تکنولوژی

رشد باورنکردنی ویروس‌ها برای موبایل

گزارش امنیتی شرکت نوکیا حکایت از آن دارد که در نیمه اول سال 2016 میلادی، در مقایسه با نیمه دوم سال 2015 میلادی شاهد افزایش 96 درصدی میزان آلودگی حاصل از بدافزارها در گوشی‌های هوشمند بوده‌ایم.

به گزارش وب‌سایت ndTV، در ماه آوریل آلودگی گوشی‌های هوشمند به بدافزارهایی شامل Ransomware، تروجان‌ها پیامکی، آگهی‌های آزاردهنده و یا حتی رویارویی کاربران با سرقت اطلاعات، همواره در سطح بالایی قرار داشته است. نوکیا مدعی شده در آوریل، از هر 120 گوشی هوشمند، یک دستگاه آلوده شده است. از این میان، سیستم‌عامل اندروید 74 درصد از آلودگی‌ها را به خود اختصاص داده است. پس از این، سیستم‌عامل‌های ویندوزی 22 درصد و در نهایت سایر پلتفرم‌ها شامل iOS هم 4 درصد از مجموع کل آلودگی‌ها را تشکیل می‌دهند.

در این گزارش، از نرم‌افزارهای همراه دانلود شده روی گوشی‌های هوشمند به عنوان عاملی کلیدی در گسترش حملات بدافزارها یادشده است. نکته کلیدی دیگر در این گزارش، تاکید بر هوشمند شدن هر چه بیشتر بدافزارهای ویژه دستگاه‌های الکترونیکی همراه است. به عنوان مثال، نسخه‌های جدید این بدافزارها سعی می‌کنند با روت کردن گوشی، کنترل کامل آن را در دست بگیرند. سه عنوان برتر لیست بدافزارها در نیمه اول سال 2016 میلادی عبارتند از: Uapush.A, Kasandra.B  و SMSTracker که در مجموع 47 درصد از کل آلودگی‌ها را به خود اختصاص داده‌اند. این اطلاعات با بررسی بیش از 100 میلیون دستگاه هوشمند شامل گوشی‌های همراه، لپ‌تاپ‌ها، نت‌پدها و دستگاه‌‌های فعال در حوزه اینترنت اشیا بدست آمده است.

Kevin McNamee سرپرست بخش امنیتی نوکیا معتقد است حملات جدید نفوذگران، طیف وسیع‌تری از نرم‌افزارها و پلتفرم‌ها شامل بازی‌های ویژه دستگاه‌‌های همراه و دستگاه‌های جدید فعال در اکوسیستم اینترنت اشیا را هدف قرار داده‌اند.

در کنار بررسی آلودگی گوشی‌های هوشمند به بدافزارها، گزارش نوکیا، آلودگی حاصل از وجود بدافزارها روی شبکه‌های موبایل و همچنین شبکه‌های ثابت ارتباطی را هم بررسی کرده است. بر این اساس، آمار آلودگی در شبکه‌های یادشده، در مقایسه با نیمه دوم سال 2015 میلادی، به ترتیب 20 و 11 درصد افزایش یافته است. این آلودگی‌ها در اکثر موارد به علت وجود بدافزارها روی رایانه‌های ویندوزی یا لپ‌تاپ‌ها در منازل گسترش یافته‌اند اما آلودگی‌های موجود روی گوشی‌های هوشمند و گسترش آن‌ها در پرتو استفاده از شبکه‌های وای‌‌فای هم در ثبت این نتیجه بی‌تاثیر نبوده‌اند.

منبع : آی‌تی‌ایران

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

دکمه بازگشت به بالا