برنامه جامع فیلترینگ تدوین میشود
وزیر ارتباطات دولت یازدهم امروز در شرایطی که دو هفته از آغاز کارش می گذرد، برخلاف رویه معمول در وزارت ارتباطات به برگزاری نشستی مطبوعاتی با خبرنگاران پرداخته و به پاسخگویی به سوالات آنها پرداخت.
محمود واعظی اظهار کرد: با توجه به سیاستهایی که داریم لازم است افرادی انتخاب شوند که بتوانند این سیاستها را اجرایی کنند به همین دلیل در حال حاضر در حال مطالعه برروی این موضوع هستیم. در این زمینه نه تصمیم بر آن داریم که تمام همکاران قدیمی را نگه داریم و نه به دنبال آن هستیم که تمام آنها را تغییر دهیم. در حال حاضر بررسیهای مختلفی صورت می گیرد تا برای این موضوع در آینده تصمیمگیری شود و فکر می کنم که کمی برای اعلام نظر در این زمینه زود است.
وی در عین حال به ذکر توضیحاتی درباره نحوه تعامل وزارت ارتباطات با شورای عالی فضای مجازی پرداخت و اظهار کرد: در ارتباط با مشکلاتی که به تعدد حوزههای تصمیمگیری مربوط میشود، لازم است که کمی زمان صرف کنیم تا به نتیجهای در این زمینه برسیم.
وزیر ارتباطات و فنآوری اطلاعات در عین حال عنوان کرد: در حال حاضر شورای عالی فضای مجازی کمیتههای متعددی دارد که این کمیتهها به خودی خود نمی توانند مصوبات این شورا را به دستگاههای مختلف ابلاغ کنند. چراکه لازم است این مصوبات در شورای عالی فضای مجازی به تصویب برسند و بعد به دستور رییس جمهوری ابلاغ و اجرایی شوند.
واعظی گفت: اکنون تا آنجا که من می دانم هفت یا هشت ماه است که این شورا جلسهای نداشته است به همین دلیل برخی اتفاقاتی که در این حوزه رخ داده درست نبوده و شخص رییس جمهوری هم برخی از این موارد را رد کرده و بر اجرایی نبودن آنها تاکید کردهاند.
او در ادامه به سوال دیگری که درباره وضعیت اینترنت مطرح شده بود پرداخت و اظهار کرد: در هفته دولت و با افتتاح پروژهای که امروز شاهد آن بودیم، حدود 25 گیگابایت به ظرفیت پهنای باند کشور افزوده شد که به طور کلی می توان گفت حدود 28 درصد به این ظرفیت اضافه شده است که ما امیدواریم تا پایان امسال شاهد افزایش بیشتر نیز باشیم.
وی در عین حال یادآور شد: این افزایش باعث میشود مردم بتوانند از اینترنت با کیفیت بهتر و سرعت بیشتری استفاده کنند.
وزیر ارتباطات و فنآوری اطلاعات در پاسخ به سوالی که درباره فیلترینگ مطرح شده بود تاکید کرد: درباره فیلترینگ نیز در حال تدوین برنامهای جامع هستیم و باید به ما فرصت بدهید که در این زمینه کارهای اساسی انجام دهیم چرا که معتقدیم سایتهای مجرمانه نباید فعالیت داشته باشند اما از سوی دیگر نباید شرایط به گونهای باشد که سایتهای مفید و علمی در دسترس کاربران قرار نداشته باشند.
واعظی یادآور شد: البته حل این مشکل صرفا با حرف میسر نمیشود و لازم است که در این زمینه تجهیزات مختلف نیز مورد بهره برداری قرار بگیرد.
وی در ادامه صحبتهای خود در پاسخ به سوالی که در حوزه قیمت اینترنت و پهنای باند مطرح شده بود، اظهار کرد: یکی از سیاستهای ما آن است که درصدی از هزینههای اینترنت را کاهش دهیم اما برای این کار لازم است حتما سازوکاری طراحی شود که شرکتهای ارائه کننده خدمات اینترنتی هم پهنای باند را با قیمت مناسب در اختیار کاربران قرار دهند.
وزیر ارتباطات و فنآوری اطلاعات همچنین یادآور شد: اکنون رکتهای مختلف می توانند با قیمتی به مراتب ارزانتر در داخل کشور میزبانی شوند و سرعتی بالاتر داشته باشند و در عین حال از امنیتی بیشتر برخوردار شوند.
واعظی به ارائه توضیحاتی درباره تعرفههای تلفن و تغییراتی که قرار بوده در آنها صورت گیرد، اشاره کرد و گفت: هر دولت رویکرد خاصی دارد و دولت جدید بنایش بر آن است که در آن اقداماتی صورت نگیرد که به مردم فشار بیاید؛ من اصلا نمی خواهم درباره گذشتگان و سیاست گذاریهای آنها حرفی بزنم اما این تصمیم که قرار بود از پانزدهم مرداد ماه تعرفههای تلفن ثابت در ابتدای کار دولت جدید تغییر کند و 60 تا 100 درصد بر روی زینه خانوادهها برود تصمیمی بود که با سیاستهای دولت همراستا نبود به همین دلیل لازم است سیاستهای جدید در این زمینه بررسی شوند.
منبع : ایسنا