تکنولوژی

یاندکس، آمازون روسیه می‌شود

شرکت یاندکس –  Yandex – که به عنوان گوگل روسیه شناخته می‌شود، در حال توسعه سرویس خرید آنلاین انحصاری خود است و احتمالا به زودی تبدیل به آمازون روسیه می‌شود

Yandex بزرگ‌ترین شرکت تکنولوژیک روسیه است که موتور جستجوی آن، در این کشور شهرت زیادی دارد. Yandex ادعا می‌کند که ماهانه حدود 50 میلیون کاربر دارد- با در نظر گرفتن این نکته که در روسیه کلا 87 میلیون کاربر از اینترنت استفاده می‌کنند، رقم ادعا شده بسیار بالا محسوب می‌شود.

Yandex مدت هاست که به گسترش حیطه کاری خود اقدام کرده است . سرویس‌هایی مانند حمل و نقل آنلاین شهری(Yandex.Taxi)، دستیار هوشمند دیجیتال هوش مصنوعی Alice، بلندگوهای هوشمند و حالا خرید آنلاین همگی به تازگی توسط این شرکت ارائه شده‌اند.

Michael Levin-مدیر اجرایی Yandex  در مصاحبه‌ای با Business Insider گفت:« شرکت ما در حال تجربه بخش جدیدی از بازار است. بعد از عرضه سرویس‌های انلاینی مانند Yandex Taxi- که بخش بزرگی از شرکت محسوب می‌شود-Yandex.Market  در حال شکل گیری است که انبارهای بزرگی برای ذخیره محصولات مختلف برای آن تدارک دیده‌ایم. اعضای تیم‌های مسئول برای بخش‌های انبارداری و تدارکات نیز از همین حالا استخدام شده‌اند.

سرویس جدید، بخشی از پروژه سرمایه گذاری بزرگ‌ترین بانک روسیه، Sberbank محسوب می‌شود و دفتر اصلی آن در حال احداث است. طبق گفته Levin، این مرکز تا اواخر امسال راه اندازی خواهد شد. آقای Levin هنوز اطلاعاتی راجه به جزئیات اهداف درآمدزایی سرویس جدید شرکت Yandex اعلام نکرده اما اشاره کرده که هدف یک ساله این شرکت قادر خواهد بود چند صد هزار کاربر روزانه جذب کند. رقم اعلام شده با اینکه چندان بالا نیست اما از بسیاری از سرویس‌های خرید آنلاین دیگر در کشور روسیه بالاتر است.

طی سال 2017، 92 درصد از درآمد کلی شرکت یاندکس از تبلیغات آنلاین بوده است و حالا سرویس جدید، ریسک بزرگی برای این شرکت محسوب می‌شود. از آنجاییکه روسیه، بزرگ‌ترین کشور از لحاظ وسعت است، توسعه سرویس خرید آنلاین می‌تواند مخارج این شرکت به شدت افزایش دهد.

طبق نظر تحلیل‌گر BCS – Mitch Mitchell، میزان تطبیق روسیه با صنعت تجارت الکترونیک، قابل مقایسه با کشورهایی مانند آمریکا و انگلیس نیست. Mitchell معتقد است از آنجاییکه اقتصاد روسیه، “پول نقد محور” است، مهم ترین مشکل این کشور، بخش “تدارکات” خواهد بود.

Mitchell توضیح می‌دهد:« در روسیه سیستم خرید آنلاین معمولا به این صورت است که مشتری سفارش خود را درب منزل دریافت می‌کند و اگر از کالا رضایت داشت وجه آن را پرداخت می‌کند. اگر مشتری از محصول راضی نباشد، می‌تواند آن را پس دهد. پروسه بازگرداندن کالای سفارشی، هزینه زیادی در پی دارد.»

به عقیده آقای Mitchell، در حال حاضر شرکت آمازون در کشوری مانند انگلیس، حرف اول را در زمینه تجارت الکترونیک می‌زند اما اصلا بعید نیست که یاندکس نیز به آمازون کشور روسیه تبدیل شود.

AITC  پیش‌بینی کرده که روسیه در سال 2018، 1250 روبل( 15 میلیارد پوند/ 20 میلیارد دلار) در صنعت تجارت الکترونیک خرج خواهد کرد. این در حالی است که فعالان حوزه تجارت الکترونیک در کشور انگلیس، امسال 93.82 میلیارد پوند در این صنعت سرمایه گذاری کرده‌اند.

آقای Levin می‌گوید که یاندکس، آمازون را به چشم رقیب نمی‌بیند. با جا افتادن صنعت خرید آنلاین در کشور روسیه، این شرکت بیشتر تمایل دارد تا با دیگر خرده فروش‌های فعال این حوزه در کشور خود رقابت داشته باشد که سال‌هاست نبض این بازار را در دست گرفته‌اند. شاید سرویس جدید یاندکس، تجربه این خرده فروش‌های قدیمی را نداشته باشد اما تکنولوژی‌هایی دارد که می‌تواند آن را نسبت به رقبا سرآمد کند مانند یادگیری ماشینی و علم ذخیره داده.

نزدیک‌ترین سرویس که در روسیه به آمازون شباهت دارد، Ozone.ru نام دارد اما طبق گفته Mitchell، این سرویس با اول شدن در دنیای تجارت آنلاین روسیه، فاصله زیادی دارد. سرویس رقیب دیگر، سرویس برون مرزی شرکت Alibaba است که AliExpress نام دارد. این سرویس، محصولات الکترونیکی چینی ارزان قیمت را برای مشتریان روسی ارسال می‌کند.

آقای Levin  می‌گوید که اهداف یاندکس فراتر رفته و این شرکت باور دارد که می‌تواند برندی ماندگار خلق کرده که در منطقه خود سرآمد باشد:« از آنجاییکه بیشتر سبک زندگی مردم در سرتاسر دنیا به سمت زندگی موبایلی سوق پیدا کرده، تمایل به سرویس‌های آنلاین مانند خرید آنلاین نیز بیشتر از قبل شده است. این مسئله، یکی از امتیازات یاندکس است. اما علاوه بر این، این شرکت باید تلاش کند محصولاتی را ارائه دهد که مردم، بیشتر به خرید آنلاین ان تمایل دارند. به علاوه، داشتن سرویس‌های ارسال به موقع و منظم نیز می‌تواند رضایت مشتریان را بیشتر جلب کرده و این شرکت را به شرکت برتر منطقه در حوزه تجارت الکترونیک تبدیل کند.»

 

منبع : آی تی ایران

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

دکمه بازگشت به بالا