ایراناینترنت

الزام اپراتورها به ایجاد ۸ میلیون و ۵۰۰ هزار پورت فیبرنوری تا سال آینده

رگولاتوری: برای تحقق این هدف با ۹ اپراتور سیار و ثابت قرارداد همکاری امضا شد

رئیس سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی با اشاره به امضای تفاهم‌نامه‌ مشارکت ۹ اپراتور سیار و ثابت برای انجام پروژه فیبرنوری در کشور اعلام کرد: به واسطه این همکاری، اپراتورها موظفند ظرف یک سال آینده در شهرهای اعلام شده  ۸ میلیون و ۵۰۰ هزار پورت فیبرنوری ایجاد کنند.

«صادق عباسی شاهکوه» معاون وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در مراسم افتتاح پروژه‌های وزارت ارتباطات و مصادف با روز جهانی ارتباطات، اظهار داشت: راه‌اندازی و تحویل ۲۰ میلیون پورت فیبرنوری از اهدافی است دولت سیزدهم و وزارت ارتباطات با جدیت آن را دنبال می‌کنند. وی افزود: وظایفی که برای دستیابی به این هدف مشخص کردیم در ۳ بخش تقسیم‌بندی شده است. تامین منابع یکی از مهم‌ترین اقدامات این بخش و از گام‌های ابتدایی بود. در این راستا پیشنهاد سازمان تنظیم مقررات این بود که دولت ۵ درصد حق‌السهم خود از درآمد اپراتورها را به توسعه این پروژه اختصاص دهند اما هیات دولت بیش از پیشنهاد ما مصوب کرد و هشت درصد از درآمد اپراتورها را به این پروژه اختصاص داد. وی تاکید کرد: این مصوبه نشان می‌دهد که عزم دولت برای توسعه فیبرنوری جدی است. البته مصوبه مشروط بر این است که کل پروژه در۳ سال به سرانجام برسد.

تقسیم‌کار با اپراتورها

رئیس رگولاتوری تاکید کرد: بحث دیگر تقسیم کار بین اپراتورها بود. در مصوبه کمیسیون تنظیم مشخص شد که این کار باید به‌صورت موازی بین اپراتورها انجام شود. وی خاطرنشان کرد: ۳۱ فروردین به تمام اپراتورهایی که قابلیت همراهی در این پروژه را دارند نامه زدیم تا در این پروژه همراهی کنند. در نهایت از بین ۲۱ اپراتور ثابت و سیار، ۱۲ مجموعه اعلام آمادگی کردند.

عباسی افزود: برای این ۱۲ مجموعه، متن تفاهم‌نامه‌ای را ارسال کردیم و تا این لحظه ۹ پیش‌نویس تفاهم‌نامه برای تقسیم‌کار به امضا رسیده است و امروز به‌صورت رسمی این تفاهم‌نامه‌ها به امضا خواهند رسید.

رئیس رگولاتوری تاکید کرد: بخش سوم این پروژه به همکاری تمامی دستگاه‌های کشور وابسته است. تنها در این صورت است که می‌توان موانع سر راه این پروژه را مرتفع کرد.

عباسی اظهار داشت: مجلس و دولت علاوه بر مصوبه‌های قبلی اعلام کردند که تعرفه دیگر دستگاه‌ها برای استفاده اپراتورها از تجهیزات آن‌ها باید بر أساس تعرفه کمیسیون تنظیم مقررات باشد تا از نظر تامین هزینه برای آن‌ها مانعی ایجاد نشود.

معاون وزیر ارتباطات خاطرنشان کرد: وزارت ارتباطات و سازمان تنظیم مقررات و سازمان تنظیم مقررات در طول این مدت در کنار دست‌اندرکاران پروژه فیبرنوری هستند. این پروژه علاوه بر توسعه اینترنت ثابت، به توسعه اینترنت سیار و نسل پنجم ارتباطات منجر خواهند شد.

در این مراسم تفاهم‌نامه پروژه فیبرنوری برای شهرهای یزد، کرمانشاه، اراک، رشت، بوشهر، سمنان و شهر قدس توسط اپراتور سیار رایتل و اپراتورهای ثابت صبانت، پیشگامان، مبنا تلکام، شاتل، های‌وب، آسیاتک، ایرانیان نت و فناپ تلکام به امضا رسید.

به گفته معاون وزیر ارتباطات ظرف مدت یک سال، این اپراتورها باید ۸ میلیون و ۵۰۰ هزار فیبرنوری را در شهرهای موردنظر راه‌اندازی کرده و افتتاح کنند.

نوشته های مشابه

یک دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

دکمه بازگشت به بالا