مديرعامل شركت فناوري اطلاعات: مخابرات، مكالمات تلفني را از طريق اينترنت انتقال نميدهد
دنیای اقتصاد – چندي پيش با قطعي فيبر نوري جاسك- فجيره علاوه بر اينترنت سرويسهاي رومينگ حجاج و تلفن همراه نيز دچار اختلال شد كه به گفته كارشناسان اين اتفاق نشاندهنده استفاده از پهناي باند اين فيبر براي اينترنت و ارتباطات تلفني به صورت VOIP) Voiceover IP) از سوي شركت مخابرات بوه و اين همان چيزي است كه بخش خصوصي از انجام آن منع شده است، اما مديرعامل شركت فناوري اطلاعات در اين زمينه اعلام كرد فيبر نوري براي رد و بدل voice نيز استفاده ميشود كه اين مساله ربطي به voip (تلفن اينترنتي) ندارد.
رشيدي مديرعامل شركت فناوري اطلاعات در گفتوگو با خبرنگار ما گفت: از طريق فيبر نوري جاسك فجيره به ارتباطات و ديتاي بينالملل وصل ميشويم و از روي اين فيبر اينترنت از طريق خطوط STM1 و voice از طريق كانالهاي ديگري تامين ميشود.
وي افزود: فيبر نوري فقط براي استفاده اينترنت نيست و voice نيز رد و بدل ميشود اما به دليل زياد بودن كانالهاي فيبر نوري اينترنت از طريق خطوط STM1 و voice از طريق كانالهاي ديگر مورد استفاده قرار ميگيرد به همين دليل ارتباطات تلفني از طريق اينترنت انجام نشده و voip صورت نميگيرد.
رشيدي در ادامه گفت: طبيعي است كه وقتي فيبر نوري قطع شود ارتباطات تلفني نيز قطع خواهد شد. اين در حالي است كه كارشناسان معتقدند: فيبر نوري كه از بندرفجيره به جنوب كشور وارد و از آنجا پس از عبور از چند شهر وارد ساختمان مخابرات ميشود وارد يك دستگاه روترسيسكو ميشود كه اين روترسيسكو بين دو روتر انتها و ابتداي فيبر كه تبادل ميشود بر مبناي پروتكل IP است.
كارشناسان بديهي ميدانند كه ارتباط بين تهران و امارات بر روي اين فيبر به معناي استفاده از اينترنت نيست اما تكنولوژي موجود مورد استفاده voip است.
طبق نظر كارشناسان فني امكاناتي كه براي صدور مجوز voip لازم است تا در اختيار بخش خصوصي قرار گيرد هماكنون در اختيار مخابرات است و با توجه به گفتههاي مسوولان مبني بر اينكه اين امكانات مورد استفاده voip قرار نگرفته است، اگر همين امكانات در اختيار بخشخصوصي قرار گيرد اين بخش ميتواند با استفاده از آن اقدام به voip كرده و ارتباطات تلفني ارزانتري را براي مردم فراهم سازد.
برخي ديگر از كارشناسان نيز ميگويند: مختل شدن سيستم مخابراتي با قطعي فيبر نوري جاسك فجيره، نشان داد كه توسط مخابرات ارتباط تلفني به صورت voip انجام ميشود و اين در حالي است كه قيمت مكالمات اين سرويس بايد كمتر از قيمت مكالمات كنوني باشد.
همچنين نبود يك سيستم پشتيبان براي جلوگيري از قطع ارتباطات تلفني در هنگام قطعي فيبر نوري جاسك- فجيره از ديگر مسائلي است كه كارشناسان مطرح كردهاند و معتقدند: هيچ پشتيباني (Backup) براي اين فيبر قرار نگرفته زيرا در روزهاي قطعي امكان ارتباط با كشورهاي عربي وجود نداشته است.