جولان استارتآپهای نیویورکی در سال 2017
شهر نیویورک از یکسو، یکی از گرانترین شهرها برای راه اندازی استارت آپ جدید است و از سوی دیگر، عرصه استارت آپها در این شهر در حال شکوفایی است و افزوده شدن به تعداد آنها در سالهای اخیر این موضوع را ثابت میکند. با تعدادی از این استارت آپهای خلاق که حوزه فعالیت بسیار متنوعی هم دارند، آشنا میشویم:
لیموناد (Lemonade): لیموناد که از آن به عنوان «اوبر صنعت بیمه» یاد شده، یک شرکت بیمه متفاوت است که در حال متحول کردن ساختار قدیمی و بوروکراتیک صنعت بیمه است. این استارتآپ که به صورت شخص به شخص (P2P) کار میکند، از هیچ کارگزاری استفاده نمیکند و بنابراین حق بیمه های آن کمتر از حد متوسط است. پوششهای بیمه به وسیله هوش مصنوعی روی گوشی موبایل مشتری انجام میشود و فرآیندی که معمولا چند روز یا چند هفته طول میکشد، با سرعتی بی نظیر و رکوردشکن طی میشود. دنیل شریبر، مدیرعامل و از موسسان این شرکت میگوید: «بیشتر آمریکاییها بیمه را یک مزاحم ضروری میدانند تا یک کالای اجتماعی و این همان چیزی است که ما میخواهیم تغییر دهیم.» یکی از ویژگیهای محوری لیموناد این است که حق بیمه های خرج نشده افراد به واسطه فعالیتهای بشردوستانه و به انتخاب خود آنها به سازمانهای غیرانتفاعی واگذار میشود.
تیلر برند (Tailor Brands): این استارتآپ که در سال 2014 به دست سه نفر تاسیس شده، به کامپیوترها آموزش میدهد چگونه یک آژانس برندسازی اتوماتیک آنلاین طراحی و ارائه کنند. این پلتفرم آنلاین در حال حاضر 600 هزار کاربر دارد و تاکنون 20 میلیون طراحی انجام داده و میتواند هر چیزی از لوگو گرفته تا کل یک برند را در کمتر از 30 ثانیه طراحی کند. همچنین به کاربران امکان میدهد قبل از پرداخت هر پولی، پیش طرح طراحی های برند خود را ببینند و سپس از بین دامنه های قیمتی مختلف، قیمت مورد نظر خودشان را انتخاب کنند. این شرکت هر دو ثانیه یک طراحی جدید ایجاد میکند و اخیرا توانسته 4میلیوندلار جذب سرمایه کند.
هیپر (HYPR): این استارت آپ یک پایگاه داده را مدیریت میکند که یک میلیارد حساب رسانه های اجتماعی و بیش از 10 میلیون نفوذگر قابل جست وجو بر اساس داده های جمعیت شناختی، روانشناختی و جغرافیایی را پوشش میدهد. واسط برنامه نویسی (API) شرکت HYPR به پلتفرم های بازاریابی پیشتاز ابزارهایی میدهد تا بتوانند فعالیتهای داخلی خود را اتوماتیک سازی کنند. گیل ایال، موسس HYPR پیشتر گفته بود که دریافته بازاریابی نفوذگر حوزهای است که بهره برداری چندانی در آن صورت نگرفته است. در نتیجه او تصمیم گرفت با ارائه ابزارهایی که کمک میکنند مخاطب هر شرکت معروف و نفوذگر در دنیا را تجزیه و تحلیل کرد، مدل جدیدی برای این حوزه تعریف کند و نیز توانایی اجرای کمپینهای هدفمند و قابل سنجش اتوماتیکسازی شود.
بیوکچ (BioCatch): فساد مالی در بانکها در بیشتر کشورهای دنیا این روزها رواج یافته و این امر ضرر زیادی به دولتها وارد میکند. بنابراین سرمایه گذاران به شرکتهایی همچون بیوکچ که یک تکنولوژی تحلیل رفتار برای بهین هسازی ردیابی و کشف فساد تولید کرده، نیاز دارند. این تکنولوژی تعاملات ابزارهایی را که کاربرد انسانی دارند تحلیل میکند تا از کاربران و داده های آنها محافظت کند. کار آن به این صورت است که افرادی را که بیش از 500 پارامتر رفتاری برای ایجاد پروفایلهای انحصاری دارند، بر اساس عادتها و واکنشهای آنلاین آنها شناسایی میکند. رویکرد بیوکچ کاملا شفاف است و بهطور مداوم به صورت آنلاین فعالیت میکند. این شرکت در سال 2011 تاسیس شده و تخصص ویژه در پژوهشهای عصب شناسی، یادگیری ماشینی و امنیت سایبری دارد.
کوهروهلت (CoheroHealth): ارزیابیها نشان داده تعداد افرادی که به آسم یا بیماری مزمن انسداد ریه مبتلا هستند، روز به روز افزایش مییابد. ملیسا منایس که دکترای پژوهش انتقالی و بالینی دارد، یک دهه به تحقیق و پژوهش در مورد موانع مدیریت بیماریهای تنفسی پرداخته و پس از مطالعه چالشهای موجود برای ارائه راه حلهایی برای سلامت بیماران در این حوزه، به تکنولوژی روی آورده است. او به همراه دان وینستین، که مدرک MBA در مدیریت بخش سلامت دارد، در سال 2012 کوهروهلت را تاسیس کردند. استارتآپ کوهرو تلاش میکند با محصولات خود روند تشخیص و پیگیری اینگونه بیماریها را تسهیل کند و ارتقا دهد، به این صورت که اطلاعات تنفسی بیمار را از طریق تکنولوژی موبایل هوشمند بهطور مستقیم و فوری برای پزشک میفرستد.
پپری (Pepperi): پپری که در سال 2005 از سوی فیر بارلواو تاسیس شده، یک پلتفرم تجاری پیشتاز در حوزه کسب وکارهای بنگاه به بنگاه (B2B) برای تولیدکنندگان کالاهای مصرفی و عمده فروشان است که به تیمهای فروش آنها کمک میکند کالاهای خود را بهصورت دیجیتالی بفروشند و تجاری سازی کنند. از جمله مهمترین مشتریان این پلتفرم میتوان به شرکتهای گس، سودااستریم، هالمارک و زیپو اشاره کرد.
آلگومایزر (Algomizer): یک استارتآپ تکنولوژی بازاریابی است که منبعی از راه حلهای نرم افزاری منحصربهفرد را برای اتوماتیک سازی و بهینه سازی کمپین هایی که در اینترنت و در پلتفرمهای بزرگی مثل گوگل، فیسبوک، توییتر و… شکل میگیرند، توسعه میدهد. آلگومایزر به کسب وکارهای کوچک امکان میدهد تنها با یک «کلیک ماوس» برای خودشان تبلیغات کنند و در واقع بازاریابی اینترنتی را برای صاحبان کسب وکارهای کوچک تسهیل میکند.
تیکی (Taykey): تیکی با سرمایه 32 میلیون دلار تاسیس شد. این استارتآپ روزانه صدها میلیون داده را تحلیل میکند تا دریابد گروه خاصی از مخاطبان چه مسیرهایی را طی میکنند و علایق آنها در طول زمان چه تغییراتی میکند. با تیکی میتوان فهمید دیگران چه نظری نسبت به یک محصول، یک رویداد خبری یا یک نامزد ریاست جمهوری دارند. در واقع تیکی شرکتی است که بر اساس داده های آنی مخاطب فعالیت میکند و با پیگیری حجم گستردهای از دادههای عمومی آنلاین مثل پستهای رسانههای اجتماعی، جستوجوهای اینترنتی، وبلاگها و کامنتهای افراد، تصویری کامل از آنچه برای یک مخاطب مهم است، ارائه میدهد. شرکتهای کوکاکولا، سامسونگ، فولکس واگن، گپ، P&G، تویوتا و… از جمله مشتریان تیکی هستند.
منبع : دنیای اقتصاد