تکنولوژی

چرا اپل بازوی سرمایه‌گذاری مستقل ندارد؟

برخلاف دیگر رقبای فعال در حوزه تکنولوژی، شرکت اپل فعالیت‌های مالی و سرمایه‌گذاری‌های خود را بدون بهره‌گیری از بازوی سرمایه‌گذاری مستقل انجام می‌دهد و به عقیده بسیاری از تحلیلگران، دلیل این امر را باید در سیاست‌های محافظه‌کارانه این شرکت جستجو کرد. 

به گزارش وب‌سایت MarketWatch، این سیاست در حالی در دستورکار اپل قرارگرفته که کوپرتینویی‌ها به تازگی سرمایه‌گذاری یک میلیارد دلاری روی Didi Chuxing از رقبای مطرح اوبر را در دستورکار قرارداده‌اند. سرمایه‌گذاری کلانی که چیزی در حدود دو برابر بیشتر از مجموع سرمایه‌گذاری انجام شده توسط بزرگ‌ترین بازوهای سرمایه‌گذاری شرکت‌های بزرگ در سال 2015 میلادی بوده است. 

این در حالی است که بهره‌‌مندی از بازوی سرمایه‌گذاری، پس از فروش و یا عرضه عمومی سهام Didi می‌توانست مزایای مختلفی را برای اپل به همراه داشته باشد. 

برخی متخصصان معتقدند در صورتی که اپل از بازوی سرمایه‌گذاری مستقلی استفاده کند، هزینه‌ها و سرمایه‌گذاری‌های این زیرمجموعه می‌تواند استراتژی‌ها و سیاست‌های آینده کوپرتینویی‌ها را افشا کند و این موضوعی است که به هیچ‌وجه باب میل مسئولان اپل نیست. 

کریستین کاتالینی پرفسور MIT، کارآفرین و مدیر استراتژیک در این خصوص می‌گوید:

“به‌کار نبستن بازوی سرمایه‌گذاری مستقل، ارتباطی مستقیم با استراتژی‌ها و راهکارهای متفاوت شرکت اپل دارد. اپل شرکتی است که در زمینه مخفی نگه داشتن فعالیت‌ها و اهداف خود شهرتی جهانی دارد.”

Didi Chuxing سرویس تاکسی یاب چینی و رقیب اوبر که اپل اخیرا ۱ میلیارد دلار روی آن سرمایه‌گذاری کرده‌است

مکس ولف، اقتصاددان ارشد در شرکت سرمایه‌گذاری منهتن معتقد است علاوه بر مورد یادشده، استفاده از بازوی سرمایه‌گذاری جداگانه می‌تواند تا حدودی به وجهه این شرکت و ادعای آن مبنی بر ارائه بهترین و خلاقانه‌ترین عملکرد در میان شرکت‌های حوزه تکنولوژی آسیب وارد کند. این در حالی است که اپل با تکیه بر این دو مشخصه است که توانسته دستگاه‌های الکترونیکی خود را با قیمت بالا به فروش برساند. او در این خصوص می‌گوید:

” استفاده از بازوی سرمایه‌گذاری برای اپل به آن معنا خواهد بود که شرکت‌های دیگر توانسته‌اند الگوی این شرکت در پیاده‌سازی راهکارهای مختلف برای سرمایه‌گذاری باشند.”

سرمایه نقدی اپل در حالی به 230 میلیارد دلار رسیده که دست اپل را در سرمایه‌گذاری‌ در بخش‌های مختلف، بیش از پیش باز کرده است. 

بدنیست بدانید در سال 2015 میلادی، بازوی سرمایه‌گذاری اینتل، گوگل، کوالکام، Salesforce و جنرال الکتریک، فعال‌ترین گروه‌ها در سرمایه‌‌گذاری‌های بین‌المللی بوده‌اند و اینتل به عنوان پیشتاز این دسته، تنها 514 میلیون دلار سرمایه‌گذاری در قالب 143 پروژه مستقل در سال 2015 میلادی به ثبت رسانده است. 

به گزارش CB Insights، در سال 2015 میلادی سرمایه‌گذاری انجام شده توسط سرمایه‌گذاران بازوهای سرمایه‌گذاری شرکت‌های مختلف به 28.4 میلیارد دلار در قالب انعقاد 1301 قرارداد رسیده و 85 بازوی سرمایه‌گذاری نیز در سال 2015 میلادی اولین سرمایه‌گذاری خود را رسما تجربه کرده‌اند. 

Rob Salvagno سرپرست بخش سرمایه‌گذاری سیسکو در خصوص بهره‌گیری از سرمایه‌گذاری‌های مختلف در جهت تعیین چشم‌اندازهای آتی بازار می‌گوید:

” ما از مطالعه سرمایه‌گذاری‌های انجام شده توسط شرکت‌های مختلف می‌توانیم آینده بازارها و تکنولوژی‌های مختلف را پیش‌بینی کنیم.”

اما این روند نیز در خصوص شرکت اپل کمی متفاوت به‌نظر می‌رسد. اپل با در اختیار داشتن فروشگاه دیجیتالی آیتونز می‌تواند علاقه مشتریان و شرکت‌ها به نرم‌افزارها و سرویس‌های مختلف را بررسی و چشم‌انداز بازار را پیش‌بینی کند. تسلط اپل بر بازار تکنولوژی نیز به این شرکت امکان تعامل با بهترین و آینده‌‌دارترین شرکت‌های بازار را داده است. Sharon Wienbar شریک تجاری شرکت سرمایه‌گذاری Scale Venture Partners در این خصوص می‌گوید:

” در صورتی که قصد دارید پلتفرمی را برای عرضه محصولات و یا خدمات خود انتخاب کنید احتمالا باید نیم‌نگاهی به زیرساخت‌های ارائه شده توسط اپل داشته باشید.”

ولف به عنوان مثال از محبوبیت سرویس‌های پخش موسیقی آنلاین یاد می‌کند که در قالب سرویس‌هایی مانند اسپاتیفای، ایده را‌ه‌اندازی اپل موزیک را پیش روی مسئولان اپل قرارداده است. او معتقد است اپل علی‌رغم عدم بهره‌گیری از بازوی سرمایه‌گذاری رسمی، تیمی از متخصصان زبده را در اختیار دارد که چشم‌اندازهای بازار را بررسی و در خصوص سرمایه‌گذاری‌های سودده تصمیم‌گیری می‌کنند. 

به گزارش CB Insights، اپل در سال 2015 میلادی 11 خرید رسمی و اعلام شده و چهار قرارداد خصوصی به ثبت رسانده است. 

با این وجود، سرمایه‌گذاری به سبک اپل معایب خاص خود را نیز به همراه خواهد داشت. به عنوان نمونه باید به این نکته اشاره کرد که سهم زیادی از نقدینگی اپل در خارج از آمریکا در جریان بوده و این به آن معنا خواهد بود که در صورت تصمیم اپل برای بازگرداندن این نقدینگی به آمریکا، مالیات زیادی گریبان‌گیر این شرکت خواهد بود. 

از این رو اپل تصمیم گرفته از درآمد خود به منظور سرمایه‌گذاری مجدد روی Didi استفاده کند. Paul Gillis پروفسور دانشکده مدیریت دانشگاه Peking در این خصوص می‌گوید:

” اپل از سود حاصل از فروش محصولات در کشور چین برای سرمایه‌گذاری مجدد روی Didi استفاده خواهد کرد. این روند (در مقابل بازگشت سود به آمریکا) بخشودگی 5 تا 10 درصدی مالیات در کشور چین را برای این شرکت به همراه خواهد داشت و هیچ مالیاتی هم از سوی دولت آمریکا از این شرکت مطالبه نخواهد شد.”

Jason Kaplan معتقد است این راهکار، همان مقاصد کاهش مالیات در قالب استفاده از بازوی سرمایه‌گذاری  مستقل را به شکلی متفاوت برای اپل به همراه خواهد داشت. 

منبع : آی تی ایران

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

دکمه بازگشت به بالا