سايتهای ورزشی دور از دسترس
در پژوهش و تحقيقي كه توسط دو دانشجوي كارشناسيارشد دانشگاه فردوسي مشهد انجام شده، از ميان ۹۸وب سايت ورزشي ايراني در موتورهاي جستجو، دسترسي به اطلاعات ۲۲وب سايت مسير نبوده است.
جواد غلاميان” و “رضا شجيع” ، هدف از انجام اين پژوهش را بررسي وضعيت وب سايتهاي سازمانها و فدراسيونهاي ورزشي ايران بر اساس معيارهاي عمومي و تخصصي اعلام كردهاند.
اين پژوهش با روش پيمايشي، تعداد ۹۸وب سايت مرتبط به سازمانها و فدراسيونهاي ورزشي ايران را با استفاده از امكانات سه موتور جستجوي گوگل، ياهو و ليكوز و با در نظر گرفتن دامنههاي ( (com, org, irمورد بررسي قرار داده است.
۵۷/۱درصد از وب سايت سازمانها و فدراسيونهاي ورزشي ايران به روز رساني ميشدند كه از اين تعداد فقط ۷درصد آنها در بازده زماني ۲۴ساعت به روز رساني ميشدند.
بر اساس اين پژوهش ۶۲/۳درصد از اين وب سايتها در ارتباط با مخاطب ناكارآمد عمل كرده و ۷۶/۸درصد از وب سايتها به پيغامهاي ارسالي پاسخ ندادند.
در ۶۵/۶درصد از سايتهاي بررسي شده در اين پژوهش نيز مقالات علمي و آموزشي ارايه نشده است.
بر اساس يافتههاي اين پژوهش بين بيتوجهي نسبت به ورزش همگاني و ورزش بانوان در وب سايتهاي سازمانها و فدراسيونهاي ورزشي در سطح “نيم درصد” رابطه معنيداري وجود دارد.
بر پايه نتايج تحقيق، سازمانها و فدراسيونهاي ورزشي ايران در ارايه منابع اطلاعاتي ضعيف عمل كرده و حضور وب سايتها در شبكه اينترنت قاعدهمند و مبتني بر برنامهريزي و سياستگذاري مدون و مشخصي نيست.
محقق در اين پژوهش بر اساس يافتههاي پژوهشي خويش به سازمانها و فدراسيونهاي ورزشي پيشنهاد ميكند براي ارتقا فرهنگ و دانش ورزشي مخاطبان و همچنين اشاعه اهداف سازماني خود در اينترنت ادام به برنامهريزي و سياستگذاري در سطح كلان نمايند.