تکنولوژی

18هزار دستگاه كارت‌خوان براي 15ميليون كارت هوشمند

دنیای اقتصاد – طرح كارت هوشمند سوخت با 15ميليون‌كارت، 18هزار دستگاه كارت‌‌خوان و 600دفتر خدمات امور مشتركين از مهرماه سال‌جاي در سراسر كشور اجرايي مي‌شود و با توجه به اين كه قرار است طرح آزمايشي كارت هوشمند در تهران از مردادماه آغاز شود در صورت سهميه‌بندي بنزين اجراي واقعي طرح با سهميه‌بندي نمي‌تواند به صورت پايلوت انجام شود.

ناصر تقدس معاون مدير در خدمات رايانه و آمار اطلاعات شركت ملي پخش فرآورده‌‌هاي نفتي در گفت‌وگو با خبرنگار ما در خصوص تجهيزات خريداري شده براي اجرايي شدن طرح كارت هوشمند سوخت در سراسر كشور گفت: براساس تعداد نازل‌ها در يك تلمبه 18هزار دستگاه كارت‌‌خوان از انگلستان خريداري شده است كه با توجه به اينكه تلمبه‌ها دو طرفه هستند دستگاه‌هاي كارت‌خوان دوطرفه يز در جايگاه نصب مي‌شوند كه داراي دو كيبورد و دو كارت‌خوان هستند. وي در خصوص تعداد كارت‌هاي هوشمند سوخت گفت: تعداد كارت‌ها براساس تعداد وسيله نقليه بنزين‌سوز و گازسوز سفارش داده شده است كه البته هيچ كس آماري از موتورسيكلت‌هاي موجود در كشور ندارد و با برآوردي كه با نيروي انتظامي انجام شده 7ميليون‌خودرو وجود دارد.

وي افزود: سفارش كارت‌‌ها از 10ميليون به 15ميليون افزايش داده شده است تا در طول سال كارت ذخيره وجود داشته باشد.

تقدس در خصوص خدمات پشتيباني اين طرح گفت: خدمات پشتيباني و يكسال نگهداري بر عهده پيمانكار شركت پخش فرآورده‌هاي نفتي است كه 300نقطه راي ارائه خدمات به مشتركان در نظر گرفته شده بود اما به دستور معاون وزير تعداد دفاتر خدمات مشتركين به 600نقطه افزايش يافته است. به گفته تقدس دفتر خدمات امور مشتركين هر گونه مشكلي را كه مردم در رابطه با كارت خود داشته باشند براساس ارتباطات و اختياراتي كه دارند برطرف مي‌كنند. تقدس در خصوص مشخصات كارت هوشمند موقت گفت: سيستم كارت هوشمند به صورت offline طراحي شده است تا مشكلات ارتباطي كه براي سيستم‌هاي online مانند دستگاه‌‌هاي ATM وجود دارد در اين سيستم نباشد.

وي در ادامه گفت: سيستم كارت هوشمند به صورت Stand alone طراحي شده يعني به صورت مستقل مي‌تواند كار خود را بدون وابستگ به ارتباطات مخابراتي انجام دهد.

تقدس تصريح كرد: كارت هوشمند داراي يك چيپ و حافظه است كه روي آن اطلاعات درج مي‌شود كه يكي از اطلاعات شامل اطلاعات سوخت‌گيري است و بدين‌صورت ميزان سوخت‌گيري خودرو و ساعت و مكان سوخت‌گيري روي آن درج مي‌شود و سپس اطلاعات از دستگاه كارت‌خوان به سرور جايگاه ارسال مي‌شود و اگر ارتباط كارت‌خوان با جايگاه و يا جايگاه با ديتا سنتر اصلي قطع شود سيستم داخل جايگاه قادر است كار خود را ادامه دهد و پس از برقراري ارتباط اطلاعات ذخيره شده در دستگاه كارت‌خوان به سرور جايگاه منتقل مي‌شود.

تقدس افزود: اين سيستم به ارتباط online وابسته نيس و دستگاه‌ها مستقل از شبكه جايگاه و مخابرات كار مي‌كنند.

تقدس در خصوص ديگر اطلاعات مندرج روي كارت هوشمند گفت: اطلاعات خودرو شامل اطلاعات كاربري به منظور مشخص شدن شخصي، دولتي، عمومي و تاكسي بودن خودرو به همراه شماره پلاك، موتور و شاسي روي اين كارت درج مي‌شوند كه اطلاعاتي ثابت هستند همچنين اطلاعات مالك خودرو روي كارت وجود دارد. وي در ادامه گفت: دسته سوم اطلاعات شامل اطلاعات سوخت‌گيري است كه ثابت نيست و از طريق دستگاه‌هاي كارت‌خوان، اطلاعات سوخت‌گيري شامل مقدار سوخت مصرف شده در روز، زمان و مكان سوخت‌گيري روي كارت‌ درج مي‌شود.

تقدس با اشاره به مسائلي مانند نرخ و سهميه‌بندي بنزين گفت: در صورت سهميه‌بندي و تغيير نرخ‌ها اطلاعات و سياست‌ها روي دستگاه‌هاي كارت‌خوان اعمال مي‌شود بدين‌صورت هنگامي كه كارت وارد دستگاه مي‌شود كاربري از روي كارت خوانده شده و سياست‌ها از روي pos خوانده شده و پس از تشخيص سهميه خودرو و مقدار استفاده شده از سوخت در آن روز توسط خودرو و مقدار باقي مانده از سهم آن، سوخت به خودرو تعلق مي‌گيرد.

وي با اشاره به اينكه پايلوت طرح كارت هوشمند سوخت در تهران است گفت: اگر بنزين سهميه‌بندي شود اين طرح بايد به صورت سراسري اجرا شود زيرا اين سيستم قابل فازبندي نيست و سيستم اگر به معناي سهميه‌بندي باشد پايلوت پذير نيست.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

دکمه بازگشت به بالا