تکنولوژی

فاز اول رسته شناسي فيلترينگ پايان يافت

پيش‌نويس سياست‌هاي کلي فيلترينگ پلکاني و نحوه انتقال آن به آيين‌نامه‌ها به منظور چگونگي اعمال اين طرح در شرکت‌هاي ISP و ISDP به سازمان تنظيم مقررات و ارتباطات راديويي تحويل داده شد.

به گزارش عصرارتباط، تهيه اين پيش‌نويس بر عهده شرکت فناوري اطلاعات ايران بوده که کار آن همراه با فاز نخست رسته‌شناسي فيلترينگ در اين شرکت پايان يافته است.

مرکز تحقيقات مخابرات ايران نيز فيلترهاي تهيه شده را که توليد داخل خواهد شد، تست کرده و گواهي تاييد آن را صادر خواهد کرد.

سعيد مهديون – مديرعامل شرکت فناوري اطلاعات ايران- با اشاره به اين‌که نظام فيلترينگ پلکاني پس از 18 ماه و تا پايان سال آينده پياده‌سازي خواهد شد، به خبرنگار ما گفت: درحال حاضر فاز نخست رسته‌شناسي فيلترينگ پايان يافته و فاز دوم آن آغاز شده و پس از آن نيز مطالعات و الگوهاي بعدي بررسي خواهند شد.

او افزود: طراحي نظام فيلترينگ پلکاني به بخش‌هاي مختلفي تقسيم شده که شرکت فناوري اطلاعات، مرکز تحقيقات مخابرات ايران، سازمان تنظيم مقررات و ارتباطات راديويي و شرکت ارتباطات زيرساخت در اين پروژه حضور دارند.

مهديون گفت: نظام طراحي شده از سوي مرکز تحقيقات مخابرات ايران خرداد ماه 88 پايان يافته که براساس آن يکسري از فعاليت‌ها و وظايف شناسايي شد.

او افزود: در اين ميان شرکت فناوري اطلاعات ايران موضوع رفتارشناسي و رسته‌شناسي اين پروژه را بر عهده دارد که از روي رفتارها و رسته‌هاي مختلف با استفاده از حاصل تحقيق آن بتوانيم دسته‌بندي‌هاي فيلترينگ را تعريف کنيم.

مهديون گفت: يکسري از رسته‌ها و نيازهاي مختلف رسته‌هاي شغلي شناسايي شده اما قرار نيست همه اين رسته‌شناسي منجر به يک نظام فيلترينگ شود بلکه يک کار مطالعاتي است که مي‌تواند منجر به يک کار تحقيقاتي شود اما بعضي از اين رسته‌ها که در حد چند رسته خاص خواهد شد، به نظام فيلترينگ منتقل مي‌شود که روي آن اعمال شود.

او درباره اين‌که آيا براي هر رسته يک نظام تعريف مي‌شود؟ گفت: نه به آن مفهوم که بخواهيم تفاوتي بين مشاغل و حرفه‌هاي مختلف بگذاريم زيرا اين به ما ربطي ندارد بلکه مسايل فيلترينگ ما مربوط به حوزه‌هاي فرهنگي و حوزه‌هاي کاري است با اين تفاوت که در رسته‌هايي که در حوزه‌هاي فرهنگي تعريف مي‌شوند، ممکن است برخي شغل‌ها به يکسري اطلاعاتي دسترسي پيدا کنند که شايد بخش عمومي‌ آن جالب نباشد.

مهديون افزود: آنچه که به نظام فيلترينگ منتقل مي‌شود، دو تا سه دسته‌بندي خواهد بود که براي استفاده بهينه و بهتر از اطلاعات تعريف مي‌شود.

او گفت: مطالعاتي که انجام مي‌شود، گزارش‌هاي مطالعاتي است که هر تحليلگري مي‌تواند از آن استفاده کند اما برخي از آن‌ها به مشخصه‌هاي فني فيلترهايي که قرار است در ISPها و ISDPها انجام شود، منتقل شده در آنجا اعمال مي‌شود.

علاوه بر اين پروژه که از سوي شرکت فناوري اطلاعات آغاز شده، شرکت ارتباطات زيرساخت نيز مناقصه فيلترينگ ديگري برگزار کرده که مهديون درباره آن، گفت: همه اين‌ها در همان نظام فيلترينگ است و هر يک از شرکت‌ها جزيي از اين نظام هستند به‌طوري‌که ما نمي‌خواهيم فيلترينگ بخريم ولي کار مطالعات رسته‌ها، چگونگي انجام آن و تعيين شاخص‌ها و تعريف طبقه‌بندي‌ها در شرکت فناوري اطلاعات انجام مي‌شود و اعمال آن در شرکت ارتباطات زيرساخت خواهد بود.

مهديون با اشاره به اين‌که هر يک از شرکت‌ها روي جزيي از آن فعاليت مي‌کنند، گفت: نمي‌توانيم بگوييم چون سازمان تنظيم مقررات و ارتباطات راديويي روي فيلتر کار مي‌کند پس شرکت فناوري اطلاعات نبايد روي آن کار کند بلکه اين نظام مي‌چرخد و هر کدام فازهاي مختلف آن را انجام خواهند داد.

مهديون گفت: فيلترينگ فازهاي مختلفي دارد و تمام شدني نيست بلکه هر فازي که پيش مي‌رود، آن را تکميل مي‌کند.

شرکت فناوري اطلاعات با رويکردي جديد پروژه فيلترينگ پلکاني را در دستور کار خود قرار داده و بنا بر آن قرار است نحوه فيلترينگ سايت‌ها طبقه‌بندي شده و برحسب شرح حال و موقعيت افراد تدوين شود به‌طوري‌که به‌عنوان مثال دسترسي به برخي سايت‌هاي پزشکي که دسترسي به آن براي عموم کاربران ممکن نيست، در دسترس پزشکان قرار داده شود.

در سياست‌هاي جديد فيلترينگ، يکسري نرم‌افزار و محل اجرا مشخص و براساس طرح جامع و تقسيم کاري مشخص، اجرا خواهد شد.

گفته مي‌شود قرار است در اين طرح يکسري ساز و کار و اسناد پشتيبان و قوانين اجرايي تدوين شود که براساس آن ظرفيت‌ها در اختيار کميته تعيين مصاديق قرار گيرد و اين کميته سياست‌هاي خود را به‌صورت طبقه‌بندي شده ارايه دهد تا براي نهاد اجرايي آن نيز قابل پياده‌سازي باشد. اخبار رسيده نيز حکايت از آن دارد که مجريان اين طرح قصد دارند در کنار آن گزارش‌گيري‌هاي مورد نظر خود را نيز انجام دهند تا براساس آن فارغ از نگاه امنيتي و با ديدگاه فني بتوانند نيازسنجي کرده و علاقه‌مندي کاربران اينترنت کشور را مشخص کنند.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

دکمه بازگشت به بالا