تکنولوژی

طلایی‌ترین مهارت های شغلی تا سال ۲۰۳۰ کدامند؟

هوش مصنوعی، داده‌های کلان: مهارت‌های ضروری آینده

طی دهه گذشته، هر دو سال یک بار، مجمع جهانی اقتصاد (World Economic Forum) گزارشی جامع و پراستناد منتشر کرده که بینش‌هایی در مورد ماهیت متغیر اقتصاد مشاغل ارائه می‌دهد.

جدیدترین گزارش آینده مشاغل، که بازه زمانی ۲۰۲۵ تا ۲۰۳۰ را پوشش می‌دهد، دیدگاه‌های بیش از ۱۰۰۰ شرکت بین‌المللی برجسته را گردآوری کرده است. این شرکت‌ها در مجموع بیش از ۱۴ میلیون کارمند در ۲۲ خوشه صنعتی و ۵۵ شاخه اقتصاد در سراسر جهان را نمایندگی می‌کنند.

در این گزارش چند نکته کلیدی آمده است که خلاصه‌ای از آنها را در ادامه می‌خوانید:

هوش مصنوعی مولد و ربات‌ها

طبق این گزارش، تا سال ۲۰۳۰ حدود ۶۰٪ از کارفرمایان پیش‌بینی می‌کنند که افزایش دسترسی دیجیتال، صنعت آن‌ها را متحول خواهد کرد.

کارفرمایان توافق دارند که حوزه‌های زیر به احتمال زیاد باعث تحول در کسب‌وکارها خواهند شد: هوش مصنوعی و پردازش اطلاعات (۸۶٪) ، رباتیک و اتوماسیون (۵۸٪) ، نیمه‌هادی‌ها و فناوری‌های محاسباتی (۲۰٪) و فناوری‌های ماهواره‌ای و فضایی (۹٪).

هوش مصنوعی مولد و تأثیر آن

هوش مصنوعی مولد همچنان داغ‌ترین و در دسترس‌ترین روند فناوری است که در بسیاری از بخش‌ها شاهد افزایش سریع سرمایه‌گذاری و پذیرش بوده است. از زمان عرضه ChatGPT در نوامبر ۲۰۲۲، سرمایه‌گذاری در هوش مصنوعی تقریباً هشت برابر شده است. این شامل سرمایه‌گذاری در زیرساخت‌های فیزیکی مورد نیاز برای هوش مصنوعی، از جمله سرورها و مراکز داده نیز می‌شود.

  • ۴۰٪ از کسب‌وکارها انتظار دارند که در بخش‌هایی که هوش مصنوعی می‌تواند مشاغل را خودکار کند، نیروی انسانی را کاهش دهند.
  • دو سوم کارفرمایان قصد دارند استعدادهایی با توانایی‌های تخصصی در حوزه هوش مصنوعی استخدام کنند.
  • نیمی از کارفرمایان برنامه دارند کسب‌وکار خود را در پاسخ به هوش مصنوعی بازنگری کنند.

این گزارش همچنین داده‌هایی از Coursera ارائه می‌دهد که از آوریل ۲۰۲۳، افزایش چشمگیری در مهارت‌آموزی در حوزه هوش مصنوعی نشان می‌دهد.

Coursera، یک پلتفرم آموزش آنلاین است که دوره‌های آموزشی متنوعی را از دانشگاه‌ها و مؤسسات معتبر جهان ارائه می‌دهد. این پلتفرم در سال ۲۰۱۲ توسط دو استاد دانشگاه استنفورد، اندرو انگ و دافنی کالر، تأسیس شد.

رشد رباتیک و سیستم‌های خودمختار

از سال ۲۰۲۰، ربات‌ها و سیستم‌های خودمختار رشد سالانه ۵ تا ۷ درصدی را تجربه کرده‌اند. در سال ۲۰۲۳، میانگین تراکم ربات‌ها در جهان ۱۶۲ واحد به ازای هر ۱۰.۰۰۰ کارگر بود، که این مقدار دو برابر هفت سال پیش است.

  • ۸۰٪ از نصب‌های رباتیک در چین، ژاپن، ایالات متحده، کره جنوبی و آلمان صورت گرفته که این فناوری را در مناطقی خاص متمرکز کرده است.

مهارت‌های کلیدی مورد نیاز

گزارش نشان‌دهنده افزایش تقاضا برای مهارت‌های فناوری و همچنین مهارت‌های عمومی محل کار است.

  • مهارت‌های فنی سریع‌الرشد شامل داده‌های کلان، هوش مصنوعی، شبکه‌ها و امنیت سایبری، و سواد فناوری است.
  • مهارت‌های غیرتکنیکی برتر شامل تفکر تحلیلی (۶۹٪ از کارفرمایان بر آن تأکید دارند)، انعطاف‌پذیری و چابکی، رهبری و تأثیرگذاری اجتماعی، خلاقیت، و خودآگاهی است.

مهارت‌های کلیدی دیگر عبارتند از: سواد فناوری، همدلی و گوش دادن فعال، کنجکاوی و یادگیری مداوم، مدیریت استعدادها، و خدمات مشتری‌محور.

اولویت‌های در حال تغییر

  • مهارت‌های با افزایش اهمیت از سال ۲۰۲۳: رهبری و تأثیرگذاری اجتماعی، هوش مصنوعی و داده‌های کلان، مدیریت استعدادها، و خدمات مشتری.
  • مهارت‌های کلیدی تا سال ۲۰۳۰: ۸۷٪ از کارفرمایان هوش مصنوعی و داده‌های کلان را حیاتی می‌دانند، ۷۰٪ شبکه‌ها و امنیت سایبری را مهم می‌دانند، و ۶۸٪ سواد فناوری را اولویت می‌دانند.

مشاغل آینده

  • سریع‌ترین رشد، در حوزه فناوری خواهد بود، مانند توسعه‌دهندگان نرم‌افزار و اپلیکیشن، مهندسان فین‌تک، متخصصان داده‌های کلان، و متخصصان هوش مصنوعی و یادگیری ماشینی.
  • پیش‌بینی می‌شود بیش از شش میلیون فرصت شغلی در توسعه نرم‌افزار و اپلیکیشن از حالا تا سال ۲۰۳۰ ایجاد شود.

منبع: thenextweb

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا