تکنولوژی

قابلیت ‌‌پیام‌رسانی ماهواره‌ای اپل به اندروید ‌می‌آید

زمانی که اپل در پاییز گذشته از آیفون ۱۴ رونمایی کرد، یکی از قابلیت‌های شاخص آن سرویس ارتباط یا همان پیام‌رسانی ماهواره‌ای بود که می‌توانست در مواقع عدم دسترسی به شبکه، به عنوان یک راهکار اضطراری به کمک کاربران بیاید.

حالا اما شرکت کوالکام رسما اعلام کرد که به دنبال ارائه قابلیتی مشابه برای گوشی‌های اندرویدی است. بر اساس اعلام این شرکت، گوشی‌های پیشرفته و پرچمداری که از پردازنده جدید اسنپدراگون ۸ نسل ۲ بهره می‌برند، در اوسط سال آینده میلادی به قابلیت ارسال پیام دوطرفه در برخی مناطق مجهز خواهند شد.  

قابلیت Snapdragon Sattellite شرکت کوالکام، پاسخ این غول تولید تراشه به ویژپی Emergency SOS اپل خواهد بود که پیشتر با رونمایی از آیفون ۱۴ معرفی شده بود.  

این قابلیت با کمک شبکه‌ای از ماهواره‌ها و ایستگاه‌های رله زمینی که از سوی اپل تامین مالی می‌شدند، به دارندگان آیفون ۱۴ این اجازه را می‌دادند تا در مواقعی که به شبکه و اینترنت دسترسی ندارند، موقعیت مکانی خود را برای دیگران ارسال کنند.  

نحوه کار این سیستم به گونه‌ای است که کاربر باید گوشی خود را به سمت ماهواره بگیرد. سپس پیامشان از طریق ماهواره به ایستگاه زمینی ارسال و بعد از آن، به خدمات اورژانس هدایت می‌شود.  

به گفته اپل، استفاده از این قابلیت رایگان نیست و کاربران باید هزینه‌ای را بپردازند اما آیفون‌های جدید و تازه خریداری‌شده دارای یک اشتراک رایگان دو ساله خواهند بود.  

با این حال، هنوز مشخص نیست که آیا سرویس ارتباط ماهواره‌ای کوالکام برای گوشی‌های اندرویدی، پولی است یا به صورت رایگان عرضه خواهد شد. در این میان، شرکت تی-موبایل امریکا نیز در تابستان گذشته و با کمک ماهواره‌های شرکت استارلینک، توانست قابلیت مشابهی را برای ارسال پیام کوتاه برای کاربران فراهم کند.

قابلیت Snapdragon Satellite از سیستم‌های اسنپدراگون ۵جی مودم آر اف و ماهواره‌های ایریدیوم و البته طیف باند L برای ارتباط بهره می‌برد. اپل اما از باندهای L و S استفاده می‌کند که نهاد رگولاتوری ITU Radio برای ارتباطات ماهواره‌ای موبایلی طراحی کرده است.  

افزون بر ارائه خدمات اضطراری، کوالکام قصد دارد تا از قابلیت Snapdragon Satellite برای ارسال پیامک و دیگر برنامه‌های کاربردی و حرفه‌ای نیز استفاده کند و به توسعه‌دهندگان اجازه دهد تا نرم‌افزاری را در این رابطه بسازند. سیستم ارتباطی دو طرفه، در نهایت به ارتباط با دستگاه‌های غیر از گوشی‌های هوشمند همانند تبلت، لپ‌تاپ، وسایل نقلیه و اینترنت اشیا ختم خواهدشد.  

کوالکام در نوامبر گذشته از پردازنده جدید اسنپدراگون ۸ نسل۲ رونمایی کرد که به عنوان یک پلتفرم جدید برای ارتقای عملکرد گوشی‌های پیشرفته شرکت‌ها عمل خواهدa کرد. این پردازنده ۴ نانومتر از یک هسته ۳.۲ گیگاهرتزی، چهار هسته ۲.۸ گیگاهرتزی و سه هسته ۲ گیگاهرتزی بهره یم برد.  

در حال حاضر، گوشی‌های شیائومی۱۳، موتو ایکس ۴۰، ویوی ایکس ۹۰ پرو پلاس به این پردازنده مجهزند و قرار است مدل‌های دیگری از شرکت‌های ایسوس، وان‌پلاس و سونی با این چیپست روانه بازار شوند.  

ناگفته نماند که کوالکام هنوز زمان دقیقی را برای عرضه قابلیت Snapdragon Satellite خود اعلام نکرده و مشخص نیست کدام گوشی به عنوان اولین مدل‌ها، قادر به استفاده از آن خواهند بود.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

دکمه بازگشت به بالا