به نظر میرسد که مالک تیکتاک یعنی بایتدنس، در حال راهاندازی یک پلتفرم فروش آنلاین کالا به مشتریانی از سراسر کشورهای جهان است.
اخیرا فهرستی از مشاغل مورد نیاز بایتدنس در فضای وب منتشر شده که نشان میدهد این شرکت به دنبال جذب نیروهای فعال در حوزه تجارت الکترونیک است. در توضیحات مربوط به این فهرست شغلی آمده است: تیکتاک، یک پلتفرم ایدهال برای ارائه یک تجربه جدید و بهتر در حوزه تجارت الکترونیک است.
این سرویس که قرار است به رقابت با آمازون و AliExpress شرکت علیبابا بپردازد، احتمالا در قالب یک اپلیکیشن مجزا و یا به صورت ادغامشده با اپلیکیشن تیکتاک عرضه خواهد شد. گفته میشود که از این پلتفرم برای فروش محصولات ساخت چین به خریدارانی از کشورهای جهان استفاده خواهد شد.
شرکت بایتدنس در وبسایت خود از آمادگی با استخدام نیروهایی با سابقه کاری در حوزه تجارت الکترونیک خبر داده است. با نگاهی به توضیحات برخی از این شغلها میتوان دریافت که این شرکت به دنبال بهکارگیری فروشندههای مستقل در پلتفرمیاست که از لحاظ عملکرد با فروشگاه AliExpress شباهت دارد.
گفتنی است بایتدنس پیشتر، سرمایهگذاری خود را در حوزه تجارت الکترونیک آغاز و سرویس پرداخت موبایلی اختصاصی خود را در ماه ژانویه راهاندازی کرده است. حال این اقدام جدید میتواند آرایش جدید این شرکت برای حضوری فعال در فروش آنلاین محصولات در خارج از چین باشد.
حرکت اخیر بایتدنس در مقطعی از زمان دنبال شد که اخیرا آمازون چندین فروشنده چینی را به دلیل اتهاماتی مبنی بر ایجاد بررسیها و نظرات جعلی نسبت به محصولاتشان، از فروشگاه آنلاین خود حذف کرد. حال بسیاری از این شرکتها و فروشندهها به دنبال دستیابی به بستری جدید به منظور دسترسی به مشتریان خود هستند و بایتدنس میتواند با پلتفرم جدید خود، همه این شرکتها را جذب کند.
البته هماکنون نیز برخی از کارخانههای کوچک و وبسایتهای فروش کالای چینی از تیکتاک برای فروش محصولات خود به خریدارانی از اروپا و آمریکای شمالی استفاده میکنند. در این میان، دولت چیز نیز اقدامات ترغیبکنندهای را به منظور حضوری پررنگتر در صنعت فروش آنلاین انجام داده است.
به اعتقاد برخی کارشناسان، تجربه بایتدنس با تیکتاک میتواند نقطه برتری و متمایزکننده پلتفرم این شرکت نسبت به رقبایی همچون آمازون، علیبابا و Wish باشد. تیکتاک چندی پیش برخی از قابلیتهای تجارت الکترونیک را به اپلیکیشن خود اضافه کرد که از جمله آنها میتوان به اضافه کردن Shopify و فراهم کردن امکان ایجاد یک تب فروش در پروفایل اشاره کرد.
هنوز مشخص نیست که آیا کاربران تیکتاک، تمایلی به تجربه خرید محصولات از طریق این اپلیکیشن دارند یا خیر؛ اما آمارهای اداره گمرک و حفاظت مرزی آمریکا (CBP) نشان میدهد که کاربران آمریکایی به خرید مستقیم کالا از شرکتهای خارجی نسبت به خرید آن از خردهفروشیهای محلی سنتی، تمایل بیشتری دارند.