چگونهگوگل

چگونه اطلاعات خود را روی سرورهای گوگل مشاهده و پاک کنیم؟

پاک کردن اطلاعات از روی سرورهای گوگل یا پاک کردن تاریخچه سرچ گوگل چگونه است؟ عصر حاضر را عصر اطلاعات می‌نامند و هر فرد، شرکت و یا کشوری که بتواند اطلاعات بیشتری را در اختیار داشته باشد، می‌تواند هوشمندانه‌تر عمل کند. شرکت گوگل نیز در این سال‌ها و به لطف میلیون‌های کاربری که از سرویس‌های متنوع و البته کاربردی این شرکت استفاده می‌کنند، توانسته اطلاعات زیادی را از کاربران خود گردآوری کند. البته این مساله تازگی ندارد و شرکت‌های دیگری همانند تولیدکنندگان گوشی‌ها و دستگاه‌های هوشمند نیز از طریق این ابزارها نسبت به جمع‌آوری اطلاعات اقدام می‌کنند.

با این حال، اگر نگاهی به انبوه اطلاعاتی که این شرکت‌ها و بویژه گوگل از شما دارند، بیاندازید قطعا شوکه خواهید شد و یا شاید هم از مشاهده چنین جزییاتی از خود، ترس وجودتان را فرابگیرد. اما خوشبختانه راهکارهایی وجود دارد که می‌تواند تا حدودی از این نگرانی‌ها کاست.

اخیرا شرکت گوگل در راستای حمایت از قانون حفاظت از حریم شخصی کاربران و همچنین جلب رضایت آن‌ها، قابلیتی را در قالب یک ‌هاب حریم شخصی برای کاربران خود فراهم کرده که امکان پاک کردن اطلاعات از روی سرورهای گوگل را فراهم می‌کند.

البته اعمال این تغییرات و وارد شدن به تنظیمات سرویس‌های گوگل می‌تواند کمی‌سخت و گیج‌کنده باشد. از طرفی هم، گوگل قبل از هرگونه اقدام، به کاربران هشدار می‌دهد که در صورت محدود کردن میزان و یا مدت زمان گردآوری اطلاعات توسط این شرکت، ممکن است عملکرد برخی سرویس‌ها و خدمات متعلق به این غول نرم‌افزاری دنیا با مشکل مواجه شود و کارکرد درستی را ارائه دهند. البته اینکه تاچه حد گوگل، در این زمینه با کاربران خود صادق خود جای بحث دارد که فعلا محل پرداخت به آن نیست.

علی‌رغم اقدامات اخیر گوگل در زمینه محافظت از اطلاعات کاربران و ارائه گزارش‌های شفافیت، بازهم اخبار مبنی بر ارائه اطلاعات شخصی کاربران از سوی این شرکت به شرکت‌های متقاضی و خریدار این دیتا منتشر می‌شوند که نگرانی‌ها را دوچندان می‌کنند. برای مثال، اسپیکرهای هوشمند این شرکت اخیرا به دلیل استفاده از میکروفون و دوربین دستگاه برای جاسوسی از کاربران خبرساز شدند.

چگونه اطلاعات خود را روی سرورهای گوگل مشاهده و پاک کنیم؟

گوگل چه اطلاعاتی از ما را ذخیره کرده است؟

با این اوصاف، در ادامه قصد داریم تا راه دستیابی به اطلاعاتی را که گوگل از شما در اختیار دارد، معرفی کرده و نشان دهیم که چگونه می‌توان پر وسه پاک کردن اطلاعات از روی سرورهای گوگل را انجام داد. گوگل اطلاعاتی از قبیل نام، روز تولید، جنسیت، آدرس‌های ایمیل، رمز عبور، شماره تماس و غیره مربوط به هر کاربر را در اختیار دارد. با دنبال کردن مراحل زیر می‌توانید ببینید که گوگل، چه چیزهایی را از شما می‌داند و چه اطلاعاتی از شما روی سرورهای گوگل هست که سایر کاربران نیز می‌توانند به آن دسترسی داشته باشند. :

  • مرورگر کروم خود را باز کرده و به صفحه Google Account خود بروید
  • یوزرنیم گوگل خود را (با و بدون @gmail.com) تایپ کنید تا وارد شوید
  • از بخش منو، گزینه Personal Info را انتخاب و اطلاعات را مشاهده کنید. در اینجا می‌توانید عکس، نام، تاریخ تولد، جنسیت، رمز عبور، ایمیل‌ها و غیره مرتبط با خود را حذف و یا اصلاح کنید
  • اگر می‌خواهید بدانید که چه اطلاعاتی از شما به صورت عمومی‌در دسترس دیگر کاربران است، می‌توانید به قسمت پایین صفحه بیایید و گزینه Go to About me را انتخاب نمایید
  • در این قسمت نیز می‌توانید اطلاعات را تغییر دهید. در حال حاضر، هیچ راهی برای خصوصی کردن اکانت وجود ندارد

اما اگر به دنبال آگاهی از اطلاعاتی که گوگل از فعالیت‌های آنلاین شما در فضای وب هستید، می‌توانید مراحل زیر را دنبال کنید. در اینجا می‌توان اطلاعات را مشاهده و حذف کرد و یا تعیین کرد که بعد از مدت زمانی مشخص، این اطلاعات به صورت خودکار حذف شوند.

برای آن دسته از کاربرانی که می‌خواهند کنترل بیشتری روی گردآوری اطلاعات‌شان از سوی گوگل داشته باشند و از طرفی هم به دنبال استفاده بی‌‎‌دردسر و بدون مشکل از سرویس‌های گوگل هستند، پیشنهاد می‌شود تا قابلیت حذف خودکار بعد از سه ماه را انتخاب نمایند.

  • به اکانت گوگل خود وارد شده و گزینه Data & Personalization را انتخاب کنید
  • برای مشاهده فعالیت‌های آنلاین خود که توسط گوگل ثبت شده، ابتدا گزینه Activity Controls و سپس web & App Activity را انتخاب نمایید
  • اگر می‌خواهید که مانع از ردیابی فعالیت‌های خود در جستجوی تصاویر، نقشه، مسیرها، ارتباط با گوگل اسیستنت و غیره توسط گوگل شوید، علامت (تیک) هر دو گزینه را بردارید. در غیر این صورت، مرحله بعد را دنبال کنید
  • روی Manage Activity کلیک کنید. در این صفحه، تمامی‌اطلاعاتی که گوگل از شما در خلال تمامی‌موارد قبل، گردآوری کرده قابل مشاهده است
  • برای آنکه تعیین کنید که این اطلاعات، به صورت خودکار بعد از 3 یا 18 ماه توسط گوگل حذف شوند، گزینه Choose to delete automatically را انتخاب و زمان دلخواه را تعیین کنید. در اینجا، هر زمانی که انتخاب شود، گوگل روزها و ماه‌های قبل از آن را حذف می‌کند
  • اگر می‌خواهید که بخشی از این اطلاعات را به صورت دستی حذف کنید، می‌توانید گزینه Delete activity on را انتخاب کرده و از میان گزینه‌ها Last hour، Last Day، All time یا Custom range یک مورد را تعیین می‌کنیم
  • زمانی که گزینه حذف خودکار و یا حذف به صورت دستی انتخاب شود، تصویری به صورت پاپ‌اپ ظاهر می‌شود که تایید دستور را توسط کاربر درخواست می‌کند

برای اطمینان از اعمال تنظیمات جددی، می‌توانید به Manage Activity رفته و نتیجه تغییرات را مشاهده نمایید.

چگونه اطلاعات خود را روی سرورهای گوگل مشاهده و پاک کنیم؟

مدیریت اطلاعات مربوط به موقعیت مکانی

پاک کردن اطلاعات از روی سرورهای گوگل تنها مختص به اطلاعات متنی نمی‌شود. شاید یکی از مهم‎‌ترین مسائلی که در طی ماه‌های اخیر بر سر زبان‌ها افتاده، ردیابی موقعیت مکانی کاربران توسط شرکت‌های مختلف بوده که گوگل نیز در این زمینه، فعالیت دارد و به بهانه ارائه برخی سرویس‌ها به کاربران، نسبت به این کار اقدام می‌کند. اما دسترسی و حذف این اطلاعات کار چندان سختی نیست:

  • به گوگل اکانت خود وارد شده و گزینه Data & Personalization را انتخاب نمایید
  • برای آنکه به فهرستی از اطلاعات مربوط به موقعیت مکانی خود دسترسی پیدا کنید، باید به قسمت Activity control رفته و روی Location History کلیک کنید
  • اگر می‌خواهید که گوگل دیگر موقعیت شما را ردیابی نکند، می‌توانید در این قسمت، آن را غیرفعال کنید
  • سپس روی Manage Activity کلیک کنید. در این صفحه، تمامی‌اطلاعات مربوط به موقعیت مکانی شما که توسط گوگل گردآوری شده، قابل رویت است
  • برای حذف دائمی‌سابقه موقعیت مکانی خود می‌توانید روی آیکون سطل زباله کلیک کرده و گزینه Delete Location History را انتخاب نمایید
  • برای حذف خودکار این نوع اطلاعات نیز می‌توانید بازه زمانی 3 یا 18 ماهه را انتخاب کنید. برای این کار، روی علامت چرخ‌دهنده کلیک کرده و Automatically delete location history را انتخاب و سپس زمان دلخواه را تعیین نمایید.

مدیریت تاریخچه جستجو و مشاهده محتوا در یوتیوب

یکی دیگر از مواردی که می‌تواند برای کاربران جالب توجه باشد، این است که بدانند گوگل چه اطلاعاتی از آن‌ها را در حین مشاهده و یا جستجوی ویدیوها در یوتیوب گردآوری کرده است. برای مدیریت این اطلاعات می‌توانید دستورالعمل زیر را دنبال کنید:

  • به اکانت گوگل خود وارد شود و گزینه Data & Personalization را انتخاب نمایید
  • روی گزینه Activity control و بعد از آن YouTube History کلیک کنید
  • اگر می‌خواهید که گوگل دیگر دست از ردیابی جستجو و فعالیت‌هایتان در یوتیوب بردارید، گزینه پیش رو را غیرفعال کنید
  • در مرحله بعد، به بخش Manage Activity بروید. در اینجا می‌توانید به فهرستی از هر آنچه را که جستجو و یا مشاهده کرده‌اید، دسترسی پیدا کنید
  • برای حذف خودکار این اطلاعات توسط گوگل، می‌توانید گزینه Choose to delete automatically را انتخاب و سپس بازه زمانی مدنظر را تعیین نمایید
  • برای حذف بخشی از این اطلاعات نیز می‌بایست گزینه Delete activity by را انتخاب و از میان گزینه‌های موجود، بازه زمانی مورد نظر را تعیین کنید
  • در نهایت، پیامی‌برای تایید درخواست به نمایش درمی‌آید

چگونه اطلاعات خود را روی سرورهای گوگل مشاهده و پاک کنیم؟

نکته مهمی‌که باید به آن اشاره کرد این است که حتی اگر شما، از طریق روش‌های فوق، امکان ردیابی فعالیت‌های آنلاین خود را برای گوگل محدود کنید، بازهم نمی‌توان به طور کامل مانع از فرآیند گردآوری اطلاعات توسط این شرکت شد. در واقع باید گفت پاک کردن اطلاعات از روی سرورهای گوگل  به معنای حذف کامل اطلاعات شما از روی سرورهای این شرکت نخواهد بود.

گوگل تایید کرده که در صورت خاموش بودن سرویس‌هایی مرتبط با موقعیت مکانی، بازهم می‌تواند این اطلاعات را از طریق وای‌فای و یا دیگر سیگنال‌های وایرلس جمع‌آوری کند. شرکت فیسبوک نیز در طی سال‌های اخیر، با اتهامات متعددی مبنی بر عدم توجه به قوانین مربوط به حفاظت از حریم شخصی کاربران مواجه بوده است. همه این‌ها نشان می‌دهد که تناقض آشکاری میان ادعاهای گوگل و دیگر شرکت‌های مشابه در این رابطه و آنچه در پشت پرده اتفاق می‌افتد، وجود دارد

منبع
CNET

نوشته های مشابه

‫2 دیدگاه ها

  1. سلام میخواهم همه جمیل ها قبل از ۲۰۲۰ ازگوشیم پاک شود چند.تعمیر کارموبایل رفتم وبخیال خودشان همه جمیل ها راپاک کردند وهزینه هم دریافت کردندولی متاسفانه اینکارراانجام ندادند الان میخواهم کلیه جیمیل ها تا قبل از۲۰۲۰ پاک شود

  2. با سلام
    با و بدون @gmail.com منظورتون رو نفهمیدم با و بدون یعنی چی؟ فکر میکنم مشکل در تایپ فارسی و انگلیسی با هم بوده
    میشه توضیح بدید یا متن رو ادیت کنید تا بشه استفاده کرد؟
    با تشکر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.