفسور هانس ویسما و یا تروهیده ساتو بنیانگذار شرکت Beenos ، مورتن لوند یکی از بنیانگذاران اسکایپ، استیو بلنک، فیلیپ آرسوالد و تعدادی دیگر از شخصیتها رویداد «استارتاپ استانبول» را به یکی از غنیترین و جذابترین رویدادهای استارتاپی تبدیل کردند.
در اینجا حتی موضوعاتی چون دلایل شکست استارتاپها، اینترنت اشیا و موفقیت شرکتها در خارج از سیلیکون ولی هم صحبت شد.
اما هیجانانگیزترین بخش این رویداد رقابت نهایی بین استارتاپهای راه یافته به این مرحله بود. جایی که تیمها مقابل داورها قرار میگرفتند و به سوالات آنها درمورد ایده و استارتاپشان و همچنین راههای موفقیت آن پاسخ میگفتند. سرانجام استارتاپ Nims در جای نخست ایستاد، iGrow دوم شد و تسکولو رتبه سوم را کسب کرد.
منبع : آی تی ایران