ماهوارهى مصباح حدود 10 ميليارد تومان هزينه داشت
ایسنا – وزير ارتباطات و فناورى اطلاعات گفت: خوشحاليم از اين كه با اجراى پروژهى ماهوارهى مصباح به كشورهاى صاحب فناورى ماهواره مىپيونديم.
به گزارش خبرنگار سرويس ارتباطات خبرگزارى دانشجويان ايران (ايسنا)، دكتر «احمدمعتمدى» در مراسم پردهبردارى از ماهوارهى مصباح كه در مركز تحقيقات مخابرات برگزار شد، اظهار داشت: رويكرد ما در سال 75 در سازمان پژوهشهاى علم و صنعت اين بود كه آغاز و طرح پروژههاى بزرگ، مناسبتر از طرح پروژههاى كوچك است از اين رو طرح ماهوارهى مصباح با وجودى كه ماهوارهى كوچكى است آغاز گرديد و وزارت ارتباطات و وزارت علوم – تحقيقات و فناورى در يك حركت مشترك طرح ماهوارهى مصباح را به اجرا درآوردند.
وى افزود: زمينههاى تخصصى مختلف از جمله الكترونيك، مخابرات، مكانيك و متالوژى، فيزيك، علوم فضايى و غيره در ماهوارهى مصباح با دهها تخصص در هر زمينه به كار رفته و ساخت نمونهى زمينى آن كه در معرض قضاوت متخصصان خارجى قرار گرفت و مورد تاييد واقع شد، نشان دهندهى پتانسيل قوى در داخل كشور است.
وى با تصريح بر اين كه طرح مصباح حدود 10 ميليارد تومان هزينه داشته كه رقم بالايى در طرحهاى تحقيقاتى به شمار مىرود افزود: در حال حاضر كمتر از 15 كشور در جهان صاحب دانش فنى براى ساخت و طراحى ماهواره به صورت مستقل هستند و عموما ماهوارهها به شكل مشاركتى ساخته و يا خريدارى شدهاند و خوشحاليم از اينكه با اجراى پروژهى مصباح به كشورهاى صاحب فناورى ماهواره مىپيونديم.
وى با بيان اينكه در ساخت ماهوارهى زهره نيز سه شركت ديگر حضور دارند، افزود: استفاده از تجربيات ديگران از محاسن كار به شمار مىرود.
وى در ادامه با اشاره به شكلگيرى و تصويب سازمان فضايى وشوراى عالى فضايى در دو سال اخير اظهار داشت: براى گامهاى بلند بعد مىتوان با يك مديريت ب طور موردى حركت كرد لذا انجام كار در درازمدت نيازمند ساختارهاى لازم بود و به همين خاطر در شرح وظايف وزارت ICT كه به نظر ما از بهترين تغييرات ساختارى به شمار مىرود، بحث فضايى مطرح شد كه در غيراين صورت نبايد منتظر حركتهاى جدى بود.
وى افزود: در جلسهى شوراى عالى فضايى، موافقت شد تا به دنبال ماهوارهى مصباح ماهوارههاى ديگرى طراحى و ساخته شوند. همچنين پيگيرى پروژههاى زهره و يك ماهوارهى چند ماموريتى نيز در دستور كار سازمان فضايى قرار گرفت و قرار شد تا اقدامات بيشترى در مورد زهرهى دو صورت گرفته و ماهوارهى ديگرى مانند مصباح در برنامههاى اين سازمان قرر گيرد.
وى تصريح كرد: طبق برنامهريزىهاى صورت گرفته در برنامهى چهارم توسعه مىتوان بطور متوسط يك ماهواره از ماهوارههاى نامبرده را به فضا پرتاب كرد.