تکنولوژی

پیشنهاد برای شاسی بلند ایران خودرو

یک طراح ایرانی یک طرح برای خودروی شاسی بلند ایران خودرو ارایه کرده است. او همچنین نامه‌ای نیز در کنار رندرهای این خودرو که آن را گنو نام گذاشته در سایت خودروبانک منتشر کرده است که می‌خوانید. 
با سلام و درود 
قبل از هر چیز به رسم ادب از خودروبانک بخاطر توجه و انتشار طرح که باعث دلگرمی بنده هستند و در راستای حمایت از صنعت خودرو فعالیت میکند کمال تشکر را دارم.
در ابتدا باید بگویم هدف از طراحی و انتشار آن صرفاً جنبه حمایتی از صنعت خودروی کشور می باشد که حداقل به سهم خودم از این صنعت مهم هر چند ناچیز حمایت کرده باشم. علاقه زیاد من به خودرو و طراحی خودرو باعث شده پیوسته از نوجوانی تا به الان، مشغول این هنر باشم و همواره قلبم برای این صنعت مهم و دوست داشتنی بتپد و از طرفی خیلی ناراحتم از اینکه صنعت ما با بی لیاقتی بعضی ها عقب ماندگی را تجربه کرده و معلوم نیست چه سرنوشتی در انتظار اوست اما همیشه به این صنعت با تمام فراز و نشیب هایش امیدوار بودم و هستم. در این بلبشویی که در این صنعت مهم بوجود آمده نمی توانستم دست روی دست بگذارم و کاری که از دستم برمی آید را انجام ندهم.
بگذریم، سرتان را درد نیاورم برویم سراغ طرح.
از آنجایی که ایران خودرو در هیچ یک از سگمنت های شاسی بلند طرحی نداشته تا بتواند در بازار و حتی در سطح بین المللی جایگاهی داشته باشد و سبد محصولات خود را افزایش دهد و با محصولات خارجی و داخلی رقابت کند، به همین دلیل به فکر افتادم تا دست بکار شوم و خودرویی متناسب با برند ایران خودرو در سگمنت شاسی بلند طراحی کنم.
 
 
طراحی گونو
هدف، خلق طرحی متفاوت، با ظاهری به روز و تهاجمی که شبیه به دیگر خودروها نباشد (البته کمی سخت است طرحی را بوجود آورید که بی شباهت به دیگر برندها نباشد و این مهم امکان پذیر نیست مگر اینکه شرکت مربوطه خط مشی را برای آینده برند خود ترسیم کند که متأسفانه این اتفاق هنوز نیفتاده است) و از طرفی به دور از المان های تکراری و هماهنگ با برند ایران خودرو باشد. در واقع مبنای طراحی این کانسپت با الگوبرداری از المانهای طراحی فعلی ایران خودرو و درآمیختن با الگوهای نوین طراحی در حفظ برند و توسعه زبان طراحی ایران خودرو می باشد. ایده بنده بوجود آوردن طرحی پیچیده و فضایی نبوده بلکه سعی شده طرحی عامه پسند، روان، با اصالت، زیبا و قابلیت تولید داشته باشد و بتواند با شاسی بلندهای موجود هم رده خود در بازار مانند هیوندای سانتافه، تویوتا راو 4، میتسوبیشی اوتلندر و غیره رقابت کند.
 
 
از همان روز اول ایده شاسی بلند اسپرت، کوپه و لوکس شهری را در ذهن داشتم چون این گونه سگمنت از شاسی بلندها مورد پسند عموم مردم و مخصوصاً جوان هاست. استفاده از خطوط تیز و برنده و همزمان استفاده از سطوح یکپارچه می تواند مفهوم شاسی بلندی نیمه لوکس و عضلانی را در ذهن تداعی کند. ارتفاع کم خودرو، شیب تند سقف (بطوریکه با رسیدن به انتهای خودرو ارتفاع سقف کم می شود)، کاپوت نسبتاً کشیده، جلو پنجره بزرگ، تعبیه ورودی های بزرگ هوا در سپر جلو خودرو، استفاده از چراغ دوم بر روی سپر جلو با فاصله کم در زیر چراغ اصلی، رینگهای 19 اینچی با لاستیک های پهن و چراغهای تمام ال ای دی در عقب و جلو، همگی طرحی اسپرت و به روز را به نمایش می گذارد. نام خودرو از کوه بلند در 25 کیلومتری شهر بندرعباس گرفته شده، کوهی که نماد استواری و زیبایی شهر محسوب می شود و با ارتفاع بیش از 2500 متری از سطح دریا خود نمایی می کند و حیات وحش بکر و دست نخورده آن هم اکنون تحت حفاظت محیط زیست قرار دارد.
طرح گنو پس از اسکچهای زیاد و بازبینی های بسیار در نرم افزار سه بعدی که انصافاً برای رسیدن به طرح ایده آل کمک زیادی کرده است انجام شده و تمامی آنچه که در تصاویر میبیند اعم از خودرو و همچنین محیط اطراف آن از جمله: مدلسازی، متریالها، نورپردازی در محیط نرم افزار سه بعدی تری دی مکس صورت گرفته وخروجی های نهایی آن با نرم افزار کمکی تر دی مکس یعنی وی ری انجام شده است. البته نرم افزارهای تخصصی مانند راینو – استادیو الیاس – کتیا و غیره وجود دارند و مناسب تر هستند.
شایان ذکر است طرح مذکور (گنو) در قالب طرح پیشنهادی برای شرکت ایران خودرو ارسال شده و مثل همیشه با جواب و رفتار همیشگی مواجه شدم البته انتظار بیش از این هم نداشتم. ایران خودرو پس از بررسی طرح و با پذیرفتن طرح به عنوان طرحی زیبا و قابل دفاع تصمیم به رد کردن طرح گرفتند و با لحن احترام آمیز گفتند (ما نمی توانیم طرح شما رو قبول کنیم هر چند طرحتان از نظر ما ایراد خاصی ندارد اما اگر روزی بخواهیم شاسی بلند تولید کنیم طرح از بیرون نمی پذیریم و از طراحان خودمان استفاده می کنیم) و من آن موقع تازه فهمیدم برگزاری چند سال یکبار مسابقات طراحی خودرو از سوی خودروسازان داخلی فقط جنبه تبلیغاتی دارد.
در پایان بخاطر حسن توجه شما کمال سپاس گذاری را دارم.
 
 
 

‫72 دیدگاه ها

  1. سلام سلام سلام.ببین مهندس واقعا از طرحت خوشم اومد خلاقی
    یه شباهتی هم بادنا واین خوبه.حالا که اونا قبول نکردن بده به سایپا
    اون نشد پارس خودرو اون نشد یه شرکت دیگه.به ایران خودروهم یه کم اصرار کن شاید پذیرفتن .یه وقت نزنه به سرت بری خارج.باشه مهندس باتشکر

  2. با وجود این که یه کمی شبیه تسلا هستش ولی طراحیش از دنا هم جذاب تره هم با اصالت تر؛هربخش با کل هارمونی داره چیزی که ای کاش تو ماشین های ایرانی هم وجود داشت
    تو ایران خودرو فکر کنم مهندسای مکانیک ماشین طراحی میکنن چون سواد طراحی ندارن از هر ماشین یه تیکه رو ورمیدارن وصل میکنن به هم یه فرانکاشتاین تحویل مردم میدن مردم بیچاره هم باید همونو بخرن و صداشون در نیاد
    یادمه یه بنده خدایی میگفت بزرگ ترین مشکل ما فرار مغز ها نیست ماندن اسکل هاست!

  3. عالیه یعنی خاک تو سر ایرانخودرو این ماشینو بایدبا لکسوس وتسلا وهیوندا مقایسه کرد من خودم ۱۶سالمه عاشق ماشینم از هشت سالگیمه تمام فکرو ذکرم ماشینه تمام طراحی هام ماشینه اما این فوق العادس اگه من بجای ایرانخودرو میشدم یه موتور 3400ccرواین ماشین میذاشتم و باقیمت 100تا130میلیون تومن وبا موتور دو دیفرانسیل میساختم وبه بازار ایران عرضه میکردم ومطمئنم که کشور های دیگر به زودی زوددرخواست صادر شدن این خودرو به کشورشان را میکردند.ایرانخودرو اگر مردی اینو بساز و صنعت خودرو سازی ایران رو سرافراز کن.ممنون

  4. سلام بسیار خوشحالم که جوان ایرانی ما اینقدر پرتوان هستند من دنبال خرید این ماشین بودم بسیار هیولاست شبیح اژدهای شرک میمونه من خیلی خوشم اومد سپرشم حرف نداره احساس قدرتو بیان میکن …..کی وارد بازار میشه ….یه رنگ آلبالویشم برای خانمها بزنید لطفا …..

دیدگاهتان را بنویسید

دکمه بازگشت به بالا