ریاضی:یک راه خدمت به بندگان خدا ایجاد دولت الکترونیک است
دبیر شورای عالی فناوری اطلاعات: یک راه خدمت به بندگان خدا ایجاد دولت الکترونیک است/ طرح شهر الکترونیک تهران در حال برنامهریزی است
عبدالمجید ریاضی، فناوری اطلاعات را زیرساخت و پایهی اصول چهارگانهی دولت نهم دانست و تاکید کرد که با فناوری اطلاعات، میتوان به عدالتگستری، مهرورزی با بندگان خدا و توسعهی کشور به نحو مطلوب دست یافت.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری ارتباطات و فناوری اطلاعات (سیتنا)، دبیر شورای عالی فنآوری اطلاعات، در نخستین گردهمآیی سراسری دیران و مسوولان وزارت ارتباطات که در سالن اجلاس کشورهای اسلامی در تهران برگزار شد، با انتقاد از ایمن و پایدار نبودن اینترنت موجود در کشورمان، تاکید کرد: اگر به دنبال ایجاد شبکهی اینترنت پرسرعت برای پوشش سراسر کشورمان باشیم، حرف نخست را در منطقه خواهیم زد و خدمات مختلف را به کشورهای مختلف ارایه خواهیم کرد.
ریاضی، ایجاد صنایع مختلف در کشور و بانکداری الکترونیکی را از جمله امور مهمی دانست که به عنوان زیرساختهای اصلی لازم است به آنها توجه شود.
وی، کاربردهای اجتماعی فناوری اطلاعات را مورد اشاره قرار داد و افزود: آموزش الکترونیکی، رسانهی الکترونیکی و تجارت الکترونیکی از جمله کاربردهای اجتماعی IT و حمل و نقل و اتوماسیون اداری، کاربرد اختصاصی ICT است.
معاون فناوری اطلاعات وزیر ارتباطات، هرگونه استفادهی ناصحیح از فنآوری اطلاعات را باعث عدم تحقق اصول ذکر شده دانست و سه سطح امور زیربنایی، امور مربوط به کاربردها و امور کاربران را در جهت توسعهی IT مهم ارزیابی و تاکید کرد: لازم است هر یک از این سه سطح یادشده به شکل مطلوب توسعه یافته و امکانات لازم نیز برای آنها فراهم شود.
وی، دو عامل فرهنگسازی و توسعهی منابع انسانی را از جمله زیرساختهای حوزهی ارتباطات و مقررات و ضوابط و استانداردها را در فضای سایر، بسیار مهم خواند و افزود: زیرساختهای اساسی به عنوان لازمهی نظام مدیریت فنآوری اطلاعات، باید به صورت یکپارچه شکل گیرد. در حقیقت لازم است که مدیریت یکپارچه و سیاستگذاری متمرکز و هماهنگی در سطح کشور تشکیل شود.
ریاضی، وجود امنیت در قلمروی IT و نظام شناسایی احراز هویت را ازدیگر زیرساختهای مهم معرفی کرد و گفت: برای ایجاد نظام مدیریت فنآوری اطلاعات، تاکنون از فعالیتهای متعدد جلوگیری و در همین راستا نهادسازی شده است.
وی، سیاست وزارت ارتباطات و فناووری اطلاعات را تنها تولید و عرضهی خدمات ندانست و یکی از راههای خدمت به بندگان خدا را ایجاد دولت الکتونیک دانست و افزود: دولت الکترونیک از طریق شبکهی اینترنت ملی به مردم عرضه میشود.
ریاضی، با اشاره به تلاشها در زمینهی تربیت نیروی انسانی در کشورمان، تولید علم و دانش را پشتوانهی اصلی توسعهی پایدار خواند و تاکید کرد: در این راستا لازم است تا هر سال یک هزار کارشناس ارشد، صد نفر دکترا، پنج هزار کاردان و چهار هزار کارشناس تربیت شود.
وی، با اشاره به برنامهی چهارم توسعه، خاطرنشان کرد: تعداد کاربران خطوط پرسرعت تا پایان برنامهی چهارم باید به یک میلیون و پانصد هزار نفر و کاربران عادی اینترنت به بیبست میلیون و پانصد هزار نفر افزایش یابد.
معاون فناری اطلاعات وزیر ارتباطات، از در حال اجرا بودن طرح جامع فناوری استانها و اعطای وام از محل وجوه اداره شده در دبیرخانهی شورای عالی فناوری اطلاعات خبر داد و افزود: طرح کارت هوشمند ملی در استان قم به صورت پایلوت در حال اجرا بوده و شهر الکترونیکی تهران نیز در حال برنامهریزی است.
ریاضی، تاکید کرد: رویکرد تکنولوژی محور، باید در دانشگاهها شکل گرفته و توسعه یابد. برخورداری از پشتوانهی دانشگاهها را از جمله راه های اصلی منجر به کاربردی شدن خدمات دانست و بر لزوم شکلگیری و گسترش رویکرد تکنولوژی محور در دانشگاهها تاکید کرد.