تکنولوژی

کنفرانس کوالالامپور:گزارشى درباره فعاليت ها و ماموريت هاى ICANN

بخش مقاله آى تى ايران – بدون وجود ااستاندارد و سيستمى مشخص براى اينترنت امروزه بايد با تداخل نام هاى مختلفى در اين جهان پهناور روبه روبوديم. اما اينک چنين مشکلى على رغم گوناگونى کاربران و تعدد مکان هاى اتصال به آن وجود ندارد.

ICANN چيست؟
اين شرکت در حقيقت يک سازمان بين المللى است غير تجارى است که مسئوليت ادرس هاى اينترنتى ، پروتکل هاى شناسايى و دامنه هاى اينترنتى عمومى و کشورى و همچنين مديرت روت سرورهاى اصلى اينترنت را برعهده دارد.

به خاطر آنکه اين شرکت در ايالات متحده قرار دارد اين سرويس ها تمامى تحت قراردهاى دولت ايالات متحده و همچنين مسئول شماره ها و نام هاى اينترنتى اين کشور (IANA) قرار دارد. ICANN در حقيقت وظايف IANA را انجام مى دهد.

ساختار آيکان به نوعى نيمه دولتى است و تلاش آن حفظ ثبات در اينترنت و فراهم کردن فضاى رقابتى درآن در جهت افزايش ارتباطات اينترنتى است.

سيستم دامنه هاى اينترنتى (Domain Name systems) چيست ؟
دامنه هاى اينترنتى به کاربران کمک مى کند تا هر آنچه را مى خواهند در سراسر اينترنت بيابند.

هر کامپيوترى که به اينترنت متص است داراى يک آدرس مشخص آى پى است که IP address ناميده مى شود، به خاطراين که آدرس هاى آى پى که مجموعه اى از اعداد است به سادگى به خاطر سپرده نمى شود DNS به کار مى آيد که اختصاص يک نام به هر آدرس آى پى است.

به اين ترتيب مى توان فهميد که به جز نام هاى اينترنتى اگر شما آدرس آى پى يک سايت را بدانيد هم مى توانيد به آن متصل شويد به عنوان مثال 192.0.34.65 را اگر در محل آدرس بار خود تايپ کنيد درست مثل اين است که آدرس www.icann.org را تايپ کرده باشيد.

DNS در حقيقت ترجمه آدرس تايپ شده توسط شما به آى پى اختصاص يافته به آن آدرس است که شما را به وب سايت مورد نظر متصل مى کند.DNS همچنين ايميل هايى را که شما مى فرستيد را نيز به همين گونه شناسايى و به مقصد مى رساند.

ICANN چه وظايفى دارد؟
آيکان مسئوليت مديريت عناصر فنى در اين فعل و انفعال رابرعهده دارد تا کاربران در سراسر جهان بتوانند آدرس هاى متعبر را در اين شبکه پيدا کنند. مسايل ديگرى چون کنترل محتواى اينترنتى ، وضع قوانين براى تجارت روى شبکه ، نامه هاى ناخواسته و محافظت از اطلاعات خارج از وظايف تکنيکى آيکان است.

بر اساس ساختار آيکان دولت ها و ديگر سازمان ها و نهادهاى بين المللى و حتى خصوصى در مديريت اين بخش مهم به آيکان کمک مى رسانند. چالش اساسى آيکان حفظ ثبات فنى و تنيکى اينترنت در اين عرصه است . به همين دليل شايد آيکان يکى از بهترين نمادهاى همکارى در عرصه اجتماعات اينترنتى باشد .

اين سازمان توسط افراد گوناگونى از کشورهاى مختلف مديريت مى شود . رييس آن مسقيما در يک دفتر بين المللى قرار دارد .

کميته مشورتى از اشخاص مستقل و يا سازمان ها و اجتماعات و گروههاى تکنيکى ايجاد شده که آيکان را در تدوين قوانين و مقررات موثر يارى مى کنند. هم اکنون حدود 80 کشور جهان ارتباط نزديکى را از طريق کميته مشورتى دولتى با اعضاى هيات مديره آيکان دارند.

هيات مديره آيکان عبارتند از شهروندانى از کشورهاى استراليا، برزيل، بلغارستان، کانادا، ين، فرانسه ، آلمان، غنا، ژاپن، کنيا، کره، مکزيک، هلند، پرتغال، سنگال، اسپانيا، انگلستان و ايالات متحده .

آيکان در حقيقت با استقرار بازار دامنه هاى اينترنتى عمومى (gTLD) کمک موثرى به کاهش قيمت دامنه ها کرده و با کا اين بازارى يک ميليارد دلارى در طول سال از خريد و فروش دامين هاى اينترنتى به وجود آمده است .

موسسات تجارى و بانک اطلاعات آيکان

در سال 2000 آيکان هفت نوع پسوند جديد دامين عمومى شامل .aero ، .biz ، .coop ، .info ، .museum ، .name ، .pro ، را به مجموعه پسوندهاى قبلى خود اضافه کرد و هم اکنون نيز به دنبال پسوندهاى ممکن ديگرى براى افزودن به اين مجموعه است .

ايکان مچنين تلاش مى کند نقش و ماموريت خود را همزمان با توسعه IPv6.0 که پروتکل جديدى براى آدرس هاى اينترنتى است حفظ کند.
e1/fst/var/www/html/expo/rene

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

دکمه بازگشت به بالا