شبکه‌های اجتماعیمتا

پیامدهای قطعی واتساپ بر معاملات رمزارز و بازار نفت

تلگرام برنده اصلی بحران فیسبوک

اختلال تقریبا شش ساعته واتساپ نه‌تنها غافلگیری صدها میلیون کاربر شبکه‌های اجتماعی را به دنبال داشت، بلکه بر معاملات دارایی‌هایی چون رمزارزها و حتی نفت روسیه نیز تاثیر منفی داشت؛ هرچند مهاجرت سریع به پلتفرم‌های جایگزین همانند تلگرام، از گستردگی این تاثیرات منفی کم کرد.

علی‌رغم آنکه بسیاری از شرکت‌ها و موسسات مالی، کارمندان خود را از استفاده از سرویس‌های پیام‌رسانی همچون واتساپ و دیگر اپلیکیشن‌های متعلق به فیسبوک منع می‌کنند، اما دلایلی همچون راحتی استفاده، این پلتفرم‌ها را به گزینه‌هایی محبوب نزد معامله‌گران برای ارتباط با مشتریانشان در بازارهای فرابورس تبدیل کرده است.

شرکت فیسبوک، دلیل اصلی این قطعی را که به گزارش گروه مانیتورینگ وب Downdetector، طولانی‌ترین قطعی تا به امروز بوده، تغییر اشتباه پیکربندی عنوان کرده که موجب اختلال در فیسبوک، اینستاگرام و واتس‌اپ شد.

شرکت‌های بزرگ و کوچک زیادی تحت تاثیر این قطعی شش ساعته قرار گرفتند که از جمله آنها می‌توان به BCB Group اشاره کرد. مقر این شرکت که در زمینه رمزارز فعالیت دارد، در لندن است و خدمات مربوط به معاملات فرابورس و دیگر سرویس‌ها را به مشتریان خود ارائه می‌دهد. قطعی پلتفرم‌های متعلق به فیسبوک در زمانی رخ داد که آن بازه زمانی برای معامله‌گران BCB بسیار حائز اهمیت بود.

الیور وان-لندسبرگ سادی، مدیرعامل این شرکت در واکنش به این موضوع عنوان کرد: قطعی فیسبوک در شلوغ‌ترین زمان معاملاتمان که ما با همتایان آمریکایی خود در ارتباط بودیم، اتفاق افتاد. متوسط حجم معاملات روزانه حدود ۱۵ درصد کاهش یافت که ناشی از مشکلات مربوط به ارتباط بود. در این میان، تغییری در حجم معاملات از طریق تلگرام و اسلک مشاهده نشد و طبق معمول انجام شد.

الیور بلوئر، مدیرعامل شرکت تحقیقاتی VoxSmart در این باره می‌گوید: استفاده از واتساپ در میان معامله‌گران مالی به طور محسوسی افزایش یافته است و بانک‌ها نیز مشتریانی را که از این پلتفرم‌ها استفاده می‌کنند، قبول می‌کنند؛ هرچند برخی مدیران ترجیح می‌دهند که کارکنانشان از کانال‌های پیام‌رسان رسمی‌استفاده کنند.

بلوئر در ادامه افزود که واتساپ در بسیاری از بازارها به ویژه اروپا و آسیا-اقیانوسیه به «سرویس پیام‌رسان پیش‌فرض» تبدیل شده است.

با این حال، تعدد سرویس‌های پیام‌رسان در کنار واتساپ نشان می‌دهد که اختلال روز دوشنبه، اتفاق بزرگی نبود. برای مثال در کشور هند، ارتباطات بازار از واتس‌اپ به تلگرام منتقل شد؛ جایی که محدودیت‌های کمتری در تعداد اعضای گروه‌های چت وجود دارد. همچنین زمان وقوع این اختلال در آسیا نیز با بسته شدن بازارها همراه بود و در نتیجه، تاثیر آن محدود بود.

زاکاری سفاراتی، مدیرعامل پلتفرم سرمایه‌گذاری Dalma Capital در دبی، عنوان کرد که در خاورمیانه، معاملات فرابورس رمزارز به طور عمده بر بسترهای تلگرام و واتس‌اپ صورت می‌گیرد و افراد، سوالات و اطلاعات مدنظر را در این پلتفرم مطرح و دریافت می کنند. وی ادامه داد اخیرا استفاده از تلگرام در میان افراد بیش از پیش رواج یافته است.

اگرچه معامله‌گران فرابورسی در بازارهای نفت نیز تحت تاثیر این اختلال چند ساعته قرار گرفتند اما استفاده از دیگر پلتفرم‌ها برای ارتباط، این شدت این ضربه کم کرد. در روسیه هم، معامله‌گران نفت اعلام کردند که اغلب از واتس‌اپ برای هماهنگی‌های درباره جزییات سفارشات اروپا و آسیا استفاده می‌شود.

در همین رابطه، یک معامله‌گر اروپایی از اختلال اخیر به عنوان یک «سورپرایز ناخوشایند» یاد کرد. یکی دیگر از معامله‌گران نیز بیان کرد که این ختلال، اتفاق خوبی نبود. همه از واتس‌اپ استفاده می‌کنند. اما در کنار آن، از سایر پیام‌رسان‌های جایگزین نیز استفاده می‌کنیم و در نتیجه، به استفاده از آنها روی آوردیم.

منبع
Reuters

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

دکمه بازگشت به بالا