تکنولوژی

تلفن همراه به کمک کارآگاان می‌آيد

مقامات قضایی از علائم مخابرانی تلفن همراه برای پیدا کردن مفقودین در نقاط دوردست، ردیابی متخلفان و خرابکاران، و تعیین موقعیت مکانی مظنونین در حوالی صحنه جرم استفاده می کنند.
یک وکیل موسسه حامی حقوق مدنی در سانفرانسیکو به خبرگزاری شین هوا گفت: بیشتر مردم از این که دستگاهی در جیب دارند موقعیت مکانی آن ها را لحظه به لحظه گزارش می دهد بی خبرند.
کوین بنکستون، از وکلای موسسه “الکترونیک فرانتیر” اظهار داشت: به مجرد این که تلفن همراه خود را روشن کنید، دستگاه از خود سیگنال های موقعیتی منتشر می کند که در اصطلاح “پینگ” نامیده می شوند.
وی افزود: شرکت های ارائه دهنده سرویس می توانند به یاری این “پینگ” ها در بیابند از کدام دکل مخابرانی آن ها برای دستگاه مورد نظر استفاده می شود.
بنکستون گفت: بازرسان پلیس و کارآگاهان خصوصی با استفاده از گزارش های ثبت شده شرکت های ارتباطات سیار که حاوی چنین اطلاعاتی هستند قادر به ردیابی و تعقیب افراد هستند.
بر این اساس، در مناطق شهری که دکل های مخابراتی بسیاری وجود دارد، محدوده موقعیتی فرد بسیار تنگ تر و در نتیجه یافتن وی آسان تر است، اما در مناطق روستایی که دکل های مخابراتی کمتری نصب شده است، تنها حدود موقعیت فرد را می توان تشخیص داد.
علاوه بر این، تلفن های همراه جدید شام تراشه “سامانه موقعیتی جهانی” موسوم به GPS نیز می شود، که از طریق ارتباط با ماهواره ها، این امکان را به مقامات مسئول می دهد تا موقعیت مکانی دقیق تلفن همراه مورد نظر را مشخص کنند.
از این که چند بار مقامات قضایی از این قابلیت برای یافتن اجساد و یا حل معمای یک جرم استفاده کرده اند اطلاعی در دست نیست، احتمالآ به این علت که کارآگاهان نوعآ میلی به افشای شیوه های کارآگاهی خود ندارند.
بیل هاگمایر، مدیر اجرایی انجمن جهانی کارآگاهان جنایی می گوید: تقریبا تمامی کارآگاهان از این شیوه جدید برای جلو بردن پرونده هایشان بهره می جویند.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

دکمه بازگشت به بالا