تکنولوژی

وقتي غول‌ها سرگرم‌تان مي‌كنند

موتورهاي اصلي جست‌و‌جوی اینترنتی با افتخار اعلام مي‌کنند که ارایه‌دهندگان بي‌طرف اطلاعات هستند، اما با افزایش رقابت در بازار موتور‌های جست‌و‌جو و تلاش برای تبدل شدن به واسط شماره یک بين کاربران و محتوای آنلاین، نام‌های بزرگی چون گوگل و مایکروسافت به موتورهای جست‌و‌جوی خود روی آورده اند تا از اخبار و اطلاعات پرمخاطب تفریحی و سرگرمی، بیشترین استفاده را ببرند.

مایکروسافت در ماه ژوئن گذشته سرویس‌های سرگرمی جدیدی را به موتور جست‌و‌جوی بینگ افزود. یکی از این سرویس‌ها نوار ابزار پخش نسخه کامل آهنگ‌ها از سرویس موسیقی Zune مایکروسافت است. کاربران از این طریق مي‌توانند به طور آنلاین به آهنگ‌های خود گوش کنند، آخرین جزییات کنسرت‌های موسیقی و بلیت فروشی را دریافت و اطلاعات مربوط به خواننده، آهنگ و آلبوم را مشاهده كنند.

گوگل هم در سال میلادی گذشته بسته سرگرمی مشابهی را به سرویس‌های متعدد خود افزود. غول جست‌و‌جو هم‌اکنون در حال کار روی سرویس دانلود موسیقی خود است که با موتور جست‌و‌جوی گوگل و سیستم‌عامل موبایلی آندرویید کاملا هماهنگ خواهد بود.

با توجه به اینکه بسیاری از جست‌و‌جوهای اینترنتی به موضوعات سرگرمی-تفریحی ارتباط دارد، بهره برداری سازماندهی شده و منسجم از این حجم بالای جست‌و‌جو نیازمند زمان است. بنابر اعلام مایکروسافت، 10 درصد کل مدخل‌های جست‌و‌جوی بینگ مربوط به سرگرمی مي‌شود که در این بین، 70 درصد به تنهایی به جست‌و‌جوی ترانه آهنگ‌ها اختصاص دارد.

مایکروسافت با به روز رسانی‌های متعدد بینگ و اضافه کردن سرویس‌های جدید، درصدد است موتور جست‌و‌جوی خود را به پایگاه سرگرمی برتری نسبت به گوگل تبدیل کند.

در حالی که هر دو موتور جست‌و‌جوی بینگ و گوگل در سرویس جست‌و‌جوی موسیقی خود به کاربران امکان مي‌دهند به نسخه کامل آهنگ مورد نظرشان گوش کنند، بینگ از امکانات بیشتری برخوردار است و اطلاعات تکمیلی مانند آخرین تور کنسرت‌های خواننده یا گروه مورد نظر و وب سایت تهیه بلیت را نیز به نمایش مي‌گذارد.

با وجود این، برتری مایکروسافت ممکن است با راه‌اندازی نسخه نهایی سرویس موسیقی گوگل به هم بخورد. منابع آگاه تاید کرده‌اند سرویس موسیقی گوگل که با سرویس جست‌و‌جوی این وب سایت در تعامل است، سال 2010 به راه خواهد افتاد.

در حال حاضر لینک دانلود آهنگ‌هایی که کاربران در گوگل جست‌و‌جو مي‌کنند، از سوی سرویس MySpace Music ارایه مي‌شود. این سرویس همچنین مسوول نمایش فیدهای توییتر و برخی اطلاعات دیگر در نتایج جست‌و‌جوی کاربران گوگل است.

اینکه گوگل دقیقا چه برنامه ای در سر دارد نامعلوم است اما در طول کنفرانس تولیدکنندگان پلات فورم آندرویید که ماه مه گذشته برگزار شد، اشاراتی به این موضوع شد. گوگل در آن رویداد از خرید فناوری Simplify Media خبر داد. این فناوری هماهنگ کننده محتوا (Content Synching) قادر است به طور خودکار آهنگ‌هایی که به صورت آنلاین خریداری مي‌شود را روی تلفن‌های آندروییدی ایندکس کند. هنوز مشخص نیست این سرویس، اشتراکی خواهد بود یا خیر.

این طرح گوگل با واکنش استودیوهای موسیقی رو به رو شده است. استودیوهای موسیقی ماه ژوئن اخیر به گوگل هشدار دادند 17 آهنگ را از وب سایت‌هایی مانند RapidShare و MegaUpload حذف کنند، زیرا ناقض کپی رایت بوده است. گوگل هنوز به این هشدار پاسخی نداده است.

اگر گوگل با حذف لینک پخش و دانلود این آهنگ‌ها موافقت کند، مطمئنا شاهد سرازیر شدن حجم بسیار بیشتری از شکایت‌ها خواهد بود. غول جست‌و‌جو در غیر این صورت باید با پرونه سنگینی در دادگاه دست و پنجه نرم کند که بي‌شک کمتر از شکایت یک میلیارد دلاری شرکت رسانه‌ای Viacom از یوتیوب نخواهد بود.

یوسف مهدی، نایب رییس سرویس‌های آنلاین مایکروسافت اعلام کرد سرویس موسیقی بینگ با تمام درخواست‌های حذف آهنگ به دلیل نقض قانون کپی رایت موافقت خواهد کرد. با وجود این مایکروسافت برنامه‌ای برای تغییر الگوریتم جست‌و‌جوی خود ندارد.

اقدامات و به روزرسانی‌های بینگ جالب توجه است، اما این گوگل است که بازار را به نفع خود تحت تاثیر قرار مي‌دهد. براساس آخرین آمار شرکت اطلاعاتی Experian Hitwise، موتور جست‌و‌جوی گوگل در ماه مه اخیر 72 درصد بازار جست‌و‌وی آمریکا را در اختیار داشت و پس از آن یاهو و بینگ به ترتیب با 4/14 درصد و 2/9 محبوب‌ترین موتورهای جست‌و‌جوی کاربران آمریکایی شناخته شدند.

اما در میان سرویس‌های موسیقی، این اپل است که حرف اول را مي‌زند. براساس آمار موسسه تحقیقاتی NPD، 70 درصد فروش موسیقی دیجیتال در آمریکا از سوی اپل انجام مي‌پذیرد. این در حالی است که اپل هنوز در جست‌و‌جوی آنلاین موسیقی به فعالیت نپرداخته است.

منبع : فناوران

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

دکمه بازگشت به بالا