استارتاپایرانکافه بازار

لوگوی کافه بازار تازه شد

استراتژیست برند کافه بازار: این یک برند رفرش است نه ریبرندینگ

کافه بازار در آستانه‌ ده سالگی از نشان (لوگو) تازه شده  این پلتفرم رونمایی کرد. در طراحی مجدد نشان یا برند رفرش بازار، عنصر تصویری سبد حفظ شده و  طیفی از رنگ سبز – رنگ سازمانی این برند – استفاده شده است.

مدیران کافه بازار بازنگری در نشان را بازتابی از ارزش‌های درون‌سازمانی به‌ویژه «پویایی» می‌دانند. آن‌ها اعلام کرده‌اند که با توجه به خدمات و محصولات جدید آن‌ها مانند نمایش رایگان فیلم و سریال یا فعال‌ شدن سپر امنیت برای برنامه‌ها و بازی‌ها، فضایی امن، جذاب و دوستانه برای کاربران به وجود آمده است و دیگر نشان قبلی رنگ کهنه‌گی به خود گرفته بود؛ از همین رو تصمیم گرفتند تا نشان‌ جدید را طراحی کنند که با ارزش‌های برند، همخوانی داشته باشد.

حمید حبیب‌الله، برند استراتژیست کافه‌بازار در گفت‌وگو با آی‌تی‌ایران درباره چرایی رفرش برند بازار پس از گذشت ده سال توضیح می‌دهد: «بازار چند ماه دیگر در بهمن ۹۹ ده ساله می‌شود. در این ده سال این برند تغییرات محصولی زیادی داشته اما غالب آن تغییرات در تجربه کاربری و پرفورمنس محصول بوده است. در دوسال اخیر اما تغییراتی داشتیم که هر چند به لحاظ استراتژی کلان و پوزیشنینگ شرکت تغییر بنیادی محسوب نمی‌شوند، اما تغییرات جدی هستند که کاربر آن را لمس‌ می‌کند. موضوع اضافه شدن ویدیو و یا بحث سپر امنیت یا ساختارهای اضافه شدن محتوا به محصولات شرکت طور مشخص از این جنس است. مجموع این تغییرات در دو سال اخیر محصول بازار را تغییر داده است. اما تاکنون در ظاهر برند تغییری ایجاد نشده بود. ما فکرمی‌کنیم که این کمپین می‌تواند یک دعوت از کاربران کافه بازار باشد که بازار را با ظاهر جدید دوباره تجربه کنند  و تغییرات آن را حس کنند.»

حبیب الله درباره طراحی لوگوی جدید بازار و تاکید بر این موضوع که این تنها یک برند رفرش بوده نه ریبرندینگ، بیان می‌کند: «در ابتدا موضوع از طرف خود مدیران بازار مطرح شد.  ما در یک سری جلسه استراتژیک راجع به ابعاد این تغییر، ریسک‌ها و فرصت‌هایی که به واسطه آن ایجاد  می‌شود، صحبت کردیم. زمانی که این ابعاد مشخص شدند، وارد پروسه‌ی طراحی پیام و دیزاین بصری کمپین شدیم. از یک تیم بیرونی در پروسه دیزاین کمک گرفتیم و با همفکری تیم داخلی به این رفرش برند بازار رسیدیم. در ادامه مبانی دیگر در حال بسط هویت بصری بازار  هستیم که در نقاط تماس مختلف کاربر با آن‌ها مواجه خواهد شد. » او در ادامه اضافه می‌کند: « نشان قبلی بازار تا حدی، هم رنگ کهنگی به خودش گرفته بود، هم محدودیت‌هایی برای نمایش در فضاهای مختلف داشت. در طراحی مجدد نشان، راه‌های متعددی را آزمودیم و در نهایت به این نتیجه رسیدیم که با رفع محدودیت‌ها، عنصر تصویری «سبد» را حفظ کنیم. سبد نه تنها برای کاربران ما بسیار آشناست، بلکه نماد ملموس خرید و گشت‌وگذار هم هست. سبد تازه‌ی بازار، تفاوت‌های زیادی با سبد قبلی دارد. از جزئیات غیرلازم در بافت، شکل و رنگ‌ آن پرهیز کرده‌ایم تا جلوه‌ای مدرن، شاداب و منعطف در فضاهای کاربری مختلف به آن ببخشیم. علاوه‌براین، سبد تازه‌ی ما، همان رنگ سبز آشنا را دارد که کاربران در طول این سال‌ها در فضاهای مختلف محصولی بازار دیده‌ و تجربه کرده‌اند.»

استراتژیست برند کافه بازار: در نشان تازه  بازار عنصر سبد حفظ شده اما با حذف جزییات شکل مدرن‌تری پیدا کرده است

استراتژیست برند بازار با تاکید بر این موضوع که استراتژی کلان بازار هیچ تغییری نکرده است، می‌گوید: «من مشخصاً از لفظ رفرش استفاده می‌کنم چون بازار تغییر زیربنایی در استراتژی سازمان یا چشم‌انداز بلندمدت نداشته است. مشخص است که ما وارد کسب و کار AVOD شدیم و کاربری که مدتی از بازار بی‌خبر بوده در آینده نزدیک بیشتر از این موضوع می‌شنود؛ یا مشخصاً تمرکز بیشتری روی بزرگ‌تر کردن سبد محتوایی بازار خواهیم داشت. تحقیقاتی که ما سمت کاربرها انجام دادیم نشان می‌دهد آن‌ها این تغییرات را متوجه می‌شوند.یا برای مثال امنیت پلتفرم یا موضوع سپر امنیت از موضوعاتی هستند که کاربران فعال بازار آن‌ها را درک می‌کند و ما از این رفرش برند انتظار داریم که عموم کاربران این تغییرات را لمس کنند.

حبیب‌الله با اشاره یه این موضوع که کاربران ده سال به این لوگو عادت کرده‌اند و ممکن است تغییر آن باعث واکنش‌های منفی آن‌ها شود، توضیح می‌دهد: «معمولاً کاربرهای وفادارتر از این تغییرها ناراحت می‌شوند؛ به خصوص که بازار ۱۰ سال تقریباً بدون تغییر بوده است. ما سعی کردیم در محتواهایی که واسه کمپین تولید شده توضیح قانع‌کننده‌ای واسه کاربرها داشته باشیم. انتظار می‌رود که در این مدت‌ آن ها هم اثرات مثبت این تغییرات را ببینند و با آن همراه شوند.»

نوشته های مشابه

‫2 دیدگاه ها

دیدگاهتان را بنویسید

دکمه بازگشت به بالا