نسل جديد ويروسها در راه است
مهر- یک شرکت تولید کننده آنتی ویروس در گزارشی نشان داد که نسل جید نرم افزارهای مخرب که به کمک سارقان اینترنت می آیند به جای ویروس بیشتر از هرزنامه و اسب تراوا تشکیل شده اند.
نتایج تحقیقات لابراتوارهای Avg شرکت تولید کننده آنتی ویروس در جمهوری چک نشان می دهد که امروزه نرم افزارهای مخربی که به رایانه ها آسیب می رسانند بیش از آنکه ویروس باشند هرزنامه و اسب تراوا هستند. این درحالی است که تنها 8 سال قبل در اولین سال ورود فناوری اطلاعات به هزاره سوم ویروسها خطرناک ترین حملات انفورماتیکی را ایجاد می کردند.
در این خصوص “پیتر اودنهال” رئیس لابراتوارهای Avg توضیح داد: “در سال 2000 ویروسها 78 درصد از برنامه های مخرب را تشکیل می دادند که این رقم در سال 2007 به 7 درصد تنزل یافت. اصطلاح کرم بین سالهای 2002 تا 2003 توسعه زیادی یافت و پس از مدتی از نفوذ آنها در شبکه کاسته شد. این درحالی است که امروز بیشترین سلطه حملات اینترنتی در اختیار اسبهای تراوا است. اسبهای تراوا از دو راه رایانه را آلوده می کنند که شامل نسخه های رمزعبور و نسخه های بارگذار است.”
به گفته این کارشناس، اسبهای تراوا در تفاوت با ویروسها عملکرد رایانه را مختل نمی کنند اما زمانی که یک فرمانده خاص، برنامه ای را که از طریق اسب تراوا به رایانه کاربر ارسال کرده است پیگیری می کند می تواند به اطلاعات شخصی دست یابد.
براساس گزارش وب نیوز، این برنامه ها تنها برای چند دقیقه و حتی چند ثانیه فعال می شوند اما همین زمان کوتاه برای انجام عملیات نقل و انتقال اطلاعات شخصی برای سارقان اینترنتی کافی است.
اسبهای تراوا (تروجانها) می توانند هزاران رایانه آسیب دیده را در چهار گوشه دنیا به هم متصل کنند و “بوت نت” تشکیل دهند. بوت نت به شبکه ای از رایانه ها اطلاق می شود که برای یک هدف مشخص و در یک زمان بسیار محدود با یکدیگر تعامل می کنند.
بوت نتهای مفید در اهدافی چون محاسبات فیزیک کوانتوم استفاده می شوند و امکان توانایی پردازش چندین عملیات را به طور همزمان فراهم می کند.
درحالی که بوت نتهای مخرب در توزیع هزاران ایمیل هرزنامه با هدف حمله به سایتهایی چون بانکها، موسسات دولتی، نظامی و یا مالی مورد استفاده قرار می گیرند.