نگاهی به شعار شرکت های رايانه ای
نام نویسنده: ندا لهردی
بزرگراه فناوری – روزی یک آسپرین بخورید تا نمیرید.” این شعار جزء اولین تیزرهایی بود که از شبکه ملی آمریکا پخش شد و در آن روزهای ابتدایی رونق یافتن بازار تبلیغات و شعارهای تجاری، یک کارخانه داروسازی را به سود سرشار رساند. جالب اینکه در همان روزها هم بسیاری از آمریکاییهای بیننده این تیزر با وجود آنکه میدانستند که خوردن آسپرین تضمینی برای زنده ماندن آنها نیست با این حال یک شعار تبلیغاتی آنها را به دراگاستورها میکشاند تا با خرید بستهای آسپرین به جاودانگی بیندیشند. همان چیزی که باید باشد و از یک شعار تبلیغاتی انتظار میرود، جلب اعتماد و بهدنبال آن افزایش کیفیت خدمات و محصولات توسط شرکت یا موسسه مربوطه برای پشتیبانی آنچه که قرار نیست تنها در حد یک ادعا باقی بماند.
روندی که در سالهای اخیر بهصورت همهگیر در تمام صنایع و خدمات رواج یافته و موج عظیمی از شعارهای تبلیغاتی مختلف را در قالب صنعت جدید تبلیغات بهوجود آورده است. در این میان فناوری و صنایع مربوط به آن هم با این موج جدید همراه شدند تا حجم زیادی از شعارهای تبلیغاتی مختلف در زمینه فناوری اطلاعات شکل بگیرد. شعاری متفاوت که تنوع آنها نشانهای از یک عرصه رقابتی است که برای حفظ آن با آمدن هر سال جدید، شعارهای تبلیغاتی جدیدتری هم به بازار میآید.
شرکتهای رایانهای و تولیدکننده قطعات سختافزاری
Apple: « متفاوت بیندیش.» (Thinkdifferent) اگرچه جزء قدیمیترین شعارهای تبلیغاتی شرکت Apple است (1997)، اما هنوز هم بسیاری افراد محصولات این شرکت را با این شعار میشناند. درحالی که قبل از آن از سال 1988 این شرکت «قدرتی که بهترین انتخابتان میشود»
(The power to be your best) را بهعنوان شعار تبلیغاتی خود انتخاب کرده بود. اما«رایانهای برای آیندگان» (The computer for the rest of us) و «یک شخص در یک لحظه دنیا را متحول میکند.»(changing the world – one person at a time) به ترتیب در سالهای 1984 و 1986 برای معرفی محصولات Apple به بازار آمدند و بالاخره در سال 2004 این شرکت برای تبلیغ فروشگاههای مجازی itunes شعار «ده هزار آهنگ در جیب شما» (10000 songs in your pocket) و برای رایانههای مکینتاش هم شعار «بیشتر کار میکند، ارزانتر است، استفاده از آن ساده است.» (It Does More .It costs less. It’s that simple) را انتخاب کرد.
IBM: شاید اولین بار شرکت IBM بود که با ارایه شعار «بیندیش» (Think!) در سال 1925 کاربران را به بررسی بیشتر آنچه بهعنوان رایانه میخرند، ترغیب کرد. بعد از آن این شرکت شعارهای «راهحلهایی برای مشکلات یک سیاره کوچک» (Solutions for a small planet)، «تجارت اینترنتی بر اساس تقاضا» (E -business on demand) و «بر اساس تقاضای تاجران» (on demond business) را به ترتیب در سالهای 1994، 2003 و 2004 انتخاب کرد. اما آخرین جملهای که این روزها روی جعبه محصولات IBM به چشم میخورد «من میاندیشم، پس IBM میاندیشد.» (I think , therefore IBM Think) است. این درحالی است که IBM برای نوتبوکهای Thinkpad خود شعار «کجا بهترین افکارتان را عملی میکنید؟» (where do you do your best thinking?) را ارایه کرده است.
Intel: به جرات میتوان گفت فراگیرترین پردازندههای دنیا در چند دهه اخیر، پردازندههای کوچک تولیدی شرکت Intel بوده است. این روزها دیگر کمتر کسی را میتوان پیدا کرد که شعار «درون Intel» (Intel inside) را ندیده باشد. این شعار اولین بار در سال 1993 ارایه شد اما Intel در سال جدید میلادی شعار جدیدی را با عنوان «جلوتر از دیگران حرکت کنید.» (leap ahead) انتخاب کرده است.
bull: شرکت رایانهای bull هم در سال 2004 جمله «معمار یک دنیای بدون مرز» (Architect of an open world) را به عنوان شعار تبلیغاتی محصولات خود انتخاب کرد.
Dell: شرکت رایانهای Dell در سالهای اخیر با تنوع محصولات خود و افزایش کیفیت آنها توانست با نزدیک شدن به سلیقه بازار به پرطرفدارترین مارک تجاری رایانهای دنیا تبدیل شود. این شرکت «بهراحتی Dell، دقیق باشید» (Easy as Dell , Be direct) را بهعنوان شعار تبلیغاتی خود ارایه کرده است.
Toshiba: شرکت Toshiba که این روزها بیشتر به خاطر تولید لپتاپهای متنوعش در میان کاربران شهرت دارد، گویا برای هر نمایندگی شرکتش یک شعار تبلیغاتی را انتخاب کرده است. این شرکت «انتخاب آزادیها» (choose freedom) را بهعنوان شعار شرکت و «ارتباط با فردا» (In touch with Tomorrow) را به عنوان شعار تبلیغاتی خود ارایه داده است. Toshiba اما جمله جالبتری را برای شرکت خود در سنگاپور انتخاب کرده است.« توشیبا بخرید، جهان را ببرید» شعاری است که کاربران سنگاپوری محصولات Toshiba را با آن میشناسند.
Gateway: شرکت بزرگ تولیدکننده قطعات رایانهای، لوازم الکترونیکی، لپتاپ، تلویزیونهای LCD پلاسما، نمایشگرهای LCD و رایانههای خانگی برای محصولات رایانهای خود شعار «میتوانید به فناوری Gateway بهعنوان یک راه برتر اعتماد کنید» (Technology you can trust Gateway, A better way) را انتخاب کرده است.
Acer: یکی از بزرگترین شرکتهای رایانهای دنیا در زمینه تولید رایانه، نوتبوک و نمایشگر که جزء پرطرفدارترین مارکهای تجاری رایانه از نظر کاربران است. «Acer به مردم قدرت میدهد. ما به شما توجه میکنیم.» (EmPowering People Acer.We hear you) را بهعنوان شعار تبلیغاتی شرکت خود ارایه کرده است.
Fujitsu Siemens: شرکت ژاپنی تولیدکننده رایانه که در آخرین آمار عرضه شده توسط موسسه تحقیقاتی IDC جزء ده مارک تجاری برتر شرکتهای رایانهای سال 2006 بوده است برای جلب اعتماد کاربران خود جمله «ما اطمینان را بهوجود میآوریم.» (we make Sure) را انتخاب کرده است.
HP(Hewlett-Packard): مسؤولان شرکت HP که این روزها نهتنها بهخاطر تولید چاپگرهای متفاوت و با کیفیت خود که بهدلیل قرار داشتن در جدول مارکهای تجاری برتر تولیدکننده رایانه در دسته مورد اعتمادترین مارکهای تجاری دنیا هم قرار گرفته است شعار تبلیغاتی انتخابی این شرکت « اختراع کنید (Invent)» به دلیل کوتاه و مختصر بودن آن بهراحتی در ذهن افراد جا خوش میکند.
ComPaq: شرکت ComPaqهم با عبارت « یک فناوری با ایده تأثیرگذار، آیا تا بهحال زندگی شما را متحول نکرده است؟ (Inspiration technology.Has it Changed your Life yet?) در میان کاربران دنیا شناخته شده است.
Maxdata: شرکت الکترونیکی Maxdata که تولیدکننده قطعات سختافزاری مورد نیاز شرکتهای رایانه است « سختافزاری درست و حسابی» (Real hardware) را بهعنوان شعار تبلیغاتی محصولات خود انتخاب کرده است.
شرکتهای تولیدکننده محصولات نرمافزاری
Microsoft: بزرگترین و مشهورترین شرکت نرمافزاری دنیا که اغلب کاربران آن را بهعنوان یکی از نوآورترین شرکتها در زمینه تولید نرمافزارهای جدید و متنوع میشناسند اگر چه تصور میشود آنقدرها هم به تبلیغ نیازی ندارد، عبارت « استعداد شما، علاقه ما، امروز به کجا میخواهید بروید؟» (your Potential.Our Passion.where do you want to go todey?) را برای معرفی و تبلیغ محصولاتش انتخاب کرده است.
Oracle: شرکت Oracle که درحال حاضر یکی از مطرحترین شرکتهای نرمافزاری دنیا است برای تبلیغ محصولات مختلف خود، شعارهای متفاوتی مانند: «سریع اجرا میشود. ارزانتر است و هرگز آسیب نمیبیند. » (Runs faster.Costs less, And never breaks)، «در اختیار داشتن عصر اطلاعات» (Enabling the information Age) و «نرمافزاری که اینترنت را قدرتمند میکند» (software powers the internet) را ارایه کرده است.
SAP: شرکت معتبر SAP که در زمینه تولید نرمافزارهای تجاری و کاربردی فعالیت میکند اعتقادش را به کیفیت تولیدات خود با شعار تبلیغاتی «از SAP لذت ببرید» (Have fun with SAP) بازگو میکند.
Apple: شرکت رایانهای Apple، نرمافزار چندرسانهای iphoto را با شعار «فیلم و عکس بسازید، آن را ذخیره کرده و به اشتراک بگذارید.» (shoot it.save it. share it) معرفی کرده است.
Sieble systems: این شرکت نرمافزاری که بیشتر در زمینه تولید نرمافزارهای مدیریت ارتباط با مشتری (CRM) فعالیت میکند، محصولات متفاوتش را با عبارت «این همه چیز درباره مشتری است. اطمینانی برای موفقیت» (It’s all about the Customer Ensuring Customer Success) تبلیغ و معرفی میکند.
Compuware: محصولات نرمافزاری و خدمات مختلف این شرکت در بخش IT با شعارهای «پیشرو در صنعت IT» (the leader in IT value) و «نرمافزاری برتر در طراحی» (Saftware superior by design) در میان کاربران شناخته میشوند.
Sco Group: شرکت ScoGroup که محصولاتش را در قالب نرمافزارهای کاربردی برای تجارتهای کوچک و متوسط به بازار عرضه میکند،« sco تجارت شما را گسترش میدهد.»
(sco grows your business) را بهعنوان شعار تبلیغاتی خود انتخاب کرده است.
file Maker: این شرکت تولیدکننده نرمافزارهای دیتابیس عبارت محاورهای جالبی را برای تبلیغ محصولات خود ارایه کرده است.« file Maker بهراحتی تمام اطلاعات شما را مدیریت میکند. مشکل شما چیست؟»
file Maker effortlessly manages all your information.what’s your problem?)
شعار تبلیغاتی انتخابی این شرکت است.
LANSA: شرکت نرمافزاری LANSA هم عبارت «LANSA نرمافزاری پیشرفته برای ساده کردن کارها» (LANSA , advanced software made simple) را بهعنوان شعار خود برگزیده است.
شرکتهای ارتباطی و مخابراتی
AT&T : این شرکت که این روزها بهعنوان یکی از بزرگترین و معتبرترین شرکتهای فعال در عرصه فناوری ارتباطات در جهان شناخته میشود، اولین بار با جمله «دستتان را دراز کرده و لمس کنید» (Reach out and Touch Someone) در سال 1981 به تبلیغ خدمات خود پرداخت. بعد از آن بهدنبال گسترش خدمات و افزایش تنوع و کیفیت آنها، شرکت AT&T شعارهای «ما دنیا را نزدیکتر میکنیم.» (we bring the world closer)، «شبکههای جدید، تفکر جدید.» (Innovative networks, Innovative Thinking.) ، «درست همین حالا.» (Right now)، «صحبت کردن خوب است.» (Talk is Good.)، «شرکتی با شبکه جهانی» (The world’s Networking Company.) و «دنیایتان منتقل میشود.» (your world Delivered) را به ترتیب در سالهای 1982، 2001، 2003، 2004 و 2005 برای معرفی خدمات خود ارایه کرده است.
Nokia: شرکت فنلاندی Nokia که بر اساس آخرین گزارشهای موسسه تحقیاتی IDC در رده اول جدول برترین شرکتهای تولیدکننده گوشی تلفنهمراه قرار گرفته و به مقبولیت خوبی هم در بازار گوشیهای تلفنهمراه رسیده است، این روزها با عبارت «ارتباط با افراد» (Connecting people) در میان کاربران تمام دنیا شناخته میشود. این درحالی است که این جمله در سال 1994 بهعنوان شعار تبلیغاتی شرکت Nokia انتخاب شده و آخرین شعار تبلیغاتی این شرکت در سال 2004 در قالب جمله «زندگی روی تلفنهمراه میرود!» (life goes mobile!) ارایه شده است.
شرکتهای تولیدکننده لوازم الکترونیکی و خدمات متفرقه
Song: شرکت سونی که یکی از قدیمیترین و مشهورترین شرکتهای الکترونیکی تولیدکننده لوازم صوتی و تصویری، لوازم خانگی، گوشی تلفنهمراه، کنسولهای بازی و … در جهان است با شعارهایی مانند «این یک سونی است.» (It’s a sony) ، «تولید کنیم.» (Go Creat.) ، «این یک شوخی نیست، سونی است. (It’s not a trick , It’s a sony) و «شما از آن یک سونی میسازید.» (you make it a sony) را به ترتیب در طول سالهای 1988، 2001 و 2003 سعی در معرفی و تبلیغ کالاها و محصولات متنوع خودش کرده است.
Philips: شرکت قدیمی Philips هم که بیشتر در زمینه تولید محصولات خانگی و لوازم الکترونیکی فعالیت داشته است، در سال 1995 جمله «چیزهای بهتری بسازیم» (let’s make things better.) را بهعنوان شعار تبلیغاتی خود ارایه کرد. این شرکت اما در سال 2004 بارت «آگاه شوید و به راحتی استفاده کنید.» (Sense and Simplicity) را برای تبلیغ محصولات خود انتخاب کرده است.
Kodak: شرکت Kodak هم که به خاطر تولید دوربینهای مختلف عکاسی و فیلمبرداری در دنیا شهرت پیدا کرده در سال 1990 «شما یک شاسی را فشار میدهید، ما بقیه را انجام میدهیم.» (you press the button, we do the rest) را بهعنوان شعار تبلیغاتی خود معرفی کرد. این شرکت اما در سالهای 2001 و 2003 جملههای «لحظهها را تقسیم کنید. زندگی را تقسیم کنید.» (share moments. share life.) و «بیشتر عکس بگیرید.» (Take pictures , further.) را برای تبلیغ محصولات متنوع خود انتخاب کرده است.
Toshiba: شرکت توشیبا اگر چه بیشتر در زمینه تولید محصولات رایانهای و ماشینهای اداری فعالیت دارد، برای محصولات خانگی خود شعار «نسخهبرداری نکنید، بهترین باشد.»(Don’t copy , lead) را انتخاب کرده است.