تکنولوژی

اينتل توليد پنتيوم با سرعت 4گيگاهرتز را متوقف كرد

ايرنا- اينتل ديگر به فكر افزايش سرعت نيست و طرح‌هاى خود را براى توليد پنتيومى با سرعت 4‌گيگاهرتز متوقف كرده است.

اين تغيير سياست در اينتل، ناشى از تغييرى در صنعت ساخت چيپ است كه از افزايش سرعت‌هاى مگاهرتزى و گيگاهرتزى دست برداشته است.

در عوض توجه اين صنعت به افزايش كارايى سيستم‌ها، و نه افزايش قدرت محاسباتى كه به سرعت كلاك معروف ميباشد، جلب شده است.

در گذشته رقابت بين سازندگان چيپ بر سر سرعت بود و به دنبال راه‌هايى براى افزايش سرعت كلاك بودند.

اين مقياسى بود براى سنجش سرعت كار كامپيوتر با اعداد، مثلا پر سرعت‌ترين پردازنده اينتل سرعتى برابر 3/6 ‌گيگاهرتز دارد.

قرار بود كه كامپيوترهايى با سرعت 4 ‌گيگاهرتز در اوايل سال آينده ميلادى به عنوان سريعترين كامپيوترهاى نسل اينتل به بازار بيايند اما اينتل به قصد اجراى برنامه‌هاى ديگر مانند پروژه DualCore، اين برنامه را لغو كرد.

اين پروژه توان محاسباتى دو پردازنده را در يك پردازنده متمركز مى‌كند، بنابراين قدرت محاسباتى بيشتر ميشود. مهندسان همچنين در حال كار بر روى روش‌هايى هستند تا بتوانند از يك چيپ تواناييهاى بيشترى به دست آورند.

اينتل از عرضه پروسسور 8088 با 5 مگاهرتز سرعت، در سال 1979 ميلادى تاكنون به طور مداوم سرعت پردازنده‌هايش را افزايش داده است.

تغيير سياست اينتل نشانه تغيير رويه در مسابقه سرعت است، رقبايى مانن AMDدنيز روش مشابهى در پيش گرفته‌اند تا چيپ‌هايى طراحى كنند كه بتوانند در آن واحد بيش از يك كار مانند پخش موسيقى و توليد يك ويدئويى خانگى انجام دهند.

آخرين تغيير در استراتژى اينتل ناشى از اشتباهات محاسباتى اين شركت است، زيرا در ماه ژانويه، آغاز به كار خط توليد جديد نوت بوك را به تاخير انداخت.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

دکمه بازگشت به بالا