تکنولوژی

اسنپ ۲۰ میلیون یورو سرمایه‌ جذب کرده است؟

سایت تک کرانچ از سرمایه‌گذاری ۲۰ میلیون‌ یورویی شرکت آفریقای جنوبی MTN  روی استارت‌آپ اسنپ خبر داده است

در این مطلب گفته شده که شرکت  MTN تنها سرمایه‌گذار این راند روی اسنپ‌ است. 

تک کرانچ که به اشتباه MTN را سهامدار اصلی اپراتور ایرانسل ایران نام برده ( ام تی ان ۴۹ درصد سهام ایرانسل را در اختیار دارد) برای نخستین بار در گفت و گو با مدیرعامل اسنپ به موضوعی اشاره کرده که هیچ گاه به طور رسمی اعلام نشده و آن اینکه شرکت آلمانی راکت اینترنت صاحب SNAPP است. 

در طی دو سال اخیر هرگونه وابستگی به راکت اینترنت تکذیب شده بود هرچند بسیاری از فعالان استارت آپی در ایران می‌دانستند که مجموعه این شرکتها توسط راکت اینترنت اداره می‌شود. مجموعه هلدینگ روماک که شرکت مادر کسب وکارهایی چون بامیلو، زودفود، موزاندو و … بود چندی قبل نام خود را به گروه اینترنت ایرانیان تغییر داد اما هیچ نامی از راکت اینترنت آلمان در آن دیده نمی‌شود. 

 شهرام شاهکار مدیرعامل اسنپ همچنین به تک‌کرانچ گفته ۱۰ هزار راننده در این سرویس مشغول به کارند و این شرکت ۵۰۰ هزار مشتری دارد هرچند به نوشته تک کرانچ این شرکت حاضر به فاش کردن میزان درآمد یا ارزش شرکت اسنپ نشده است. 

به گفته شهرام شاهکار شرکت Uber مدل پیش قیمت‌گذاری خود را از روی اسنپ کپی کرده است. 

 

اسنپ چقدر ارزش دارد؟

موضوع سرمایه‌گذاری ۲۰ میلیون یورویی روی استارتاپ اسنپ بحث پیرامون ارزش‌گذاری استارپ‌ها را در ایران داغ‌تر خواهد کرد. اینکه آیا این شرکت واقعا چقدر ارزش گذاری شده که ۲۰ میلیون یورو فقط از  سمت یک شرکت  در یک راند سرمایه گذاری دریافت کرده قطعا موضوعی نیست که به سادگی قابل پذیرش باشد هرچند با توجه به عدم شفافیت‌های مالی و عدم دسترسی به اسناد نمیتوان گفت دقیقا ۲۰ میلیون یورو در این معامله جابه جا شده یا نه. اینکه چرا نام راکت اینترنت در هنگام این معامله ناگهان به میان آمده و اینکه توافق اصلی بین MTN و راکت اینترنت برای آینده استارتاپ‌هایی چون زود‌فود، اسنپ‌، بامیلو چه سرنوشتی را رقم خواهد زد هم موضوعاتی است که احتمالا گذشت زمان آنها را مشخص خواهد کرد. 

 

(به روز شده در ۱۹ مهر) :‌ خبر رسمی اسنپ

شرکت اسنپ یک روز پس از انتشار خبر تک کرانچ با ارسال خبر رسمی به رسانه‌ها خبر این سرمایه‌گذاری را تایید کرده است. در عین حال در خبر شرکت اسنپ آمده که این ۲۰ میلیون دلار روی تمام گروه اینترنت ایرانیان  صورت گرفته ونه فقط اسنپ. این موضوع با‌ آنچه که تک‌کرانچ در گفت و گو با مدیرعامل اسنپ اعلام کرده ( سرمایه‌گذاری ۲۰ میلیون دلاری صرفا روی اسنپ )‌ تفاوت دارد چون حالا بر این اساس سرمایه ۲۰ میلیون دلاری روی تمام استارت‌آپ‌های این گروه (‌مثل بامیلو، زودفود، پین‌تاپین و اسنپ‌) تقسیم می‌شود. 

منبع : آی تی ایران

نوشته های مشابه

‫11 دیدگاه ها

  1. سرویس دهیشون و پشتیبانی فوق العاده ضعیف است به راحتی مسافر را پیاده میکنند قبل از رسیدن به مقصد به جهت قرار گرفتن در محدوده زوج و فرد. و هیچگونه جواب به موقعی دریافت نمیکنید که هیچ پول مسیر نرفته شما هم حساب میشود

  2. من نمیدونم چرا اینقدر یه اشتباه رو باید کش بدین. خبرنگار تک کرانچ که مشخصه آشنایی با بازار ایران نداره تصور کرده که سهامدار اصلی ایرانسل هست . چه بگیم
    majority shareholder
    چه
    major shareholder
    هر دو اشتباه است در مورد ام تی ان . چون همونطور که یکی دیگه هم گفته اینجا کلا دوتا سهامدار هست یکی سهامدار اصلی و یکی اقلیت. سهامدار خرد دیگری نداریم که بگیم این ایرانسل سهام زیادتر از بقیه داره. کلا تصور نکنین هر چیزی که تک کرانچ یا دیگران مینویسن درسته هرچی ما میگیم غلطه .

  3. کلمه major shareholder با majority shareholder فرق میکنه… به سهامدار اصلی که بیش از 50% سهام رو داشته باشه میگن majority shareholder و در مقاله اصلی نوشته شده major shareholder که درست هست و مشکلی نداره…
    کلا این مقاله خیلی با دید منفی نوشته شده و نمیدونم عمدی هست یا نه ولی درست نیست با یه جمله منفی اول مطلب آدم سعی کنه به صورت غیرمستقیم درستیه کل مطلب رو زیر سوال ببره…

  4. @ معین :
    کلا ایرانسل دوتا سرمایه گذار داره یه سهامدار اصلی که طرف ایرانیه و ام تی ان که سهامدار جزیی هست. من متن اصلی رو خوندم و ظاهرا خبرنگاره متوجه موضوع نبوده و تصور کرده ام تی ان سهامدار عمده و اصلیه هست

  5. اگه بحث کپی کردن باشه که قطعا اسنپ و بقیه کپی کننده کسب و کار اوبر هستند و نه برعکس. البته شرکت راکت اینترنت رو که دیه همه میشناسن شرکت کپی کار معروفه تو ویکی پدیا هم بهش اشاره شده

  6. سرویس‌ها بنا به نیاز خودشان خصوصیاتی را توسعه می‌دهند، پس دور از ذهن است که شرکتی همچون اوبر که در ۵۲۷ شهر دنیا در حال فعالیت است چنین نیازی را درک نکرده و آمده از اسنپ ما که فقط در شهر تهران فعالیت دارد کپی کرده ! اینکه یک خصوصیت در سرویس‌ها با فاصله زمانی از هم توسعه داده شده دلیل بر کپی کردن آن نیست، در همان زمان آن شرکت نیز چنین نیازی را درک کرده ! فقط همین.

دیدگاهتان را بنویسید

دکمه بازگشت به بالا