آیا چین به دنبال نابود کردن ماهوارههای استارلینک است؟
محققان نظامی چینی نسبت به تهدیدهای احتمالی ماهوارههای استارلینک ابراز نگرانی و از دولت این کشور درخواست کردند تا راهی برای نابود کردن یا از کار انداختن آنها پیدا کند.
این خبر در حالی مطرح شد که اخیرا ایلان ماسک، مدیرعامل شرکت اسپیس ایکس به دلیل ارسال تجهیزات دریافت اینترنت ماهوارهای استارلینک به اوکراین، از سوی رئیس آژانس فضایی روسیه (راسکوسموس) تهدید شد.
حال بر اساس گزارشی که در مجله «فناوری دفاع مدرن» چین منتشر شده، محققان چینی نسبت به خطرات احتمالی ماهوارههای استارلینک هشدار داده و ابراز نگرانی کردند. این مطالعه روی ماهوارههای استارلینک، توسط رن یوانژن پژوهشگر موسسه ردیابی و مخابرات پکن به همراه چند دانشمند ارشد در صنعت هوایی چین صورت گرفته است.
در مقاله مربوط به این بررسی آمده است که اگرچه استارلینک در حال رونق است و به دلیل پتانسیل بالایی از کاربردها، روز به روز در حال رشد است اما خطرات و چالشهای پنهانی را برای کشور چین به دنبال دارد. ترکیبی از روشهای از بین بردن سخت و نرم میبایست برای مقابله با این پدیده اتخاذ شود تا برخی از ماهوارههای استارلینک، عملکرد خود را از دست داده و یا از بین بروند.
بر اساس یافتههای محققان، یکی از کاربردهای نظامیبالقوه ماهوارههای استارلینک، اجازه دادن به هواپیماهای بدون سرنشین یا همان پهپادها و جتهای جنگنده برای افزایش سرعت انتقال دادههایشان تا بیش از ۱۰۰ برابر است. همچنین این ماهوارهها میتواننند ارتباط آنلاین میان سربازان در میدانهای نبرد را فراهم کنند.
اسپیس ایکس قراردادی را با وزارت دفاع ایالات متحده امضا کرده تا ابزاری را بسازد که بتواند سلاحهای مافوق صوت را شناسایی و ردیابی کند و همین مسئله باعث نگرانی چینیها شده است. رن یوانژن میگوید چین باید استراتژیهای نظامیخود را برای مقابله با ماهوارههای استارلینک اتخاذ کند.
چین این روزها در حال روی فناوری جدید مایکرویو است که میتواند ارتباطات ماهوارهای را مختلف کرده و یا برخی از قطعات آن را بسوزاند. همچنین این کشور تولید لیزرهایی را در دستور کار دارد که میتواند موجب آسیب رساندن و یا کور کردن ارتباط این ماهوارهها شود.
با این حال، این محقق استفاده از موشک را برای از بین بردن این ماهوارهها به دلیل تولید زبالههای فضایی رد کرد. در حال حاضر، بیش از ۲۰۰۰ ماهواره استارلینک در فضا مستقر شده و قرار است این عدد به بیش از ۳۰ هزار ماهواره برسد.
چین اخیرا پروژهای تحت عنوان Xing Wang را برای رقابت با استارلینک توسعه داده تا بتواند اینترنت را در مکانهای دور در دسترس کاربران قرار دهد. چین همچنین در ماه دسامبر با طرح ادعایی مبنی بر برخورد ماهوارههای استارلینک با ایستگاه فضایی این کشور، شکایتی را علیه این کشور در دفتر امور فضایی سازمان ملل ثبت کرده است.