رشد دوبرابر در سرمايهگذاري بخش IT كشورهاي آسيايي
دنیای اقتصاد – كوچك، متوسط يا بزرگ وقتي قرار باشد به مقوله كسب و كار يا تجارت نسبت داده شوند، ميتوانند مسائل زيادي را تغيير داده و تحتتاثير خود قرار دهند. گرچه ماهيت زيادهخواهي در هر فرآيندي وجود دارد و سرمايهگذاري هم از آن مستثنا نيست.
اما اگر بخواهيم با ديد دقيق و منصفانهتري آن را بررسي كنيم، تجارت هر چند در سطح كوچك و جزء، به هر حال در چرخه مالي هر صنعت تاثيرگذار است.
شايد به همين دليل است كه كارشناسان و تحليلگران هر بخش با در نظر گرفتن تمام اين موارد، پيشبينيهاي خود را اعلام ميكنند.
به اين ترتيب موسسه تحقيقاتي IDC آخرين گزارش خود را درباره پيشبيني بازار IT و سرمايهگذاري در آن در تجارتهاي سطوح كوچك، متوسط و بزرگ و در كشورهاي منطقه آسياي پاسيفيك به جز ژاپن (APEJ) ارائه كرده است. براساس اين گزارش پيشبيي ميشود حجم سرمايهگذاري در بخش IT اين كشورها تا پايان سال 2007 به 52ميليارد دلار برسد كه اين رقم در نتيجه رشد 10درصدي نسبت به سال 2006 اعلام شده است. طبق گفته كارشناسان IDC، در حقيقت اين درصد رشد در مقايسه با سال 2006 به دوبرابر افزايش پيدا خواهد كرد.
«والتر لي»، معاون تحقيقاتي بخش كشورهاي منطقه آسياي پاسيفيك موسسه IDC در اين مورد ميگويد: «توليدكنندگان و سازندگان محصولات مختلف بخش تكنولوژي با تمركز بيشتر به تجارتهاي سطوح كوچكتر سعي دارند ضمن جهت دادن به فعاليتهاي خود، ميزان نفوذ خود را در بازار اين كشورها افزايش دهند.
از آنجا كه اغلب شركتها و موسسات كوچكتر ميتوانند با گسترش زمينه فعاليتهاي خود و سرمايهگذاري بيشتر شانس بيشتري هم براي رشد و درآمدزايي داشته باشند، فرصت خوبي براي سرمايهگذاران بزرگ خارجي به حساب ميآيند».
گزارش IDC نشان ميدهد بازار IT كشورهاي اين منطقه كه تا سال 2005 به ارزشي برابر 43ميليارد دلار رسيده بود، انتظار ميرود تا سال 2010 به ارزش 66ميليارد دلاري هم برسد.
بر اين اساس چنين رقمي تنها در نتيجه يك رشد سالانه 1/9درصدي اتفاق ميافتد.
در اين ميان بازار هند با رشد 9/16درصدي تا سال 2007 همچنان رهبر بازار IT كشورهاي منطقه است و بعد از آن چين با رشد 9/11درصدي در همين دوره در جايگاه دوم قرار دارد.
اين در حالي است كه چين با در اختيار داشتن 38درصد از كل حجم سرمايهگذاري در بخش IT منطقه بيشترين ميزان جذب سرمايهگذاران را به خودش اختصاص داده است.