تکنولوژی

علاءالدين هيات مديره نمي‌خواهد

سرویس گزارش- کسبه علاءالدين خودشان هيات مديره نمي‌خواهند.

رضا علاءالدين- مالک و رييس پاساژ علاءالدين- در گفت‌وگوي اختصاصي با عصر ارتباط در پاسخ به شبهات مطرح شده درباره نحوه اداره‌ کردن بزرگ‌ترين مرکز فروش تلفن‌همراه در کشور، گفت: من حاضرم به هر سوالي که در اين خصوص مطرح شود پاسخ بدهم و در مجموع باور دارم با توجه به حجم گردش مشتري و تعداد واحدهاي صنفي موجود در اين پاساژ، مديريت و نگهداري آن در حد قابل قبول و قابل دفاعي است.

او که در پي مطرح شدن اعتراضات برخي از کسبه داخل اين پاساژ و در عين حال شنيده ‌شدن تحليل‌هايي درباره شانس پاساژ‌هاي رقيب در هفته‌هاي اخير حضور رسانه‌اي کم‌سابقه‌اي پيدا کرده است در اين گفت‌وگو حاضر شد خود به شايع‌ترين پرسش‌هاي مطرح درباره بازار علاءالدين را در نشريات مختلف پاسخ دهد؛ مسايلي که طيف آن‌ها از مساله مالکيت و اسناد آن گرفته تا نگهداري نامناسب و مسايل صنفي مفاوت است و در راس آن قضيه ادامه‌دار تشکيل هيات مديره قرار گرفته است. قضيه‌اي که ظاهرا به تدريج نگاه‌هاي رسانه‌اي را متوجه اين بازار قديمي و مالک کهنه‌ کارش مي‌کند.

گرايش بازار

علاءالدين در ابتدا با ارايه توضيحاتي درباره مساله مالکيت در اين پاساژ و اسناد آن، گفت: در حال حاضر نزديک به 30 درصد کسبه که اقساط خريد سرقفلي مغازه‌‌هاي خودشان را به طور کامل پرداخت کرده‌اند، سند مالکيت سرقفلی آن را در اختيار دارند و فروش ما هم از روز اول درست مانند 80‌درصد پاساژ‌هاي تهران فقط در حد واگذاري سرقفلي بوده است.

او در توضيح علت معلق ‌ماندن وضعيت سندها که بعضا مرد اعتراض برخي از کسبه اين پاساژ قديمي بود، گفت: ما اين واحدها را بعضا با شرايط اقساطي 50 ماه قسط به متقاضيان خريد سرقفلي واگذار کرديم که طبيعي است در حال حاضر صدور سند نهايي منوط به تصفيه حساب بدهکاران باشد.

اين رييس پاساژ شناخته شده که نام‌خانوادگي خود را بر سردر اين بازار پرفروش تلفن همراه قرار داده است در پاسخ به پرسشي درباره حذف‌شدن تدريجي طيف کامپيوتري‌ها از اين مرکز خريد، گفت: من اين جريان که بازار ما در زمينه بازار کامپيوتر ضعيف شده را نمي‌پذيرم و براي اين حرفم هم دلايل محکمي دارم. در حال حاضر بازار علاءالدين هزار و صد باب مغازه دارد که از اين ميان نزديک به 200 باب هنوز در زمينه کامپيوتر فعاليت دارند که هنوز بسيار بيشتر از برخي از قديمي‌ترين و موفق‌ترين پاساژهاي کامپيوتري کشور است.

او معتقد است که در نهايت با افزايش بازار و قابليت‌هاي تلفن‌همراه به صورت طبيعي گرايش بازار به سمتي رفته است که فروشندگاني که براي خريد واحدهاي تجاري به بازار علاءالدين مراجعه مي‌کنند تمايل دارند در بازار گوشي سرمايه‌گذاري کنند تا رايانه و مي‌گويد: اين‌که يک سري از فروشگا‌ه‌هاي کامپيوتري‌ خودشان ترجيح داده‌اند به جاي کامپيوتر روي گوشي کار کنند به سبب فشارهاي مديريت نبوده و خواست خود کسبه است.

فراتر از ظاهر

علاءالدين انتقادات در خصوص سر و وضع ظاهري پاساژ را هم نپذيرفت و گفت: الان بازار تهران در سراسر جهان مطرح است ولي بافتش حتي از اينجا هم مستهلک‌تر و قديمي‌تر است پس در واقع جايي‌که در آن آمار بازديد‌کننده عمومي بسيار بالاست ناگزير است از ظواهر کم کند و بر نگهداري بنيادي تمرکز کند.

او گفت: اگر ساعت 7 صبح در پاساژ باشيد حتي يک ذره زباله هم روي زمين پيدا نمي‌کنيد و در تمامي طول روز مسوولان نظافت دارند در کل طبقات مي‌چرخند ولي خب ترافيک مشتري بالاست و در حدي است که هر شب ما ناچاريم دو تا سه کاميون زباله از پاساژ خارج کنيم که خودش توضيح مي‌دهد چرا نگهداري پاساژي با اين جم از بازخورد عمومي تا به اين حد دشوار است.

رييس پاساژ علاءالدين با تاکيد بر اين‌که رونق اين مرکز خريد و تعداد واحد‌هاي کسب مستقر در آن تا چه حد بر پيچيدگي اداره آن موثر است به عنوان مثال گفت: براي اين‌که يک شماي کلي از نسبت اين پاساژ با ساير بازارها دست شما بيايد بد نيست بدانيد که از سر سه راه جمهوري تا پاساژ ما کلا 70 باب مغازه بيشتر وجود ندارد در حالي که فقط يک طبقه بازار علاءالدين يکصد باب مغازه را در خودش جاي داده است. همين نشان مي‌دهد چرا بايد شما در مبحث نگهداري به يک چشم ديگر به اين بازار نگاه کنيد.

رضا علاءالدين در خصوص مشکل تهويه پاساژ هم گفت: حجم هواي گردشي در فضاي فعلي پاساژ تقريبا بيش از 5 برابر مقداري است که در مهندسي اوليه آن لحاظ شده بود ولي چون خود فروشگاه‌ها کم لطفي مي‌کنند و از لامپ‌های کم‌مصرف استفاده نمي‌کنند من خودم با هزينه شخصي منابع روشنايي فضاي عمومي را به کم مصرف تغيير دادم ولي تعدادي بدون مجوز براي فروشگاه‌ها کولرهاي اسپيليت گذاشتند که توليد گرما مي‌کند.

هيات غيرمديره

رييس پاساژ علاءالدين در پاسخ به بحث‌هاي داغ هيات مديره و عدم تشکيل آن در پاساژ ياد شده، گفت: شما نمي‌توانيد هيچ پاساژ ديگري را در تهران به لحاظ ابعاد مديريتي که نياز دارد با اينجا مقايسه کنيد و به همين دليل شيوه ديريت هيات مديره‌اي در اين پاساژ جواب نخواهد داد. ضمن آن‌که قانونا تشکيل هيات مديره براي مراکز خريدي ضروري است که در آن مغازه‌ها صاحب ملک باشند نه سرقفلي که اين در مورد بازار علاءالدين صادق نيست.

او با اشاره به هزينه‌هاي سنگيني که نگهداري اين پاساژ براي شخص خودش دارد، گفت: چه کسي تا حالا هزينه تعميرات و نگهداري اين پاساژ را داده است؟ همان پاساژ‌هايي که مثلا با هيات مديره اداره مي‌شود؟ کي يک ميليارد تومان خرج آسانسورهاي اين پاساژ کرده است؟ مگر نه اين‌که خيلي از پاساژ‌هاي ديگر سر يک پول شارژ با هم دعوا دارند؟ من به عنوان مسوول اين خانواده بازار علاءالدين هميشه سعي کرده‌ام جلوي اين جنجال‌ها را بگيرم و با يک عده اندک و چابک کارهاي بزرگي انجام بدهيم.

علاءالدين تاکيد کرد خودش با ذات همکاري اعضاي پاساژ، بسته به تخصص و شناختشان در موارد فني و عمومي، براي حل مشکلات مجتمع مخالفت ندارد ولي گفت: در عين حال موافق آن‌که چند فرد تشنج‌آفرين در پاساژ بيايند از اين محمل براي مشکلاتي رفع مشکلات خودشان استفاده کنند اصلا قابل قبول نيست؛ مثلا همان آقايي که کل قضيه را مطرح کرده چون بدون رضايت مالک سرقفلي مغازه را خريده اساسا خودش مشکل قانوني دارد يا برخي از آن‌ها اقساط خريدشان عقب‌افتاده است يا فقط مي‌خواهند براي خودشان شخصيت بيروني ايجاد کنند و واقعا به فکر منافع پاساژ نيستند.

او با قاطعيت گفت: من تقريبا اعتقاد دارم که اکثريت قريب به اتفاق اعضاي اين پاساژ خودشان تمايلي به تشکيل هيات مديره ندارند، چون فقط آن صاحب پاساژهايي که مي‌خواهند شانه خالي کنند ترتيب تشکيل هيات مديره را مي‌دهند. به نظر من هيچ پاساژي که با هيات مديره اداره شده موفق نبوده و فقط هزينه‌هايش بالا رفته است. حالا من مي‌پرسم يک نفر از اين آقاياني که ادعا مي‌کنند دلشان براي پاساژ مي‌سوزد حاضر هستند دست توي جيبشان کنند و از پول خودشان هزار تومان خرج نماي بازار علاءالدين کنند؟

اتحاديه‌هاي مالک

رييس و ماک بازار علاءالدين تاثير‌گذاشتن روابط درون اين بازار بر خدمات اتحاديه‌ها به واحد‌هاي صنفي مستقر در پاساژ را تکذيب نکرد ولي گفت: قانون طبيعتا با صاحب ملک طرف است و براي دادن سند مهمي مانند جواز دايم کسب لازم است که شما حداقل وجه لازم برای تصاحب ملک را پرداخته باشيد و اگر هنوز مالک نيستيد دست‌‌کم با صاحب ملک تسويه حساب کنيد. يعني براي گرفتن جواز کسب سند لازم است و کساني‌که اقساطشان را نداده‌اند سندي در اختيار نخواهند داشت.

او در پايان از رسانه‌ها خواست به اين واقعيت دقت کنند که کسب‌و‌کار در کشور ما در شرايط دشواري به سر مي‌برد و به همين دليل از برخورد شخص با مجموعه‌اي که منافع جمع کثيري از کسبه در گرو آن است پرهيز کرد. او گفت: در اين مجموعه بيش از 4هزار نفر صاحب شغل هستند که منافع آن‌ها بيش از منافع شخصي همه ما حايز اهميت است.

منبع : عصر ارتباط

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

دکمه بازگشت به بالا