اینترنتگوناگون

آشنایی با کاربرد انواع رک‌های شبکه

کسب‌وکارهای متوسط تا بزرگ به‌ویژه مراکز داده و دیتاسنترها برای ایجاد یک فضای ایمن و منظم نیاز دارند که قطعات سخت‌افزاری از سرور گرفته تا سوئیچ، روتر، پچ پنل، کابل شبکه و دیگر تجهیزات را در یک قفسه قرار دهند. در تجهیزات شبکه به این قفسه‌ها «رک (Rack)» گفته می‌شود که با توجه استانداردهای خاص سخت‌افزارهای شبکه و سرور تولید می‌شود. رک‌های شبکه با توجه به کاربردشان در سه نوع رک ایستاده، رک دیواری و رک outdoor وجود دارند. برای این‌که بتوانید مناسب‌ترین رک را با توجه به نوع تجهیزات‌تان انتخاب کنید بسیار مهم است که با ساختارشان آشنایی داشته باشید. بنابراین در این مقاله هر آن‌چه که باید در زمینه‌ی کاربرد رک‌های شبکه از رک دیواری، رک ایستاده تا رک outdoor را بدانید، خواهید یافت.

کاربرد رک ایستاده

یکی از مدل‌های پرکاربرد از رک‌های شبکه که در دیتاسنترها، مخابرات و مراکز داده مورد استفاده قرار می‌گیرند، رک ایستاده (floor standing rack) است.

رک ایستاده
رک ایستاده

رک‌های شبکه دارای ارتفاع متفاوتی هستند که براساس تعداد یونیت U مشخص می‌شود. اندازه یونیت استاندارد و مطابق با ۴.۴ سانتی‌متر است. عمدتاً رک ایستاده از ۱۲ U تا۴۸ U در بازار موجود است که دارای عمق‌های ۶۰.۸۰ و ۱۰۰ سانتی‌متری با تحمل وزن ۴۵۰ تا ۵۰۰ کیلوگرم است. از اندازه‌های رایج رک ایستاده که بیشترین استفاده را دارند، می‌توان به ۲۴ U، ۳۰ U، ۳۶ U، ۴۲ U و ۴۵ U اشاره کرد. رک ایستاده کبیر صنعت از  U۱۲ تا U۴۲ را شامل میشود که از طریق سایت کبیر صنعت قابل مشاهده میباشد.

رک ایستاده برای زمین طراحی شده است. این مدل برای افرادی که فضای کف کافی یا اتاق سرور دارند، بسیار مناسب است. رک ایستاده نسبت به دیگر رک‌ها از ظرفیت وزنی بالا و همچنین عمق نصب عمیق‌تر برخوردار است. عمدتاً این مدل رک‌های شبکه از ویژگی‌های اضافی مانند چرخ برای حرکت دادن، پایه‌های ترازکننده، ضدزلزله، قابلیت افزودن فن و… برخوردار هستند. رک ایستاده قابلیت کابل‌کشی برای حرکت منظم کابل‌ها را در امتداد ارتفاع قفسه و عقب در اختیار کاربران قرار می‌دهد. معمولاً جنس بدنه رک ایستاده از آلومینیوم با درب‌های شیشه‌ای یا طلقی است که از ۴ طرف قابلیت استفاده را دارند.

کاربرد رک دیواری

رک دیواری (Wall Mount Rack) همان‌طور که از نامش پیدا است برای اتصال به دیوار طراحی شده است. بزرگ‌ترین مزیت رک‌های دیواری این است که علاوه بر صرفه‌جویی در فضای کف، به‌دلیل وزن سبک در مناطقی که مدل‌های دیگر رک نمی‌توانند قرار بگیرند، متصل می‌شود.

به‌طورکلی، رک دیواری گزینه خوبی برای تجهیزاتی است که ارتفاعی کوتاه‌تر از ۸۰ سانتی‌متر و وزنی کمتر از ۱۳۰ کیلوگرم دارند. با این‌حال رک دیواری هیچ محدودیتی در عمق ندارند و تا عمق ۹۱.۴۴ سانتی‌متر را پشتیبانی می‌کنند. اندازه‌های رایج ۶ U، ۹ U، ۱۲ U و ۱۵ U در رک دیواری بیشترین استفاده را دارند بنابراین قیمت رک دیواری  بر اساس اندازه‌های آن متفاوت است.

رک دیواری در دو مدل تک (Single Section Racks) و دوبل (Double Section Racks) در بازار موجود هستند. رک‌های تک بخشی دارای یک درب شیشه‌ای در جلو هستند که می‌توانید به‌طور کامل آن را باز کنید. مدل‌های دوبخشی دارای یک درب اضافی در پشت رک هستند که می‌توانید از بخش پشتی برای جلو عقب کردن تجهیزات استفاده کنید.

رک دیواری
رک دیواری

رک شبکه دیواری عموماً با بدنه فولادی (گاهی با محفظه‌های آلومینیومی) با پوشش‌های رنگ پودری ساخته می‌شوند. همچنین این مدل دارای پنجره‌هایی از جنس ورق اکریلیک شفاف (پلکسی گلاس) هستند که به کاربران اجازه می‌دهد، بدون باز کردن قفل درب تجهیزات را بررسی کنند.

کاربرد رک Outdoor

رک Outdoor که با نام رک فضای باز نیز شناخته می‌شوند، برای محافظت از تجهیزات شبکه‌ای که در فضای باز و بیرونی مانند خیابان‌ها، جاده‌ها و… قرار می‌گیرند، کاربرد دارد. این مدل رک مقاوم در برابر اشعه ماوراء بنفش، ضد ضربه و ضد لرزش است که می‌تواند در محیط‌های سخت از کلیه لوازم الکترونیکی محافظت کند. کاربرد رک Outdoor به‌طور گسترده برای برقراری ارتباطات راه دور، سیگنالینگ، محافظت از تجهیزات الکتریکی، مخابراتی و شبکه، کنترل ترافیک و برنامه‌های آزمایشی و اندازه‌گیری شبکه استفاده می‌شود.

رک Outdoor در ساختارهای آلومینیومی تک جداره، دو جداره و مدولار یا فولاد گالوانیزه با روکش پودری الکترواستاتیک ساخته می‌شوند و دارای ویژگی‌هایی از قبیل حفاظت IP، محافظ EMC، فن خنک‌کننده، مبدل حرارتی، تهویه و… هستند. سایزهای رایج رک Outdoor عبارتند از ۶ U، ۹ U، ۱۲ U، ۱۸ U، ۲۵U، ۲۸ U، ۳۶ U و ۴۲ U.

رک Outdoor با دستگاه‌های ۱۹ اینچی سازگاری دارد و دارای ورودی کابل با اندازه‌های مختلف، درب ضد سرقت، سقف شیب‌دار، ریل‌های دیواری پنل و کیت نصب بر روی دکل‌های مخابراتی و دیگر فضاها است.

 

 

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

دکمه بازگشت به بالا