تکنولوژی

ناامن بودن ۸۰ درصد مرورگرهاي اينترنتي

همكاران سيستم- حدود 80 درصد از مرورگرهاي اينترنتي که اين روزها در سراسر جهان مورد استفاده قرار مي‌گيرند ناامن هستند و هر کدام از آنها به نوعي در سيستم داخلي خود شامل يک مورد آسيب‌پذيري مي‌شوند که هنوز شناخته و مرتفع نشده است.
شرکت Qualys كه از بزرگترين مراکز ارايه‌دهنده خدمات مديريت امنيتي است، مهم‌ترين عوامل بروز ناامني در مرورگرهاFlash،‌ Java، Shockwave يا QuickTime است.

اين شرکت براي بدست آوردن نتايج فوق بررسي گسترده‌اي را روي 200 هزار کاربري که از ابزار رايگان BrowserCheck استفاده مي‌کنند، ظرف مدت 6 ماه انجام داد. اين ابزار به گونه ساخته شده که ميزان آسيبپذيري و حفره‌هاي امنيتي موجود در مرورگرهاي اينترنتي Internet Explorer، Firefox، Chrome، Safari و Opera را در سيستم‌هاي عامل ويندوز، Mac OS X و لينوکس نشان مي‌دهد.

نکته قابل ملاحظه‌اي که در پايان اين پژوهش به دست آمد اين است که بيش از نيمي از آسيب‌پذيري‌هاي موجود در مرورگرهاي اينترنتي ياد شده حاصل Plug-in در آنهاست. «ولفانگ کاندِک» مدير فناوري مرکز Qualys در اين باره گفت: «اين ميزان آسيب‌پذيري به وسيله Plug-in بسيار بيشتر از مقدار پيش‌بيني شده ماست».
برنامه‌هايي که بيشترين آسيب‌پذيري را در مرورگرهاي اينترنتي به‌وجود آوردند به‌ترتيب شامل Java، ‌Adobe Reader، QuickTime، Flash، Shockwave و Windows Media Player مي‌شدند. بسياري از اين Plug-inها به صورت گسترده بين کاربران مورد استفاده قرار مي‌گيرند. طبق آمار موجود، 97 درصد رايانه‌هاي شخصي در دنيا از برنامه Adobe Flash استفاده مي‌کنند و روي 95 درصد رايانه‌ها در دنيا نيز برنامه Windows Media Player نصب شده است.
همچنين گفته مي‌شود که 20 درصد مرورگرهاي اينترنتي به دليل ابزارهاي ويژه‌اي که براي آن مرورگر به‌خصوص ارايه مي‌شود، دچار ناامني مي‌شوند.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

دکمه بازگشت به بالا