تکنولوژی

فیفا از فناوری جدید تشخیص آفساید در مسابقات فوتبال استفاده می‌کند

فیفا در حال کار روی فناوری جدیدی از کمک داور ویدیویی (VAR) است که می‌تواند در تشخیص دقیق‌تر موقعیت آفساید به داوران کمک کند.

به گفته فیفا، این فناوری جدید قرار است برای اولین بار و به صورت ازمایشی در مسابقات فوتبال جام ملت‌های عرب مورد استفاده قرار گیرد. هدف از طراحی و توسعه این فناوری، کمک به داوران برای تشخیص دقیق‌تر موقعیت‌های آفساید عنوان شده است.

آنچه مسئولان فیفا و کمیته داوران این نهاد را به راه‌اندازی نسل جدیدی از کمک داور ویدیویی سوق داده، بروز برخی اشتباهات داوری در تشخیص آفساید بوده به طوری که در فصل ۲۰۲۰-۲۰۲۱ لیگ برتر انگلیس (لیگ جزیره)، ۳۲ گل در موقعیت آفساید در بررسی مجدد با فناوری VAR، مردود اعلام شد.

این فناوری که تحت عنوان سیستم نیمه‌خودکار تشخیص آفساید شناخته می‌شود، قادر است ۲۹ نقطه از بدن هر بازیکن را ۵۰ بار در ثانیه بررسی کند. این اطلاعات با کمک ۱۰ تا ۱۲ دوربینی که روی سقف هر استادیوم نصب می‌شوند، گردآوری خواهند شد.

در این شیوه و برای تشخیص آفساید، موقعیت اعضای بدن بازیکنان با دقت بالا رصد می‌شود و در صورت عبور از خط آفساید، این مسئله به داوران بازی اطلاع داده می‌شود. سپس کمک‌داورانی که در اتاق VAR حضور دارند، می‌توانند این صحنه را با دقت بیشتری بررسی کنند.

یوهانس هولزمولر، مدیر فناوری و نوآوری فیفا در این باره می‌گوید: در جریان مسابقات فوتبال جام ملت‌های عرب، این سیستم جدید کمک داور ویدیویی می‌تواند در سریع‌ترین زمان، موقعیت آفساید را تشخیص داده و به داور اطلاع دهد.

گفته می‌شود که این فناوری از سرعت بالاتری در تشخیص آفساید به نسبت مدل VAR کنونی بهره می‌برد و مانع از به وجود آمدن تاخیرهای مکرر در حین بازی خواهد شد. اگرچه هنوز عملکرد این سیستم، ارزیابی نشده اما این احتمال وجود دارد که فیفا بخواهد از این فناوری در مسابقات جام جهانی ۲۰۲۲ قطر نیز استفاده کند.

بر اساس اطلاعات منتشر شده، این فناوری جدید با استفاده از داده‌های حاصل از لیگ‌های فوتبال کشورهای انگلیس، اسپانیا و آلمان توسعه یافته است. البته فیفا قصد داشت تا استفاده آزمایشی از این فناوری را در سال گذشته آغاز کند اما همه‌گیری کرونا، برنامه‌های این نهاد فوتبالی را مختل کرد.

پیر لوییجی کولینا، رئیس کمیته داوران فیفا معتقد است که این فناوری بسیار حائز اهمیت بوده و می‌تواند نقش تاثیرگذار را در تصمیمات داوری ایفا کند. با کمک این سیستم، حرکات قسمت‌های مختلف بدن بازیکنان در حین حرکت برای تشخیص موقعیت آفساید مورد بررسی قرار می‌گیرد. اگرچه در اینجا، فناوری خطوط (افساید) را ترسیم می‌کند اما تصمیم‌گیرنده نهایی، داور خواهد بود.

نوشته های مشابه

یک دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

دکمه بازگشت به بالا