تکنولوژی

کابل‌کشی بی‌نظیر مایکروسافت و فیسبوک در اقیانوس اطلس

مایکروسافت، فیسبوک و یک شرکت زیرساخت ارتباطی به نام Telxius اخیرا اتمام بزرگترین پروژه کابل‌گذاری در زیر اقیانوس اطلس را اعلام کردند. مایکروسافت سرعت انتقال دیتای این کابل را بیش از 160 ترابیت بر ثانیه اعلام کرده است که برابر با پخش 71 میلیون فیلم با کیفیت HD در ثانیه بوده و همچنین 16 میلیون بار سریع‌تر از اینترنت خانگی است. این کابل از اوایل سال 2018 استفاده خواهد شد.

این کابل که «Marea» نامیده شده، 6600 کیلومتر طول دارد و در عمق 5 کیلومتری آبهای اقیانوس اطلس قرار گرفته است. قرار است این کابل ساحل ایالت ویرجینیا را به شهر بیلبائو اسپانیا متصل کند. طبق گفته‌ی مایکروسافت این کابل از قابلیت ارتجاع بالایی برخوردار است و در برابر بلایای طبیعی کاملا مقاوم ساخته شده بنابراین احتمال قطعی آن بر اثر طوفان و زلزله بسیار پایین خواهد بود. ضمنا فیسبوک و مایکروسافت هر دو در ایالت ویرجینیا مراکز داده گسترده دارند و استفاده از این کابل مطمئنا خبر خوبی برای آنها محسوب می‌شود.

کابل‌های زیر اقیانوس اطلس در حال حاضر 55 درصد بیشتر از کابل‌های زیر اقیانوس آرام و 40 درصد بیشتر از کابل‌های بین ایالات متحده و آمریکای لاتین، دیتا انتقال می‌دهند. شکی نیست که نیاز به انتقال دیتا از طریق اقیانوس اطلس روز به روز افزایش پیدا می‌کند. گفته می‌شود این کابل از 8 جفت کابل فیبرنوری تشکیل شده و جنس بدنه کابل هم از مس ساخته شده است. این کابل در اکثر مسیر خود بر روی کف اقیانوس قرار گرفته و تنها در مکان‌هایی که تردد کشتی‌ها زیاد است (بندرها)، کابل به زیر زمین انتقال داده شده است.

ظاهرا کمپانی‌های بزرگ تکنولوژی تمایل زیادی به زیرساخت‌ها پیدا کرده‌اند و به‌جای همکاری با شرکت‌های زیرساختی قصد دارند خودشان از تجهیزات و کابل‌های پیشرفته جدید استفاده کنند. برای مثال گوگل قصد دارد از طریق 2 کابل جدید آمریکا را به ژاپن، آمریکای جنوبی و دیگر کشورهای آسیایی متصل کند. با بهره‌برداری از کابل جدید مایکروسافت و فیسبوک، نه تنها این دو شرکت دسترسی بیشتری به دیتای مورد نیاز خواهند داشت بلکه کاربران این شرکت‌ها نیز می‌توانند بهبود نسبی را در سرویس‌های این 2 شرکت از جمله آفیس 365، azure، ایکس باکس لایو، اپلیکیشن فیسبوک و حتی اینستاگرام مشاهده کنند.

منبع : آی‌تی‌ایران

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

دکمه بازگشت به بالا