تکنولوژی

آینده نگاران جهان گرد آمدند

بيست و پنجمين كنفرانس فناوري، سرگرمي و طراحي (TED) امسال با حضور بزرگ‌ترين سخنرانان، انديشمندان، كارآفرينان و نوآوران براي بحث بر سر بزرگ‌ترين ايده‌ها و روياهاي بشر مروز در كاليفرنيا برگزار شد.

كنفرانس TED از چهارشنبه گذشته (4 فوريه) آغاز به كار كرد و امروز آخرين روز خود را مي‌گذراند.

به عقيده كريس اندرسون، مجري TED، هدف از برگزاري اين كنفرانس گرد هم آمدن گروهي از افراد از هر طيف علمي است كه تصورش را بكنيد.

اندرسون مي‌گويد: ما افراد را به اين سمينار دعوت كرده‌ايم تا درباره نظرات و ايده‌هاي خود در مورد مسايل جهان با ديگران به بحث بپردازند. اين افراد هر سال با ارايه انواع ابداعات غيرمنتظره و تفكرات خارج از دنياي معمولي و ايده‌هاي الهام گرفته از افراد ديگر در اين سمينار شركت مي‌كنند.

اين كنفرانس يك رويداد معمولي نيست. حدود يك هزار و 500 شركت كننده براي پيوستن به افراد نخبه و گزيدگان جهان حدود 6 هزار دلار هزينه مي‌كنند.

كساني كه براي گرفتن بليت اين سمينار اقدام مي‌كنند بايد صلاحيت‌شان توسط سازمان دهندگان احراز شود تا مطمئن شوند كه از نظر آموزشي و يا ايده‌هاي جالب حرفي براي گفتن دارند و فرم ثبت نام افراد براي شركت در اين سمينار شامل پرسش‌هاي تشريحي مي‌شود.

منبع تغذيه ذهني

اندرسون مي‌گويد: دليلي وجود ندارد كه فكر كنيم هر كسي در اين سمينار شركت مي‌كند آدم متمولي است. در وضعيت كنوني براي بسياري از كساني كه در اين سمينار حضور پيدا مي‌كنند تهيه بليت آن هم دشوار است.

وي مي‌افزايد: براي بسياري از افراد اين سمينار حكم يك منبع تغذيه روحي و ذهني را دارد.

روز افتتاحيه TED امسال با سخنراني خوان انريكز (Juan Enriquez)، فيلسوف و محقق آغاز شد. وي سخنان خود را با توصيف وضعيت اقتصادي آمريكا كه در حال نوسان است،

شروع كرد.

وي افراد را به رودررويي با مشكلات اقتصادي تشويق كرد و از آنها خواست كه برنامه‌هاي بلندمدت براي خود در نظر بگيرند.

وي در مورد اكتشافات و دستاوردهاي جالب در زمينه بيوتكنولوژي و روباتيك صحبت كرد و روزي را پيش‌بيني كرد كه انسان‌ها توسط دست‌يافته‌هاي خود تحت كنترل درمي‌آيند.

پي دبليو سينگر، نويسنده و تحليلگر نيز در اين مراسم در مورد كتاب جديد خود با عنوان «Wired for war» سخن گفت.

اين كتاب در مورد استفاده از روبات‌ها و ابزار به جاي انسان در ارتش و جنگ است. سينگر تشريح كرد كه تا سال 2016، نيمي از نيروهاي ارتش را روبات‌ها تشكيل مي‌دهند و پيشرفت عظيمي در صنايع اسلحه‌سازي و جنگ‌افزارها به وجود خواهد آمد.

ال گور، كانديداي رييس جمهوری سابق ايالات متحده نيز همانند سال‌هاي قبل در سمينار TED شركت كرد و در مورد مسايل مهم زمين و محيط زيست از جمله كاهش ضخامت يخ‌هاي قطب و اثرات آن روي اتمسفر صحبت كرد.

ايو بهار (Yves Behar)، طراح صنعتي در اين سمينار يك موتور الكتريكي با نام Mission One معرفي كرد.

بهار گفت كه اين موتور سيكلت دو برابر موتور سيكلت‌هاي الكتريكي ديگر سرعت دارد و مي‌تواند با سرعت 150 مايل در ساعت حركت كند.

تيم برنرزلي، پدر وب نيز در اين مراسم به تلاش‌هاي اخير كارشناسان در تركيب اينترنت با فناوري معنايي پرداخت. فناوري معنايي، فناوري است كه در آن به جاي تشخيص كاراكترهاي كلمه عبارت شناسايي شده و نتايج جست و جوهاي اينترنتي بر مبناي معناي كلمات و عبارات انجام مي‌گيرد.

حضور بنيانگذار بازنشسته

بيل گيتس، بنيانگذار بازنشسته مايكروسافت، به عنوان يكي از فعالان اصلي در عرصه كمك‌هاي بشردوستانه جهان در كنفرانس فناوري، سرگمي و طراحي 2009 حضور پيدا كرد. محور سخنراني بيل گيتس در اين مراسم پيرامون مالاريا و اختصاص بيش از 168 ميليون دلار براي ساخت واكسن مالاريا بود.

او ابتدا چندین پشه را در فضای کنفرانس رها کرد تا توجه حضار را جلب کند و سپس گفت: كه در ماه سپتامبر، موسسه «بيل و مليندا گيتس» 168 ميليون دلار براي مقابله با بيماري مالاريا و همچنين انجام تحقيقات لازم براي ساخت واكسن اين بيماري اهدا كرده است. زيرا وي معتقد است كه مناطق حاره‌اي و جنوب آسيا و آفريقاي مركزي هنوز نتوانسته‌اند به اين بيماري فائق آيند.

يكي ديگر از مسايلي كه گيتس در اين سمينار به آن پرداخت، مساله آموزش و تحصيلات بود كه به گفته وي يكي از دغدغه‌هاي بزرگ امروز محسوب مي‌شود.

وي گفت كه بايد آمريكا بتواند معلمان متبحري در تمامي زمينه‌ها پرورش دهد.

بيل گيتس همچنين پيش‌بيني كرد كه بحران اقتصادي تا سال 2012 ميهمان جهان باشد و اين بحران و شرايط سخت مالي 3 يا 4 سال ديگر نيز ادامه خواهد داشت.

وي با اشاره به دولت‌هاي جهان گفت كه بايد سرمايه‌گذاري در حوزه‌هايي همچون آموزش و مراقبت‌هاي پزشكي ادامه پيدا كند.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

دکمه بازگشت به بالا