علمیفضا

ارتباط ناسا با ماهواره «کپستون» قطع شد

ناسا ارتباط خود با ماهواره کپستون (CAPSTONE) را که روز چهارم ژوئیه از مدار زمین خارج شد، از دست داد.

این ماهواره مکعبی‌شکل تنها 55 پوند (حدود 25 کیلوگرم) وزن دارد و به عنوان بخشی از برنامه ناسا برای بازگرداندن انسان به کره ماه برای اولین بار در بیش از 50 سال گذشته شناخته می‌شد و به سمت ماه در حال حرکت بود.

حال طبق گفته ناسا، این ماهواره ارتباط خود با مهندسان این سازمان فضایی را از روز چهارم ژوئیه را از دست داده است. این ماهواره چند روز قبل با راکت الکترون به فضا پرتاب شد و اگرچه در ابتدا با موفقیت در مدار قرار گرفت و به سمت ماه پیش می‌رفت، اما اکنون خبرهای رسیده از ناتوانی ناسا در برقراری ارتباط با آن حکایت دارند.

یکی از سخنگویان ناسا در واکنش به این اتفاق عنوان کرد که تیم مهندسان ناسا، اطلاعات دقیقی از مسیر کپستون دارد و در تلاشند تا با بررسی علل بروز این مشکل، باری دیگر ارتباط با این ماهواره برقرار شود.

این سخنگو در ادامه افزود: در صورت نیاز، این ماهواره سوخت کافی برای به تاخیر انداختن اولین مانور اصلاح مسیر خود در چند روز آینده را دارد. به زودی اطلاعات بیشتری را در این رابطه منتشر خواهیم کرد.

طبق گفته ناسا، کپستون تقریبا شش روز پس از پرتاب و به کمک یک بوستر Rocket Lab electron حول زمین در گردش بود تا بتواند به سرعت و شرایط لازم برای حرکت به سمت ماه برسد و روز دوشنبه توانست با جدا شدن از مدار زمین، حرکت خود به سمت ماه را آغاز کند.

بر اساس برنامه‌ریزی‌های قبلی، قرار بود که این ماهواره در 13 نوامبر وارد مدار تقریبا مستطیلی شکل دور ماه شود و به عنوان یک ابزار آزمایشی برای ماموریت آرتمیس مورد استفاده قرار گیرد.

ناسا قصد دارد تا با ماموریت آرتمیس، یک ایستگاه فضایی به نام Lunar Gateway را در مدار زمین نصب کند که به عنوان یک پایگاه شناور دائمی‌برای بازدیدکنندگان از ماه مورد استفاده قرار خواهد گرفت.

این سازمان فضایی پیشتر اعلام کرد که ماموریت آرتمیس 1 خود را بین روزهای 23 آگوست تا 5 سپتامبر و با استقرار یک ماژول بدون سرنشین به نام اوریون (Orion) آغاز کند. این ماژول به دور ماه خواهد چرخید و اطلاعاتی را در خصوص تاثیرات این سفر بر بدن انسان برای دانشمندان ناسا ارسال خواهد کرد. احتمالا بعد از سال 2025، ناسا دوباره پای انسان‌ها را به ماه باز خواهد کرد.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

دکمه بازگشت به بالا