تکنولوژی

گوشی های تلفن همراه و رابط کاربری

نام نویسنده: جواد زارعی

خیلی دوست دارم بدانم چند درصد از مخاطبان بازارهای گوشی برای سهولت استفاده از گوشی اهمیت قائل هستند. این سهولت در استفاده در ینگه دنیا از برند گوشی مهم تر است و ذیل عناوین Easeof Use یا Usability یا User Friendly مورد توجه دقیق قرار می گیرد. معنی این اصطلاحات این می شود که کاربر بینوا بتواند به راحتی از امکانات تعبیه شده استفاده کرده و تنظیمات آن را به صورت دلخواه تغییر دهد.

معمول است تمامی این امکانات از طریق واسطه ای در اختیار کاربر قرار گیرد که رابط کاربری
(User Interface) یا رابط گرافیکی کاربری (GUI) خوانده می شود.

راستش هیچ آماری در اختیار ندارم که چه تعداد از کاربران گوشی های تلفن همراه در داخل کشور اقدام به تغییر گوشی به دلیل سختی استفاده از امکانات کرده یا در اوج بی علاقه گی از دستگاه خود استفاده می کنند. همچنین به صورت تلویحی و در بهترین حالت پیش بینی می کنم کمتر از پنج درصد خریداران گوشی به موضوع سهولت استفاده و کارایی رابط کاربری توجه می کنند که به نوبه خود بسی تاسف بار است. در میان سازندگان گوشی صرف نظر از سازندگان گوشی های هوشمند و دستگاه های PDA که سیستم عامل دارند، شاید به زحمت بتوان سونی اریکسون را قدری در این باره موفق دانست. محصولات نوکیا به طور کلی رابط کربری متوسطی دارند؛ هر چند رابط کاربری مورد استفاده در گوشی های سطح بالای این شرکت متفاوت بوده و خداوکیلی قابل قبول است. شرکت ال جی را راستش نمی دانم چه می کند و رابط کاربری مورد استفاده در گوشی های خود را برای کدامین مخاطب طراحی کرده است. درباره گوشی های اقتصادی سامسونگ هم اگر صحبت نکنم بهتر است. برای خود عالمی داشته و از اساس کاری به کار کاربر ندارد. گوشی های موتورولا و زیمنس فقید هم که به سختی در استفاده معروف بوده و هستند. به تصورم اگر شریک اریکسون شرکت دیگری غیر از سونی بود، چنین رابط کاربری مناسبی را در اختیار نداشتیم.

همین که بدانید صدای بیپ بیپ صفحه کلید ا از کدام قسمت باید خاموش کرد و لرزانده محترم را چگونه باید تنظیم کرد و ریشه پیشنهاد هوشمندانه کلمات (T9) را از کجا باید خشکاند و امثالهم در محصولات مختلف متفاوت است اما با قدری ممارست می توان بر آن تسلط یافت. نکته مهم این است با برخی محصولات هر چقدر هم که سر و کله بزنید انگاری با بز اخفش گپ می زنید و هیچ تغییری حاصل نخواهد شد. همین دو، سه شب پیش بود که رفیقی تماس گرفت و گفت نمی داند صدای بیپ بیپ صفحه کلید گوشی جدیدی که هفته قبل هدیه گرفته را چگونه باید خفه کند؟

تلفنی گفتم باید به گونه ای وارد بخش Setting شده و عنوانی مانند
Phone Setting را پیدا کند. در داخل آن قاعدتاً باید تنظیماتی برای صفحه کلید وجود داشته باشد. این بنده خدا یکی، دو ساعت بعد تماس گرفت و عاجزانه درخواست کمک بیشتر کرد. پس از مدت ها آن هم به صورت اتفاقی توسط برادر هشت ساله این دوست عزیز فهمیده شد که بیپ بیپ مذکور توسط کلیدهای تنظیم بلندی صدا که در کنار گوشی تعبیه شده قابل انقطاع است، به همین راحتی.

نکته پایانی
توصیه می کنم قبل از خرید گوشی اگر فرصت دارید 10 تا 20 دقیقه وقت گذاشته و سهولت استفاده از امکانات و انجام تنظیمات را مورد بررسی قرار دهید. این نکته را بدانید و به دیگران هم بگویید که اصل رابط کاربری هر گوشی را باید در کمتر از یک ربع ساعت آموزش داد. اگر چنین امری شدنی نبود، آن گوشی را باید کنار گذاشت.

منبع : سرمایه

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

دکمه بازگشت به بالا