تکنولوژی

چرا گوگل ویندوز را دوست ندارد؟

گوگل یکی از مهم‌ترین شرکت‌های تکنولوژی دنیا محسوب می شود اما وقتی بحث از ارائه اپلیکیشن‌های اختصاصی در ویندوز به میان می‌آید، متاسفانه پشتیبانی گوگل نسبتا ضعیف جلوه می‌کند. حال در طرف دیگر، بیش از 91 اپلیکیشن گوگل بر روی سیستم عامل آی‌اواس شرکت اپل دیده می‌شود که نشان می‌دهد این شرکت بزرگ تنها در ارائه اپلیکیشن های انحصاری در ویندوز ضعیف عمل کرده است.

برخی معتقدند که ضعف گوگل در اصل یک تاکتیک کاملا استراتژیک است و ریشه در رقابت بین گوگل و مایکروسافت دارد که این ادعا تا حدودی هم صحت دارد اما با این وجود نمی‌توان منکر رقابت بین گوگل و اپل هم شد. برخی هم معتقدند که مرورگرهای قابل اطمینان روی ویندوز، نیاز کاربران ویندوزی به اپلیکیشن‌های اختصاصی گوگل را تا حدودی کاهش داده است.

حال دلیل آن هرچه که باشد، باید قبول کرد که مشتریان وطرفداران گوگل از پشتبانی ضعیف گوگل از برنامه‌های ویندوزی بسیار ناراضی هستند. آیا کم لطفی گوگل نسبت به ویندوز به این شرکت هم آسیب می‌رساند؟

گوگل با پشتیبانی نکردن از بزرگ‌ترین پلتفرم جهان که بسیاری از کاربران دنیا از آن استفاده می‌کنند، مطمئنا نقش کمتری در فعالیت‌های روزانه کاربران از کامپیوترهای ویندوزی را به خود اختصاص داده است. حال که خبری از دستیار Google Assistant بر روی ویندوز نیست، پس تا زمانی که کاربران به اسمارت‌فون‌های خود مراجعه نکنند گوگل نیز هیچگونه دیتایی را دریافت و ارسال نخواهد کرد و این مسئله ضرر آشکار کمپانی گوگل در این بخش به‌شمار می‌آید. ضمنا از آنجایی که کاربران یوتیوب در ویندوز مجبورند از مرورگرهای ویندوز به جای اپلیکیشن اختصاصی یوتیوب استفاده کنند، گوگل این فرصت را در اختیار کاربران قرار می‌دهد که با استفاده از افزونه‌های مختلف از شر تبلیغات گوگل رهایی پیدا کنند که این هم یک ضرر دیگر برای این کمپانی محسوب می‌شود.

در نتیجه این کاستی‌ها و طبق آمار، کاربران ویندوزی خیلی کمتر از کاربران موبایلی با گوگل و خدمات آن سر و کار دارند و دلیل اصلی این اتفاقات این است که گوگل تمایل زیادی به بهبود و گسترش خدمات خود در ویندوز ندارد. شاید گوگل قصد دارد با گسترش کروم‌بوک‌های اختصاصی خود، کاربران بیشتری را به استفاده از خدماتش تشویق کند اما از آنحایی که کروم‌بوک‌های گوگل در حال حاضر تنها 1 درصد از مصرف دیتا در دنیا را به‌خودشان اختصاص می‌دهند، بعید به نظر میرسد گوگل فعلا بتواند سهم قابل توجهی از کاربران دسکتاپ را به‌سمت خود جذب کند.

حال می‌توان نتیجه گرفت که این سیاست گوگل نه تنها به کاربران بلکه به شرکت نیز لطمه وارد می‌کند. ضمنا مایکروسافت و دیگر شرکت‌ها نیز با ارائه خدمات و پشتیبانی وسیع‌تر خود، روز به روز کاربران بیشتری را به سمت پلتفرم‌هایشان جذب می‌کنند و نقش گوگل در در بخش پلتفرم‌های دسکتاپ را بیش از پیش کم‌رنگ جلوه می‌دهند.

منبع : آی‌تی‌ایران

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

دکمه بازگشت به بالا