تکنولوژی

«Waze» ممنوع شد و «دال» جایگزین

نام نویسنده: مهیار مهرجو

دیروز خبری در خبرگزاری مهر منتشر شد مبنی بر اینکه از پس‌فردا یعنی 30 آبان استفاده از ویز برای نرم‌افزارهای تاکسی آنلاین ممنوع است. در ادامه متن این خبر را بخوانید.

تاکسی های اینترنتی فعال در کشور، از تاریخ ۳۰ آبان ماه جاری موظف به منع استفاده از اپلیکیشن مسیریاب ویز (Waze) شدند.

به گزارش خبرنگار مهر، تاکسی یابهای اینترنتی در اطلاعیه ای از رانندگان خود خواسته اند که از این پس از اپلیکیشن مسیریاب Waze استفاده نکنند.

در این اطلاعیه آمده است که به دستور مقام قضایی، از تاریخ ۳۰ آبان ماه جاری تمام اپلیکیشن‌های درخواست خودرو موظف به منع استفاده از مسیریاب Waze توسط کاربران خود هستند.

براین اساس تاکسی یابهای اینترنتی از رانندگان خود خواسته اند که برای جلوگیری از غیرفعال شدن اپلیکیشن شان، درصورت داشتن مسیریاب Waze روی گوشی خود، تا قبل از ۳۰ آبان ماه این مسیریاب را حذف کنند.

در این اطلاعیه استفاده از سایر مسیریاب‌های جایگزین و بومی پیشنهاد شده است.

به گزارش مهر، پیش از این اپلیکیشن نقشه و مسیریاب Waze به دستور مقام قضایی فیلتر شده بود اما چندی پیش رفع فیلتر شد.

مطلب مرتبط: خرم آبادی:‌ Waze باید دوباره فیلتر شود

«دال» نرم‌افزار جایگزین

پیشنهادی که به عنوان جایگزین مطرح شد نرم‌افزار به اصطلاح ایرانی دال است که با تمام قدرت سعی کرده Waze را کپی کند اما خیلی موفق نبوده! دال در واقع یک نرم‌افزار با کیفیت غیر قابل قبول است که سعی شده با ممنوعیت Waze به آن بها داده شود. از لحظه‌ای که اپلیکیشن دال را باز می‌کنید حس کالاهای بی‌کیفیت چینی را به شما می‌دهد و تا زمانی که این اپلیکیشن باز است این حس ادامه دارد. برای بررسی این اپلیکیشن سعی کردم تا چند روزی از آن استفاده کنم اما محیط آزاردهنده این اپلیکیشن این اجازه را نداد و زودتر از انتظار آن را حذف کردم و خوشحال شدم که استفاده از Waze برای همه ایرانی‌ها ممنوع نشده است!

دال

دال

دال

تصاویری که در بالا می‌بینید اپلیکیشن دال است و تصاویری که در پایین مشاهده می‌کنید مربوط به اپلیکیشن Waze است که علت ممنوعیت آن چند روز بعد از رفع فیلتر شدن هنوز به درستی مشخص نیست.

اگر به تصاویر بالا کمی بیشتر دقت کنید متوجه می‌شوید که ناکارآمدی دال فقط در ظاهر نرم‌افزار نیست بلکه حتی انتخاب مسیر این اپلیکیشن هم ایرادهای فراوانی دارد. برای مثال مسیر بالا را که ویز 8 دقیقه نشان داده همان مسیری است که دال 4 دقیقه از مسیر دیگر نمایش داده است که من برای آزمایش مسیر دال را امتحان کردم و پس از 10 دقیقه به مقصد رسیدم! اگر شما هم از نرم‌افزار دال استفاده کرده و دیرتر رسیده‌اید یا از مسیر اشتباه رفته‌اید، خیلی تعجب نکنید!

نکته بدتر این است که برای امتحان این اپلیکیشن مجبور شدیم این خیابان آرام را ورود ممنوع برویم!! زیرا هنوز حتی ورود ممنوع‌ها و خیابان‌های یک طرفه در این اپلیکیشن تعریف درستی ندارند!!!

مطلب مرتبط: همزمان با مسیریابی موسیقی گوش کنید

شما هم می‌توانید تجربه‌های خود را از استفاده از waze یا دال برای ما در قسمت نظرات بنویسید.

منبع : آی‌تی‌ایران

نوشته های مشابه

‫128 دیدگاه ها

  1. سلام . من دانشجو شریفم . بچه های تیم رو می شناسم اونا چند ماهه نسخه اولیه دال رو آماده کردن و این نسخه اولیه است که قراره بهترش کنن . کسی جلو کسی رو برا انتشار نسخه اولیه نگرفته . بستن ویز ربطی به تیم اینا نداره اونا دارن تلاش میکنن که به یه برنامه خوب برسن حالا از اونور اومدن ویز رو بستن به اینا چی

  2. من نمیدونم چرا واقعا انرژی و زمان برنامه نویس ها باید صرف این بشه که یک اپلیکیشن تکراری بنویسند بعد میان میگن از تولید ملی حمایت کنید. تولید یعنی خلاقیتی که قابل فروش به تمام جهان باشه نه کپی کردن سیستم های خارجی در ایران.
    حتی خود اسنپ و تپسی هم کار بیهوده ان. بهتر و باتجربه تر از تمام اینها همون اوبر هست که متاسفانه مثل بقیه سرویس ها وارد ایران نشده. اگر میومد مشکل مردم حل شده بود و برنامه نویس های اسنپ و تپسی هم داشتن یک مشکل دیگر از مردم حل میکردند به جای کسب تجربه هایی که قبلا خارجی ها تجربه اش کردند.

  3. ویز رفع فیلتر نشده. در پروتکلش از پورت های سوکت استفاده میکنه که فیلتر کردنش رو پیچیده کرده وگرنه تا حالا هیچ سایت یا اپلیکیشنی نبوده که فیلتر بشه و بعدا رفع فیلترش کنن.

  4. دقیقا مشکل این هست که تیم فنی دال فکر کرده اون چه که این اپ رو متمایز کرده ظاهر و تجربه کاربری هست و کامل اون رو کپی کرده. در حالی که اون چه که دیده نمیشه (الگوریتم های مسیر یابی با اعمال انواع فاکتور های مختلف و داده های فراوان جمع آوری شده توسط کاربران و پیشنهادات آنها) است که waze رو از دیگر سرویس ها متمایز می کند.

  5. من بچه‌های سازنده‌ی «دال» رو می‌شناسم. بنده‌های خدا ربطی به فیلترینگ «ویز» نداشتند.
    تازه این بخشی از چیزی هست که دارند می‌سازند و برنامه دارند که قدم‌به‌قدم بهبودش بدهند.
    حالا همچین بزنید تو سرشون که نای بلند شدن هم نداشته باشند!

دیدگاهتان را بنویسید

دکمه بازگشت به بالا