پروفایل

استوارت باترفیلد؛ مدیری که هرگز به پایین نگاه نمی‌کند

او بنیانگذار وب‌سایت فلیکر و ابزار ارتباط تیمی اسلک است.

زندگی در دهکده‌ای بکر و دورافتاده و در یک کلبه چوبی بدون آب و برق، تجربه‌ای خاص و جذاب به نظر می‌رسد؛ البته به شرط انتخاب. این تجربه اما احتمالا برای یک کودک پنج ساله و خانوا‌ده‌ای که به ناچار در آنجا سرپناه گزیده‌اند، چندان مطلوب نخواهد بود؛ اگرچه بی‌شک جهان‌بینی و رنگ روزگار آنها را به کلی دگرگون خواهد کرد. با این اوصاف بعید به نظر نمی‌رسد که آن کودک در آینده بزرگ‌ترین و محبوب‌ترین وب‌سایت به‌اشتراک‌گذاری عکس جهان را راه‌اندازی کند، شاید با این انگیزه که تصویر بقیه مردم از جهان پیرامون‌شان را ببیند. «استوارت باترفیلد» که حالا به خاطر راه‌اندازی وب‌سایت بزرگ «فلیکِر» و برنامه همکاری تیمی «اِسلَک» در جهان شناخته می‌شود، یک کارآفرین و تاجر میلیاردر کانادایی است که بارها به عنوان یک رهبر خلاق و نوآور در حوزه تکنولوژی مورد تحسین قرار گرفته.

 

از کلبه چوبی تا مطالعات فلسفه

ستاره «دنیل استوارت باترفیلد» در بهار سال 1973 و در بیست‌ویکمین روز از ماه مارس در آسمان دهکده‌ای ساحلی در استان بریتیش کلمبیای کانادا، درخشید. باترفیلد همراه با خانواده‌اش در کلبه‌ای چوبی در این دهکده زندگی می‌کرد که در منطقه‌ای جنگلی و سرسبز در شمال دریای سالیش قرار دارد؛ کلبه‌ای کوچک و بدون آب و برق که زندگی در آن قطعا راحت نبوده، اما میزبان تمام خاطرات کودکی استوارت باترفیلد بوده. او تا پنج سالگی در این کلبه زندگی کرد؛ زمانی که پدرش به حکم دولت باید به جنگ ویتنام می‌رفت، اما استورات بزرگ برای گریز از این کار تصمیم گرفت با خانواده‌اش به ایالات متحده آمریکا مهاجرت کند. این برنامه مهاجرت اما در نهایت به کوچیدن آنها به شهر ویکتوریا منجر شد که مرکز استان بریتیش کلمبیا و در جزیره ونکوور است.

وقتی باترفیلد دوازده ساله بود، به شکل خودآموز رمزنویسی را یاد گرفت و نام خودش را به استوارت تغییر داد. او بعد از پایان دوره دبیرستان در مدرسه شبانه‌روزی بزرگ سنت مایکل، به دانشگاه تحقیقاتی ویکتوریا رفت که یکی از معتبرترین دانشگاه‌های کانادا به حساب می‌آید. استوارت باترفیلد در این دانشگاه به تحصیل در رشته فلسفه پرداخت و در سال 1996 با مدرک کارشناساسی از آنجا فارغ‌التحصیل شد. او برای ادامه تحصیل به کالج قدیمی و شناخته‌شده کلیر در دانشگاه کمبریج رفت و در سال 1998 با مدرک کارشناساسی ارشد فلسفه از آنجا فارغ‌التحصیل شد. استوارت باترفیلد از ماه ژانویه سال 1999 تا ماه مارس سال 2000 در شرکت مشاوره ‌آی‌تی «کامیونیکیت دات‌کام» (Communicate.com) به عنوان مدیر گروه طراحی مشغول به کار بود. باترفیلد در سال 2000 همراه با دوستش «جیسون کلیسون»، استارت‌آپی با نام گرادفایندر دات‌کام (Gradfinder.com) را راه‌اندازی کرد که یک سال بعد خریده شد. بعد از آن او به عنوان یک طراح وب به صورت آزاد کار می‌کرد و حتی یک رویداد رقابتی به نام «فایو کا» (5K) را به راه انداخت که در آن افراد برای طراحی وب‌سایت‌هایی با حجم زیر پنج کیلوبایت با هم رقابت می‌کردند.

 

فلیکر محبوب

در همین دوره بود که باترفیلد با «کاترین فیک» آشنا شد و در سال 2001 با او ازدواج کرد. کاترین سابقه کار در شرکت خدمات کامپیوتری «نت اسکیپ» (Netscape) را داشت و در زمینه بلاگ و جوامع آنلاین فعالیت می‌کرد. به این ترتیب بود که استوارت و کاترین به همراه «جیسون کلیسون» در تابستان سال 2002 شرکت «لودیکورپ» (Ludicorp) را در ونکوور تاسیس کردند. این شرکت در ابتدا به طراحی و تولید بازی نقش‌آفرینی چند نفره «گیم نور اندینگ» (Game Neverending) می‌پرداخت.  این شرکت وقتی نتوانست این بازی را عرضه کند، در سال 2004 وب‌سایت به‌اشتراک‌گذاری عکس فلیکر (Flickr) را طراحی و معرفی کرد. استوارت باترفیلد مدیرعاملی فیلکر را بر عهده داشت. در آن زمان که وب‌سایت‌های وب 2 به خاطر تاکیدشان بر ارایه محتوای تولید شده توسط کاربران شهرت داشتند، فلیکر به سرعت به یکی از محبوب‌ترین وب‌سایت‌های به‌اشتراک‌گذاری عکس در جهان تبدیل شد. به این ترتیب بود که تنها یک سال بعد توانست توجه مدیران یاهو را به خودش جلب کند و در نهایت در ماه مارس سال 2005 این شرکت، فلیکر را با قیمتی در حدود 30 میلیون دلار خرید. بعد از آن، باترفیلد به عنوان مدیر فلیکر تا نیمه ماه جولای سال 2008 در یاهو به کار خودش ادامه داد.

استوارت باترفیلد در سال 2009 یک شرکت طراح گیم را با نام «تاینی اسپک» (Tiny Speck) راه‌اندازی کرد که اولین پروژه آن بازی چند نفره گلیچ بود. این بازی اما بعد از مدتی شکست خورد. باترفیلد در این باره می‌گوید: «می‌دانی، در کارتون‌ها وقتی از بالای کوه به پایین نگاه می‌کنند، از روی صخره می‌افتند. من سعی می‌کنم به پایین نگاه نکنم!»

 

اسلک به پیش

باترفیلد با همین اعتقاد همیشه رو به جلو حرکت کرده است. او در سال 2009 شرکت «اسلک تکنولوژیز» (Slack Technologies) را در ونکوور تاسیس کرد؛ شرکتی که در ابتدا قرار بود در حوزه گیمینگ فعالیت کند، اما بعدا به حوزه اینترنت راه یافت. مهم‌ترین محصول این شرکت اما ابزار ارتباط تیمی «اِسلَک» (Slack) بود که در ماه آگوست سال 2013 به صورت رسمی معرفی و در ماه فوریه سال 2014 عرضه شد. این اپلیکیشن بعد از معرفی و تنها در هفته اول آگوست، بیش از 120 هزار کاربران روزانه را به ثبت رساند. این تعداد تا نیمه اول سال 2014 و بدون هیچ تبلیغاتی به حدود 16 هزار کاربر روزانه رسید. به این ترتیب بود که یک دفتر در سانفرانسیسکو در اختیار کارمندان اسلک قرار گرفت. این شرکت در سال 2015 عنوان شرکت سال را از مجله معتبر «اینک» (Inc.) دریافت کرد. اسلک در ماه ژوئن سال 2019 با سرمایه بازار 21/4 میلیارد دلاری وارد بازار سهام شد و یک سال بعد، در ماه دسامبر سال 2020، شرکت نرم‌افزاری بزرگ سلزفورس (Salesforce) آن را با قیمت 27/7 میلیارد دلار خرید.

اسلک در ماه ژوئن سال 2019 با سرمایه بازار 21/4 میلیارد دلاری وارد بازار سهام شد.

استوارت باترفیلد به خاطر فعالیت‌های تاثیرگذارش در حوزه تکنولوژی بارها مورد تحسین قرار گرفته است. مجله معروف بیزینس‌ویک در سال 2005 او را به عنوان یکی از پنجاه رهبر برتر جهان معرفی کرد. نام باترفیلد در همان سال به مجله معتبر ام‌آ‌ی‌تی ریویو هم راه پیدا کرد. یک سال بعد او در فهرست مجله تایم از صد فرد تاثیرگذار جهان قرار گرفت. استوارت باترفیلد در سال 2007 و بعد از تولد دخترش از کاترین فیک جدا شد و به عنوان یک پدر عاشق تکنولوژی‌های کامپیوتری، زندگی تازه‌ای را آغاز کرد.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

دکمه بازگشت به بالا