تکنولوژی

5 مرد و يك صندلی

نام نویسنده: علي اسلان شهلا

شوراي مركزي سازمان نظام صنفي رايانه‌اي كشور امروز از ساعت 10 صبح نخستين جلسه خود را آغاز خواهد كرد.

مهم‌ترين دستور جلسه اين شورا نيز انتخاب سه نفر براي رياست سازمان و پيشنهاد آنها به رييس‌جمهور است تا او از ميان آنها، حكم يكي را امضا كند. انتخاب اين سه نفر به مانند انتخابات سازمان نظام صنفي رايانه‌اي استان تهران، درست در روزهاي آخر پيچيده شده است. اگر تا چند روز پيش كار با تعامل پيش مي‌رفت، اكنون با اضافه شدن يكي دو اسم به فهرست انديداها، كار از توافق هم گذشته و تا امروز صبح ساعت 10، لابي‌هاي سنگين ادامه خواهد داشت. از يك سو بحث در شوراي مركزي بر سر اين است كه آيا الزامي دارد رييس تهراني باشد و يا نه و بحث دوم اينكه احتمال امضاي حكم چه كسي بيش از بقيه است.

در ميان اعضاي شوراي مركزي، به نظر مي‌رسد پرويز رحمتي، حميدرضا قمي، مهران خوانساري، كاظم آيت‌اللهي و عيسي نجفي كانديداي حضور در فهرست سه نفره شوند. در اين گزارش به بررسي سوابق اين 5 نفر و شانس‌ هر يك براي حضور در فهرست سه نفره پرداخته شده است.

1- پرويز رحمتي

شخصيت كاريزماتيك، جدي و البته صبور پرويز رحمتي سبب شد خيلي‌ها از پيش ا انتخابات سازمان نظام صنفي رايانه‌اي استان تهران، او را رييس آينده سازمان چه در تهران و چه در كشور بدانند. راي بالاي او در انتخابات تهران هم ثابت كرد حداقل پايتخت‌نشينان همه‌جوره پشت‌سر او هستند.

اما انتخابات سازمان نظام صنفي رايانه‌اي كشور، كمي معادلات را بهم ريخت. بحث تهراني-شهرستاني بودن تا حدي بالا گرفت. برخي از همان روز با بيان اين جمله كه “چرا بايد رييس حتما از تهران باشد” نشان دادند خيلي‌ هم نبايد به رياست رحمتي در دوره آينده اميدوار بود.

با اين حال به نظر مي‌رسد رحمتي آن قدر كاريزما دارد كه حتي شهرستاني‌ها هم در هنگام انتخاب رييس به او راي دهد و او را به عنوان نفر اول به رييس‌جمهور معرفي كنند. بحث تهراني-شهرستاني بودن گرچه كمي در روز انتخابات سر و صدا كرد اما واقعيت اين است كه نه تنها اقامت رحمتي در تهران مي‌تواند كارها را سريع‌تر به نفع صنف پيش ببرد، بلكه به قدرت مديريت او خيلي از اعضاي شوراي مركزي ايمان دارند. به همين دليل هم برخي پايتخت‌نشينان بحث بر سر رياست شهرستاني‌ها بر سازمان را، صرفا به عنوان سهم‌خواهي و امتياز گرفتن تعبير كردند تا يك راي و اعتقاد جدي.

رحمتي 57 ساله و متولد آبادان است. او ليسانس نرم‌افزار و فوق ليسانس مديريت اجرايي دارد. او مديرعامل شركت مهندسي نرم‌افزار رايورز است و ر كارنامه صنفي خود نايب رييسي انجمن شركت‌هاي انفورماتيك و همچنين عضويت در هيات مديره سازمان نظام صنفي رايانه‌اي استان تهران را دارد.

2- حميدرضا قمي

مرد شماره يك انتخابات شوراي مركزي سازمان نظام صنفي رايانه‌اي كشور به عنوان يكي از جدي‌ترين احتمالات رياست در دوره دوم فعاليت اين سازمان مطرح است. قمي كه براي دومين بار توانست رياست سازمان نظام صنفي رايانه‌اي استان يزد را در اختيار بگيرد، امروز كانديداي رياست سازمان خواهد بود.

احتمال رياست قمي از دو جهت قوي به نظر مي‌رسد. يك اين كه اگر بحث‌هاي تهراني-شهرستاني دوباره قوت بگيرد، قمي محبوب‌ترين فرد خارج از پايتخت است و شهرستاني‌ها به او راي خواهند داد. دوم، در زمان انتخابات سازمان نظام صنفي رايانه‌اي استان تهران شنيده شد وزارت ارتباطات و فناوري اطلاعات از رييس‌جمهور در نامه‌اي خواسته بود به دليل انتقادات گسترده سازمان نظام صنفي رايانه‌اي از اين وزارتخانه، در صورت كانديداتوري سعيدي در انتخابات اين سازمان و معرفي مجدد وي به عنوان رييس، حكم او را امضا نكند. اگر اين شايعه حقيقت داشته باشد (شايعه‌اي كه روزنامه‌ها بارها به آن پرداختند اما از سوي وزارت ارتباطات هرگز تكذيب نشد)، بعيد نيست اين وزارتخانه بازهم در انتخاب رييس‌جمهور در مورد رييس سازمان اعمال نظر كند و فردي دور از پايتخت را به احمدي‌نژاد پيشنهاد دهد تا شايد قدري از انتقادات مستقيم سازمان كاسته باشد.

شنيده‌ها حاكي است شانس امضاي حكم رياست قمي بيش از رحمتي است و بنابراين بعيد نيست قمي كه به احتمال فراوان يكي از سه نفر پيشنهادي به رييس‌جمهور خواهد بود، رييس آينده سازمان نظام صنفي رايانه‌اي كشور باشد.

حميدرضا قمي 43 ساله، ليسانس نرم‌افزار و فوق ليسانس صنايع است. او مديرعامل شركت الگوريتم است كه در هر دو حوزه نرم‌افزار و سخت‌افزار فعاليت مي‌كند. او تعامل با دولت، تلاش براي نهادينه كردن قوانين نظام صنفي و همچنين فراگيري عضويت در سازمان را از اولوي‌هاي كاري خود اعلام كرده است. قمي گفته است مي‌داند براي برخي كارها بايد حتما در تهران باشد و بنابراين در صورت انتخاب به عنوان رييس سازمان حتما وقت كافي را در پايتخت صرف خواهد كرد.

3-1- مهران خوانساري ابيانه

نظم و جديت از مشخصه‌هاي بارز مديرعامل شركت مهندسي پديدپرداز است. او كه در دوره گذشته سازمان نظام صنفي رايانه‌اي استان تهران، رييس كميسيون نرم‌افزار بود، اكنون در دوره دوم نايب رييس است.

برخي‌ها مي‌گويند خوانساري 40 ساله شايد اگر 10 سال مسن‌تر بود، اكنون بي‌چون و چرا رييس سازمان نظام صنفي رايانه‌اي تهران و كشور بود، اما جواني او سبب شده شانس مسنتر‌ها براي رياست سازمان بيش‌تر شود. با اين حال او آن قدر متنفذ است كه حداقل تا هفته گذشته خيلي‌ها مطمئن بودند او يكي از سه نفري خواهد بود كه به سازمان معرفي بشود و بحث فقط اين خواهد بود كه تركيب رحمتي- قمي- خوانساري باشد يا رحمتي- خوانساري- قمي.

اما به نظر مي‌رسد اكنون قضيه كمي فرق كرده و اگر شهرستاني‌ها رضايت دهند رحمتي پيشنهاد اول شوراي مركزي به رييس‌جمهور باشد، قبول نخواهند كرد كه يكي از دو نفر بعد هم تهراني باشد.

مهران خوانساري ليسانس برق- سخت‌افزار و فوق ليسانس نرم‌افزار دارد. فعاليت زيادي در انجمن شركت‌هاي انفورماتيك به عنوان نايب رييس در كميته نرم‌افزار داشته و دبيري کميته علمی تحقيقاتی IT کنفرانس بين‌المللی برق هم از سوابق علمي‌اش

به شمار مي‌رود.

3-2-كاظم آيت‌اللهي

كافي است يك بار با رييس جديد سازمان نظام صنفي رايانه‌اي استان اصفهان تلفني مصاحبه كنيد تا متوجه بشويد او چقدر مرد خوش‌اخلاق و پر انرژي است. همين خصوصيات او هم سبب شد با وجود آن كه عضو هيات مديره سازمان نظام صنفي رايانه‌اي استان اصفهان در دوره نخست نبوده، اما در دوره دوم راي بالايي از همشهريانش بگيرد و اعضاي هيات مديره استان هم او را به عنوان رييس سازمان انتخاب كنند.

او سپس در انتخابات شوراي مركزي هم راي آورد و اكنون به عنان يكي از گزينه‌هاي رياست سازمان نظام صنفي رايانه‌اي استان تهران مطرح است. البته او در گفت‌وگو با فناوران تصميمش براي رياست را به جلسه امروز شوراي مركزي موكول كرد و گفت: بايد ديد چه كساني كانديدا مي‌شوند. كار صنفي نبايد زمين بماند و اگر احساس كردم به وجودم نياز هست حتما كانديدا مي‌شوم.

آيت‌اللهي با وجود آن كه سابقه عضويت در سازمان نظام صنفي رايانه‌اي در دوره نخست را ندارد اما در صورت داغ شدن بحث نايب رييسي شهرستاني‌ها بر سازمان نظام صنفي، احتمالا او نفر سومي خواهد بود كه براي رياست سازمان به رييس‌جمهور معرفي خواهد شد.

او در گفت‌وگو با فناوران افزايش اقتدار سازمان و ارتباط با بدنه نظام و نه فقط دولت را از برنامه‌هاي خود در دوره بعد ذكر كرده است.

آيت‌اللهي 47 ساله و ليسانس الكترونيك و فوق ليسانس مخابرات است. او اكنون مديرعامل شركت بين‌المللي انفورماتيك سيستم‌آوران (باسا) است.

3-3- عيسي نجفي

اگر تا پيش از انتخابات شوراي مركزي، بحث پايتخت‌نشينان اين بود كه قمي به عنوان نفر دوم معرفي مي‌شود و يا خوانساري، و اگر پس از انتخابات شوراي مركزي كاظم آيت‌اللهي هم به اين جمع اضافه شد، در دو روز گذشته نام عيسي نجفي هم حسابي سر زبان‌ها افتاده است.

نجفي رييس سازمان نظام صنفي رايانه‌اي استان خراسان رضوي اس. گفته مي‌شود او تماس‌هاي مختلفي با برخي از اعضاي شهرستاني شوراي مركزي گرفته و نظر آنها را هم جلب كرده است. در واقع نجفي ممكن است امروز پديده انتخابات شود و در فهرست سه نفره پيشنهادي شوراي مركزي به رييس‌جمهور باشد.

گفته مي‌شود رابط سياسي نجفي آن قدر خوب است كه رييس‌جمهور او را به دو نفر ديگر ترجيح دهد و اگر او نامش در ميان سه نفر قرار گيرد، حكم رياستش خيلي زود امضا خواهد شد.

با اين حال خود نجفي مي‌گويد: اصل بر تعامل است و با دوستان در شوراي مركزي صحبت خواهم كرد و اگر آنها بخواهند كانديدا خواهم شد.

نجفي مديرعامل شركت داده‌پردازان معاصر است. فعاليت اين شركت در هر سه زمينه نرم‌افزار، سخت‌افزار و شبكه است و شايد اين موضوع پوئن مثبتي برايش باشد.

رييس سازمان نظام صنفي رايانه‌اي خراسان رضوي 41 ساله، ليسانس رياضي كاربردي و فوق ليسانس تجارت الكترونيك است.

منبع : فناوران

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

دکمه بازگشت به بالا